| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-15 11:25:45
Temat: Cos z ChinWitam! Jestem tu po raz pierwszy wiec WITAM!
Od razu pytanie: czy ktos wie jak zrobic takie ciasto w jakim najczesciej
podawany jest kurczak w chinskich lub witnamskich knajpkach?? Jest to takie
slodkawe, chrupiace, grube ciasto - jakby panierka.. Jesli ktos wie to
prosze o pomoc:-))
Pozdrawiam serdecznie
Michal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-15 13:37:03
Temat: Re: Cos z Chin> Witam! Jestem tu po raz pierwszy wiec WITAM!
Witam Cie serdecznie :o))))
> Od razu pytanie:
A wkuuupne ??? ;o)))
> czy ktos wie jak zrobic takie ciasto w jakim najczesciej
> podawany jest kurczak w chinskich lub witnamskich knajpkach?? Jest to
takie
> slodkawe, chrupiace, grube ciasto - jakby panierka.. Jesli ktos wie to
> prosze o pomoc:-))
Gdzies kiedys w archiwum chyba widzialam cos na temat panierki kokosowej,
ale nie jestem do konca pewna. Sprobuje odnalezc. Ci tez polecam nasze
archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia - tam jest wszystko, a nawet
wiecej. Tylko wroc z tamtad!
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-15 14:17:48
Temat: Re: Cos z Chin> > czy ktos wie jak zrobic takie ciasto w jakim najczesciej
> > podawany jest kurczak w chinskich lub witnamskich knajpkach?? Jest to
> takie
> > slodkawe, chrupiace, grube ciasto - jakby panierka.. Jesli ktos wie to
> > prosze o pomoc:-))
może być na przykład mąka ziemniaczana z sosem sojowym.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-15 15:16:20
Temat: Re: Cos z Chin:-))
>
> Gdzies kiedys w archiwum chyba widzialam cos na temat panierki kokosowej,
> ale nie jestem do konca pewna. Sprobuje odnalezc. Ci tez polecam nasze
> archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia - tam jest wszystko, a nawet
> wiecej. Tylko wroc z tamtad!
>
> Bozenka z Wilna :o)
panierka z kokosem to nic innego jak zastompienie bulki tarej samymi
wiorkami kokosowymi. Niejednokrotnie panierowalam tak wlasnie kurczaka. a z
przypraw jedynie sol
ot i cala tajemnica panierki
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |