« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-12-06 19:45:59
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?@nn pisze:
> Ja się na Lubelli zawiodłam na tyle skutecznie, że już od ładnych, kilku
> lat nie kupuję jej wcale - kupowałam Malmę a jak znikła, to Primo Gusto
> - całkiem przyzwoity jest.
Reczywiście całkiem dobry, kupuję jak nie uda mi sie dostać Agnesi.
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-12-06 19:47:20
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?medea pisze:
> Ja też długi czas tylko ten kupowałam, ale nie wszędzie można go dostać.
> Dlatego też niedawno przerzuciłam się na Lubellę - mają naprawdę dobry
> makaron i, co bardzo ważne dla mnie, duży wybór kształtów i kształcików
Agnesi ma ogromny wybór kształtów, byłam w szoku jak ostatnio zobaczyłam
w Bomi. Zdecydowanie u nich szwankuje przedstawiciel. W Selgrosie zas
można dostać dużę opakowania
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-12-06 19:58:30
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?@nn pisze:
> Ja się na Lubelli zawiodłam na tyle skutecznie, że już od ładnych, kilku
> lat nie kupuję jej wcale - kupowałam Malmę a jak znikła, to Primo Gusto
> - całkiem przyzwoity jest.
Ja Lubellę kupuje od niedawna, bardzo dobra jest. Parę lat temu to było
na pewno nie to samo, bo chyba to wykupiła jakaś firma zachodnia.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-12-06 20:00:16
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?Gosia Plitmik pisze:
> Agnesi ma ogromny wybór kształtów, byłam w szoku jak ostatnio zobaczyłam
> w Bomi. Zdecydowanie u nich szwankuje przedstawiciel.
Kiedyś był spory wybór w Geancie, ale odkąd nastąpiła przemiana w Reala,
(a tam najczęściej niestety robię zakupy, bo najbliżej), to mały wybór
jest :-(.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-12-06 20:19:33
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?Świadomie, albo i nie @nn napisał(a):
> Ja się na Lubelli zawiodłam na tyle skutecznie, że już od ładnych, kilku
> lat nie kupuję jej wcale - kupowałam Malmę a jak znikła, to Primo Gusto
> - całkiem przyzwoity jest.
> A tak na marginesie, wytłumaczy mi ktoś jakim cudem od jakiegoś czasu
> znów widuję Malmę w sklepie? Coś się zmieniło, czy ktoś dorwał się do
> jakichś dobrze ukrytych zapasów?
Nawet ostatnio kupiłem i był przyzwoity, na pewno nie zapasy bo jakieś
krótkie terminy by miał. Chyba fabryka się odradza, trzebaby może do
nich zadzwonić i popytać ;)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-12-06 20:57:45
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?
"Antek Laczkowski" <a...@p...wyrzuc.onet.pl> wrote in message
news:op.t2s1uixi3k4ay3@dom.home.aster.pl...
> Podczas gotowania makaron klei się do dna garnka.
> Można tego jakoś uniknąć?
> Pewnie są jakieś teflonowe garnki albo siatki na dno,
> ale może istnieje prostsza technika?
>
> Antek
Są garnki z wkładką dziurkowaną.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-12-06 20:59:54
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?
"niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:fj9eqg$k25$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "maciej debski" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
> news:e9b6b14c-9a97-4eb2-827c-085aae6902a9@d27g2000pr
f.googlegroups.com...
> On Dec 6, 12:43 pm, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>
> > Wkładać makaron na gotującą się wodę, ale tak, aby nie przerwać wrzenia.
> > Przed wrzuceniem makaronu wlać ze dwie łyżki oleju, gotować na wolnym
> > ogniu
> > mieszając. Po ugotowaniu wylać na sitko i zahartować zimną wodą.
Wyrzucić
> > makaron na miskę i znowu wlać łyżkę - dwie oleju, potrząsnąć, aby się
> > wymieszał.
>
>
> uzywac dobrego makaronu - nie trzeba ani dodawac oleju ani hartowac.
> hartowac ewentualnie mozna jesli makaron nie bedzie zjedzony od razu.
> tak jak ktos mowil gotowac w duzej ilosci wrzatku, wrzucac stopniowo i
> mieszac.
>
> mac
> A jaki jest w takim razie najlepszy makaron dostepny w naszych sklepach i
> hipermarketach?
> Jolka
W proszku - kilo mąki / 10 jajek, bez wody.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2007-12-06 21:54:37
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?On Thu, 06 Dec 2007 10:52:41 +0100, "Antek Laczkowski"
<a...@p...wyrzuc.onet.pl> wrote:
>Podczas gotowania makaron klei się do dna garnka.
>Można tego jakoś uniknąć?
>Pewnie są jakieś teflonowe garnki albo siatki na dno,
>ale może istnieje prostsza technika?
>
>Antek
Pewnie sagan za maly i makaron nie moze sie swobodnie kotlowac.
Poza tym po wrzuceniu makaronu na wrzatek trzeba dobrze pomieszac
az zacznie sie gotowac znowu. Ostatnia deska ratunku to wlanie
m/w lyzki oelju do garnka z woda na makaron
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2007-12-06 22:36:38
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?niusy.onet.pl pisze:
> Użytkownik "maciej debski" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
> news:e9b6b14c-9a97-4eb2-827c-085aae6902a9@d27g2000pr
f.googlegroups.com...
> On Dec 6, 12:43 pm, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>
>> Wkładać makaron na gotującą się wodę, ale tak, aby nie przerwać wrzenia.
>> Przed wrzuceniem makaronu wlać ze dwie łyżki oleju, gotować na wolnym
>> ogniu
>> mieszając. Po ugotowaniu wylać na sitko i zahartować zimną wodą. Wyrzucić
>> makaron na miskę i znowu wlać łyżkę - dwie oleju, potrząsnąć, aby się
>> wymieszał.
>
>
> uzywac dobrego makaronu - nie trzeba ani dodawac oleju ani hartowac.
> hartowac ewentualnie mozna jesli makaron nie bedzie zjedzony od razu.
> tak jak ktos mowil gotowac w duzej ilosci wrzatku, wrzucac stopniowo i
> mieszac.
>
> mac
> A jaki jest w takim razie najlepszy makaron dostepny w naszych sklepach i
> hipermarketach?
> Jolka
>
>
ALE MASZ ZAKURWISTY NIK !!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2007-12-07 06:21:03
Temat: Re: Czy są jakieś metody, aby makaron nie przywierał?On 6 Gru, 18:25, "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> wrote:
> A jaki jest w takim razie najlepszy makaron dostepny w naszych sklepach i
> hipermarketach?
> Jolka
najlepszy, pewnie robiony recznie, samemu.
a w sklepach - z przemyslowo produkowanych - Barilla.
w PL niestety drogi.
mac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |