« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-22 11:19:41
Temat: Co zrobić z surowym łososiem???Nie mam pojęcia..chciałabym zrobić coś innego, a nie po prostu łososia z
rusztu albo z wody (tylko takie przepisy znalazłam). Szukam czegoś
specjalnego, pomóżcie!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-22 12:07:24
Temat: Re: Co zrobić z surowym łososiem???
Atrichia wrote:
>
> Nie mam pojęcia..chciałabym zrobić coś innego, a nie po prostu łososia z
> rusztu albo z wody (tylko takie przepisy znalazłam). Szukam czegoś
> specjalnego, pomóżcie!!!
zrób tatar
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-22 15:48:16
Temat: Re: Co zrobić z surowym łososiem???Jak masz dwa, trzy dni do podania to po helsku, jadłem coś takiego na Helu w
Kuźnicy, ponoć to ich stary przepis.
Na dno dużego naczynia wsypać sól (niektórzy mówią z odrobiną cukru, ale to
chyba już nie po helsku) tak, aby zakryła całe dno. Stroną bez skóry
kładziemy na sól ofiletowane płaty łososia. Zasypujemy całość solą i
wstawiamy do chłodnego miejsca. Po trzech dniach wyjmujemy z soli, płuczemy
i gotowe. Smakuje jak zimno wędzony, a na pewno zdrowszy.
Krzysiek
www.restauracja.net.pl
www.hotel.biz.pl
www.infostar.com.pl
Użytkownik "Atrichia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:91vd63$l7a$1@news.tpi.pl...
> Nie mam pojęcia..chciałabym zrobić coś innego, a nie po prostu łososia z
> rusztu albo z wody (tylko takie przepisy znalazłam). Szukam czegoś
> specjalnego, pomóżcie!!!
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-22 16:56:26
Temat: Re: Co zrobić z surowym łososiem???Jesli masz piekarnik z opiekaczem, to zrob tak
3 lyzki teriyaki sauce
3 lyzki cukru
1 filet z lososia
naczynie zaroodporne lub kawal folii
Zmieszac sos z cukrem, umiescic filet na kawalku folii z zagietymi
brzegami. Polac cale mieso sosem, wstawic pod opiekacz, dosc nisko. Piec
okolo 5-8 minut, sprawdzic w najgrubszym miejscu, polac sosem ktory
skapal i piec dluzej, jesli trzeba, albo podac na ryzu ze skapnietym sosem.
Jest to pyszne danie, japonskie w oryginale. Japonczycy najczesciej
robia to z wegorzem.
Magdalena Bassett
Krzysiek wrote:
>
> Jak masz dwa, trzy dni do podania to po helsku, jadłem coś takiego na Helu w
> Kuźnicy, ponoć to ich stary przepis.
> Na dno dużego naczynia wsypać sól (niektórzy mówią z odrobiną cukru, ale to
> chyba już nie po helsku) tak, aby zakryła całe dno. Stroną bez skóry
> kładziemy na sól ofiletowane płaty łososia. Zasypujemy całość solą i
> wstawiamy do chłodnego miejsca. Po trzech dniach wyjmujemy z soli, płuczemy
> i gotowe. Smakuje jak zimno wędzony, a na pewno zdrowszy.
>
> Krzysiek
> www.restauracja.net.pl
> www.hotel.biz.pl
> www.infostar.com.pl
>
> Użytkownik "Atrichia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:91vd63$l7a$1@news.tpi.pl...
> > Nie mam pojęcia..chciałabym zrobić coś innego, a nie po prostu łososia z
> > rusztu albo z wody (tylko takie przepisy znalazłam). Szukam czegoś
> > specjalnego, pomóżcie!!!
> >
> >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-24 07:36:31
Temat: Re: Co zrobić z surowym łososiem???
Użytkownik "Atrichia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:91vd63$l7a$1@news.tpi.pl...
> Nie mam pojęcia..chciałabym zrobić coś innego, a nie po prostu łososia z
> rusztu albo z wody (tylko takie przepisy znalazłam). Szukam czegoś
> specjalnego, pomóżcie!!!
>
>przepis na tatara z łososia znajdziesz na http://www.kulinaria.pl
--
pozdrawiam :-))
Kamas
ICQ# 14539957
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |