Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Do Krysi Thompson - krem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Do Krysi Thompson - krem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-06-08 11:27:19

Temat: Do Krysi Thompson - krem
Od: "Maciek L./CD-Action" <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Powiem Ci jedno. Doswiadczalnie sprawdzilismy ze ze sloneczna lub krolewska
wychodzi lepszy krem niz z maslem. Nawet pewien cukiernik wzial ten przepis,
bo jemu z maslem niigdy taki nie wyszedl. Poza tym jajka z cukrem rozbijane
mikserem prawie nigdy nie chca sie laczyc z margaryna lub maslem, dlatego
trzeba robic recznie. Nie mow rodzinie, ze to margaryna a zjedza tak szybko
jak to tylko moliwe. ;-)

Pozdrawiam
Maciej Lewczuk

***************
Future Network Polska
Redakcja CD-Action
51-670 Wrocław, ul. Dembowskiego 57/61
tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-06-08 11:30:33

Temat: Re: Do Krysi Thompson - krem
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

czyli albo do robienia w Polsce, albo sobie importowac...tu
istnieje dobra rzecz pt skoncentrowane maslo - nadaje sie do
ciast i temu podobnych - ma b.malo wody a smak milo maslany. I
zalozenie jest takie, zeby uzywac tego mniej niz nakazuje przepis
(przez ten brak wody)

wszystkie skladniki chyba poza tym musza byc w miare cieple (temp
tzw pokojowa)

Krysia

nudno mi przed tym komputerem, gieldy towarowe nie chca mi sie
kluc z wyszukiwarek to mi kremy po glowie chodza...;))

>Powiem Ci jedno. Doswiadczalnie sprawdzilismy ze ze sloneczna lub krolewska
>wychodzi lepszy krem niz z maslem. Nawet pewien cukiernik wzial ten przepis,
>bo jemu z maslem niigdy taki nie wyszedl. Poza tym jajka z cukrem rozbijane
>mikserem prawie nigdy nie chca sie laczyc z margaryna lub maslem, dlatego
>trzeba robic recznie. Nie mow rodzinie, ze to margaryna a zjedza tak szybko
>jak to tylko moliwe. ;-)
>
>Pozdrawiam
>Maciej Lewczuk
>
>***************
>Future Network Polska
>Redakcja CD-Action
>51-670 Wrocław, ul. Dembowskiego 57/61
>tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42
>

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-08 12:06:55

Temat: Re: Do Krysi Thompson - krem
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Maciek L./CD-Action" <m...@c...com.pl> napisał w
wiadomości news:3b20b758@news.vogel.pl...
> Powiem Ci jedno. Doswiadczalnie sprawdzilismy ze ze sloneczna lub
krolewska
> wychodzi lepszy krem niz z maslem. Nawet pewien cukiernik wzial ten
przepis,
> bo jemu z maslem niigdy taki nie wyszedl. Poza tym jajka z cukrem
rozbijane
> mikserem prawie nigdy nie chca sie laczyc z margaryna lub maslem, dlatego
> trzeba robic recznie. Nie mow rodzinie, ze to margaryna a zjedza tak
szybko
> jak to tylko moliwe. ;-)

Zdecydowanie jest różnica w smaku... Ale dobre jest połączenie pół na pół
masła i margaryny... Ja wytestowałam ze masmix jest the best.
Na początku robiłam na samym maśle, ale z margaryną jeśli rzeczywiście
lżejsze, natomiast z samej margaryny jest zwyczajnie mniej smaczne, bo
margaryna jest niesmaczna... i jest wielu ludzi, których da się oszukać nie
podając im składu jedzenia, ale są tacy, których nie oszukasz i tylko przez
grzeczność (dwulicowość i obłudę!!!) chwalą ze dobre...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-08 12:11:14

Temat: Re: Do Krysi Thompson - krem
Od: "Maciek L./CD-Action" <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:lkd1it4dnlsic9pclfqq1eajlnt1n7j5tj@4ax.com...
> czyli albo do robienia w Polsce, albo sobie importowac...tu
> istnieje dobra rzecz pt skoncentrowane maslo - nadaje sie do
> ciast i temu podobnych - ma b.malo wody a smak milo maslany. I
> zalozenie jest takie, zeby uzywac tego mniej niz nakazuje przepis
> (przez ten brak wody)

Zawsze mozesz podzielic mase z jajek i cukru na kilka porcji i dac
odpowiednio mniej roznych maselek i margaryn... zobaczysz, z ktora najlepiej
wychodzi... a potem... ;-]

Pozdrawiam
Maciej Lewczuk

***************
Future Network Polska
Redakcja CD-Action
51-670 Wroclaw, ul. Dembowskiego 57/61
tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-08 12:44:57

Temat: Re: Do Krysi Thompson - krem
Od: "Maciek L./CD-Action" <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:9fqf8j$h76$1@news.onet.pl...
> Zdecydowanie jest różnica w smaku... Ale dobre jest połączenie pół na pół
> masła i margaryny... Ja wytestowałam ze masmix jest the best.
> Na początku robiłam na samym maśle, ale z margaryną jeśli rzeczywiście
> lżejsze, natomiast z samej margaryny jest zwyczajnie mniej smaczne, bo
> margaryna jest niesmaczna... i jest wielu ludzi, których da się oszukać
nie
> podając im składu jedzenia, ale są tacy, których nie oszukasz i tylko
przez
> grzeczność (dwulicowość i obłudę!!!) chwalą ze dobre...

Oj... Juz dobrze... nie oszukalem jeszcze nikogo... po prostu czasem nikt
nie pyta, tylko komentuje, ze dobre i ze gdyby bylo z margaryny to nie
byloby takie smaczne... Gdy dowiaduje sie co je to troche mieknie...

Pozdrawiam
Maciej Lewczuk

***************
Future Network Polska
Redakcja CD-Action
51-670 Wrocław, ul. Dembowskiego 57/61
tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sorry za wirusa
Książka kucharska dla cukrzyków? + "Żywienie Optymalne" dr. Kwaśniewskiego
krem do tortu
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
jak? - odwieczne pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »