« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-28 10:02:00
Temat: Czesnek marynowanyDrodzy Państo
Jak to jest z czosnkiem ? W jednym przepisie (wygooglowanym) jest napisane
żeby słoiki po zalaniu pasteryzować 20 minut a w innym każą zalewać
ostudzoną marynatą.
Proszę o wyjaśnienie o co tu chodzi...
Pozdrawiam
Basia od Jasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-28 12:10:47
Temat: Re: Czesnek marynowany> Drodzy Państo
>
> Jak to jest z czosnkiem ? W jednym przepisie (wygooglowanym) jest napisane
> żeby słoiki po zalaniu pasteryzować 20 minut a w innym każą zalewać
> ostudzoną marynatą.
> Proszę o wyjaśnienie o co tu chodzi...
>
> Pozdrawiam
> Basia od Jasia
>
>
Witam. Rzecz gustu. Nigdy nie pasteryzuję marynat / śliwki, gruszki, grzyby,
dynia itp./ , zalewam tylko gorącą marynatą i stawiam słoiki do góry dnem.
Jeśli chcesz aby czosnek był miękki to pasteryzuj, jęsli ma być twardy
naturalnie, to zalej zimną marynatą. Dobrze jest jednak zalać gorącą, ponieważ
słoik Ci się zamknie. pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-28 18:41:33
Temat: Re: Czesnek marynowanyUżytkownik m...@W...onet.pl napisał:
>
> Witam. Rzecz gustu. Nigdy nie pasteryzuję marynat / śliwki, gruszki, grzyby,
> dynia itp./ , zalewam tylko gorącą marynatą i stawiam słoiki do góry dnem.
> Jeśli chcesz aby czosnek był miękki to pasteryzuj, jęsli ma być twardy
> naturalnie, to zalej zimną marynatą. Dobrze jest jednak zalać gorącą, ponieważ
> słoik Ci się zamknie. pzdr.
>
Witam.
Jestem zuuuupelnie pocztakujaca w sprawie przetworow. Wczoraj wlasnie
zakoczylam pasteryzoweny mus jablkowy. Slyszalam ze jak sie da cukier
zelujacy to mozna wlasnie na goraco, do gory dnem..i juz (bez
pasteryzowania). No ale mniemam ze do grzybow nie dajesz cukru
zelujacego stad moje pytanie.
Czy mozna bez tego cukru, gorace cokolwiek wlozyc do sloika, do gory
nogami i zadziala?
Pozdrawiam. Beazuku
PS. Wszelkie rady odnosnie przetworow przyjme.
Pozdrawiam. Beazuku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-28 21:00:18
Temat: Re: Czesnek marynowany> Czy mozna bez tego cukru, gorace cokolwiek wlozyc do sloika, do gory
> nogami i zadziala?
Jasne pod warunkiem że potrawa lub zalewa jest gorąca, ja tak robie rybki w
occie, sałatki wielowarzywne, grzybki, dosłownie wszystko i trzyma bardzo
długo, mam słoiczek sałatki z zeszłego roku :)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 13:30:40
Temat: Re: Czesnek marynowanyWitam
Jak dokladnie robisz te rybki w occie ???
tak zeby z pare miesiecy przelezaly :)
pozdrawiam
> Jasne pod warunkiem że potrawa lub zalewa jest gorąca, ja tak robie rybki
w
> occie, sałatki wielowarzywne, grzybki, dosłownie wszystko i trzyma bardzo
> długo, mam słoiczek sałatki z zeszłego roku :)
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 13:30:40
Temat: Re: Czesnek marynowanyWitam
Jak dokladnie robisz te rybki w occie ???
tak zeby z pare miesiecy przelezaly :)
pozdrawiam
> Jasne pod warunkiem że potrawa lub zalewa jest gorąca, ja tak robie rybki
w
> occie, sałatki wielowarzywne, grzybki, dosłownie wszystko i trzyma bardzo
> długo, mam słoiczek sałatki z zeszłego roku :)
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 16:47:45
Temat: Re: Czesnek marynowany> Użytkownik m...@W...onet.pl napisał:
>
>
> >
> > Witam. Rzecz gustu. Nigdy nie pasteryzuję marynat / śliwki, gruszki,
grzyby,
> > dynia itp./ , zalewam tylko gorącą marynatą i stawiam słoiki do góry dnem.
> > Jeśli chcesz aby czosnek był miękki to pasteryzuj, jęsli ma być twardy
> > naturalnie, to zalej zimną marynatą. Dobrze jest jednak zalać gorącą,
ponieważ
> > słoik Ci się zamknie. pzdr.
> >
>
> Witam.
> Jestem zuuuupelnie pocztakujaca w sprawie przetworow. Wczoraj wlasnie
> zakoczylam pasteryzoweny mus jablkowy. Slyszalam ze jak sie da cukier
> zelujacy to mozna wlasnie na goraco, do gory dnem..i juz (bez
> pasteryzowania). No ale mniemam ze do grzybow nie dajesz cukru
> zelujacego stad moje pytanie.
> Czy mozna bez tego cukru, gorace cokolwiek wlozyc do sloika, do gory
> nogami i zadziala?
> Pozdrawiam. Beazuku
>
> PS. Wszelkie rady odnosnie przetworow przyjme.
> Pozdrawiam. Beazuku
>
Witam. Wprawdzie nie robiłam przetworów bez cukru, ale dla pewności, że Ci się
zamkną, nakładaj gorące do gorących słoików / wyprażonych w piekarniku/i
szybko do góry dnem /do wystygnięcia/. Jedyne przetwory które gotuję to ogórki
konserwowe /4-5 mnin/. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to nie krępuj się,
chętnie odpowiem. pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 09:22:06
Temat: Re: Czesnek marynowanyUżytkownik m...@W...onet.pl napisał:
>
> Witam. Wprawdzie nie robiłam przetworów bez cukru, ale dla pewności, że Ci się
> zamkną, nakładaj gorące do gorących słoików / wyprażonych w piekarniku/i
> szybko do góry dnem /do wystygnięcia/. Jedyne przetwory które gotuję to ogórki
> konserwowe /4-5 mnin/. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to nie krępuj się,
> chętnie odpowiem. pzdr.
>
Dziekuje .
Jakby co to sie zglosze.
Bede robila tym sposobem.
Pozdrawiam. Beazuku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |