« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-28 11:07:24
Temat: Re: Co ze szpinaku???
Użytkownik "Jelcyn" <m...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ctd6oj$dk0$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Z gory dzieki...
> pzdr
> Jelcyn
>
Sosik??
do makaronu...
Poddusic na masełku dodać czosnek
i na koniec kostke serka topionego..
a w wersji luksusowej dodatkowo troszeczke rokpola czy jakiegoś innego sera
z zielona pleśnia..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-28 11:09:09
Temat: Co ze szpinaku???Z gory dzieki...
pzdr
Jelcyn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-28 11:25:50
Temat: Re: Co ze szpinaku???Jelcyn napisał(a):
> Z gory dzieki...
> pzdr
> Jelcyn
>
>
ze szpinaku jedzonko mozna np.
Marsjasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-28 12:30:21
Temat: Re: Co ze szpinaku???Jelcyn wrote:
> Z gory dzieki...
> pzdr
> Jelcyn
>
>
Jeśli mrożony rozdrobniony, to polecam makaron z sosem szpinakowym, a
jeśli liście, to cannelloni.
Pozdrawiam
EWa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-28 12:50:38
Temat: Re: Co ze szpinaku???
Cos takiego znalazlem, moze sie komus przyda oprocz mnie.
Składniki:
- paczka mrożonego szpinaku,
- szklanka śmietany,
- 20 dag startej goudy,
- 3 jajka,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- kostka smaku bazyliowo-tymiankowa (Knorr),
- ewentualnie pieprz cayenne,
- makaron nitki.
Jak przyrządzić?
Zamrożony szpinak kładziemy na patelni, dodajemy sól, pieprz (dużo), czosnek
przeciśnięty przez praskę i kostkę smaku. Trzymamy na małym ogniu często
mieszając, do odparowania wody. Następnie mieszamy ze śmietaną. Ugotowany al
dente makaron wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, formując
trzy "gniazdka". Polewamy sosem, a w środek każdego z gniazdek wbijamy
jajko, solimy je. Posypujemy z wierzchu startym serem, zapiekamy 10 min.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-28 12:58:25
Temat: Re: Co ze szpinaku???Jelcyn napisał(a):
> Cos takiego znalazlem, moze sie komus przyda oprocz mnie.
>
> - kostka smaku bazyliowo-tymiankowa (Knorr),
> Zamrożony szpinak kładziemy na patelni, dodajemy sól, pieprz (dużo), czosnek
> przeciśnięty przez praskę i kostkę smaku.
eee... a bazylia+tymianek nie moze byc? co wiecej ma ta kostka? (nie
pytam o odpowiedz oczywista, czyli sol i glutek)
th.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-28 13:09:51
Temat: Re: Co ze szpinaku???Jelcyn napisał(a):
> Z gory dzieki...
> pzdr
> Jelcyn
>
>
ja spozywam ;) szpinak z parowkami i podpiekanymi buleczkami z serem
zotym :)
na maselku na patelni dusze/smaze (co kto woli) szpinak (zazwyczaj mam
drobno siekany mrozony)..zeby sie odparowala wode, przyprawiam sola i
odrobina czasnku i dodaje rozbeltane jajko....(konsystencja jajecznicy)
i to wszystko na talerzyk z paroweczkami i buleczka mniaaaam :)
pzdr tuch
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-28 14:28:29
Temat: Re: Co ze szpinaku???http://www.szpinak.prv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |