« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2008-10-16 18:39:42
Temat: Do Magdaleny
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości >>
> Ja pieke w keksowce. Mielone mieso wymieszac z namoczonym, wycisnietym
> chlebem, dodac jajko, sol, pieprz, majeranek, troche mleka czy smietanki,
> posiekana kapuste, lub chinska kapuste, albo inne zielone warzywo, np.
> szparagi, wymieszac, przelozyc do keksowki, wyrownac wierzch.
Magdo, a mogłabyś powiedzieć, ile dajesz kapusty i ile chleba na
przykład na 1 kg mięsa? Z góry dziekuję za odpowiedź.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2008-10-16 21:25:55
Temat: Re: Do MagdalenyEwa wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
> wiadomości >>
>
>> Ja pieke w keksowce. Mielone mieso wymieszac z namoczonym, wycisnietym
>> chlebem, dodac jajko, sol, pieprz, majeranek, troche mleka czy
>> smietanki, posiekana kapuste, lub chinska kapuste, albo inne zielone
>> warzywo, np. szparagi, wymieszac, przelozyc do keksowki, wyrownac
>> wierzch.
>
>
> Magdo, a mogłabyś powiedzieć, ile dajesz kapusty i ile chleba na
> przykład na 1 kg mięsa? Z góry dziekuję za odpowiedź.
>
>
Zwykle mieszam wolowine z wieprzowina, lub mielonym miesem z indyka.
1 kg miesa
dwie kromki chleba wielkosci dloni, grubosci 1.5 - 2 cm
mleko do namoczenia chleba
1 jajko
1 szklanka (250 ml) posiekanej kapusty (dosc ubita, nie luzna w tej
szklance), moze tez byc posiekana czerwona papryka, albo zielone
szparagi, tylko nie czerwona (modra) kapusta, bo okropny kolor sie robi
1 lyzeczka soli
1 lyzka pieprzu
1 lyzka majeranku
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka maggi
3-4 namoczone, posiekane grzyby suszone
Namoczyc i odcisnac chleb, gdy bedzie calkiem miekki i rozpadsajacy sie.
Wymieszac wszystkie skladniki, wyrobic, przelozyc do keksowki, piec w
niskiej temperaturze pod przykryciem.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2008-10-16 21:48:24
Temat: Re: Do Magdaleny
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości
news:fqSdnU6jkrH4LGrVnZ2dnUVZ_tninZ2d@posted.townsen
dcommunicationinc...
> 1 kg miesa
> dwie kromki chleba wielkosci dloni, grubosci 1.5 - 2 cm
> mleko do namoczenia chleba
> 1 jajko
> 1 szklanka (250 ml) posiekanej kapusty (dosc ubita, nie luzna w tej
> szklance), moze tez byc posiekana czerwona papryka, albo zielone szparagi,
> tylko nie czerwona (modra) kapusta, bo okropny kolor sie robi
> 1 lyzeczka soli
> 1 lyzka pieprzu
> 1 lyzka majeranku
> 2 lyzki sosu sojowego
> 1 lyzka maggi
> 3-4 namoczone, posiekane grzyby suszone
Dzięki za dokładny przepis. W sobotę upiekę taki klops. Zdziwiłam się
tylko, że nie dajesz cebuli ani czosnku. Ja przyzwyczaiłam sie do mielonego
mięsa zawsze je dodawać. Czy sos sojowy zawiera glutaminian sodu? Mój mąz
zawsze choruje po potrawach zawierających glutaminian.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2008-10-17 08:51:36
Temat: Re: Mieso mielone
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:gd7sto$o6d$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Użytkownik "Kajetana Kinga" napisał:
>
>> Kaja
>> z tortillami (to przez was! smaka narobiliście! :)
>
> Robisz z tego przepisu, który podawałaś (chyba go kiedyś sama też
> wykopałam)? Nadają się do przechowywania (np. 1 dzień)?
>
Tortille w sensie placków przyznam niecnie w obliczu decyzji czy iść na
basen czy produkować, zakupiłam w sklepie.
Uczyniłam za to do nich farsz.
Farsz nadaje się do przechowywania bez wątpienia (w warunkach chłodniczych).
Tortille pamiętam że przekłada się papierem śniadaniowym albo pergaminowym i
można mrozić tylko nie pamiętam czy surowe czy usmażone (upieczone).
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2008-10-17 15:27:47
Temat: Re: Mieso mieloneUżytkownik "morghul"
> A ja jeszcze mam smakowity patent na mieso mielone i ziemniaki. Robisz
> ciasto jak na kopytka a mięso doprawiasz do smaku
wypróbowane i zaakceptowane :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2008-10-17 15:29:02
Temat: Re: Mieso mielonefuksa pisze:
> wypróbowane i zaakceptowane :)
te słowa ósłyszałaś po rozmowie kfalifikacyjnej w agencji towarzyskiej
"Balladyna"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2008-10-17 15:29:12
Temat: Re: Do MagdalenyEwa wrote:
> Dzięki za dokładny przepis. W sobotę upiekę taki klops. Zdziwiłam
> się tylko, że nie dajesz cebuli ani czosnku. Ja przyzwyczaiłam sie do
> mielonego mięsa zawsze je dodawać. Czy sos sojowy zawiera glutaminian
> sodu? Mój mąz zawsze choruje po potrawach zawierających glutaminian.
>
Nie daje cebuli ani czosnku. Sos sojowy zawiera glutaminian.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2008-10-17 15:29:43
Temat: Re: Do MagdalenyMagdalena Bassett pisze:
> Nie daje cebuli ani czosnku.
nie mósisz i tak ci z gemby jebie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2008-10-17 16:36:04
Temat: Re: Do MagdalenyJerzyN pisze:
> Magdalena Bassett pisze:
>> [...] Sos sojowy zawiera glutaminian.
>
> Każdy?
>
nie pszygłupie, tylko ten zmodyfikowany genetycznie jak tfój stary po
czarnobylu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2008-10-17 16:40:09
Temat: Re: Do MagdalenyMagdalena Bassett pisze:
> [...] Sos sojowy zawiera glutaminian.
Każdy?
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |