« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-07 20:57:01
Temat: Do wszystkichPieknie sie tu wita nowych czlonkow w tejze jakze z pozoru nie pozornej a
jakze hermetycznej grupie dyskusyjnej
Widze ze wobec nowych czlonkow...gosci na tej grupie urzadza sie osobiste
wycieczki pod czyims adresem i czyjejs rodziny. Pozniej delikwenta sie
probuje opluc i wygonic stad. Uklony w strone Pani Pusi, Pana Slawka SWP i
Pani Madzi Bassett. Ciekawe czy gosci w swoich domach tez tak po staropolsku
goscinnie podejmujecie. Wiadro pomyj, rozgrzana smola, i grad kamieni z
okna? Tak?
NO pieknie, Prawdziwa "Polska Kuchnia" tu sie smazy. Nie ma co komitet
powitalny pierwsza klasa....A najsmaczniejsze tu sa osobiste wycieczki z
tego co widze......Pieknie...typowo po "polskiemu"
bez pozdrowien
Farciarz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-07 21:26:33
Temat: Re: Do wszystkichW: news:cu8kmt$jsb$1@news.onet.pl
Od: :::...Farciarz...::: <o...@p...onet.pl>
Było:
> Pieknie sie tu wita nowych czlonkow w tejze jakze z pozoru nie
> pozornej ...
Ja zacząłem - niechcący - to przepraszam, naprawdę !
Zupełnie mi nie zależy na wymianie kolejnych uwag, postów i głębokich myśli.
Moje niechcący polagało na tym, że ten sąsiad
news:cu7aet$mvn$1@atlantis.news.tpi.pl
miał być od żarówek a jakoś inaczej wyszło.
No to jeszcze raz przepraszam.
Wieprzowina ze śliwkami
1,5 kg szynki albo łopatki
2-3 listki laurowe
po 20 ziarenek pieprzu i jałowca
30 dkg suszonych śliwek (bez pestek)
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 łyżka soku z cytryny
1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny
2 łyżeczki smalcu
1 łyżka oleju
po 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu, cukru, jałowca
po 1 łyżce przesianej bułki tartej i pokruszonego suchego czarnego chleba
sól ...
-------------------------
Mięso ugnieść rękami, natrzeć solą jałowcem, sokiem z cytryny, owinąć folią
(AL) i do lodówki, conajmniej 3 godziny może być na noc.
Śliwki namoczyć w mało wody, zagotować. Mięso wyjąć z folii i mocno
obrumienić ze wszystkich stron na gorącym oleju.
Włożyć do naczynia żarodpornego (albo rondla z przykrywką), dodać ziarnka
pieprzu i jałowca, pokruszyć listki laurowe, skórkę cytryny i śliwki, polać
stopionym smalcem i połową wywaru ze śliwek.
Wstawić do piekarnika, podczas pieczenia skrapiać wywarem ze śliwek.
Gdy mięso będzie miękkie to wyjąć.
Wrzucić do sosu bułkę tartą i chleb, wlać wino, cukier, cynamon, zagotować,
przetrzeć przez sito.
Plaster mięsa położyć na talerzu, na kaszy gryczanej, polać sosem.
-------------------------
Spróbuj i napisz czy smakowało ...
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Pomoc dla zagubionych http://evil.pl/pip/index.html
To tak niedawno było http://www.dzienmisia.pl/
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 22:01:42
Temat: Re: Do wszystkich:::...Farciarz...::: wrote:
> Pieknie sie tu wita nowych czlonkow w tejze jakze z pozoru nie pozornej a
> jakze hermetycznej grupie dyskusyjnej
> Widze ze wobec nowych czlonkow...gosci na tej grupie urzadza sie osobiste
> wycieczki pod czyims adresem i czyjejs rodziny. Pozniej delikwenta sie
> probuje opluc i wygonic stad. Uklony w strone Pani Pusi, Pana Slawka SWP i
> Pani Madzi Bassett. Ciekawe czy gosci w swoich domach tez tak po staropolsku
> goscinnie podejmujecie. Wiadro pomyj, rozgrzana smola, i grad kamieni z
> okna? Tak?
> NO pieknie, Prawdziwa "Polska Kuchnia" tu sie smazy. Nie ma co komitet
> powitalny pierwsza klasa....A najsmaczniejsze tu sa osobiste wycieczki z
> tego co widze......Pieknie...typowo po "polskiemu"
Ale wiecie co? Ja strasznie nie lubię takich postów. Nic nikomu nie
robię, nawet nie bardzo wiem, o co takiemu chodzi, a ten bluźni na czym
swiat stoi na mnie i na jedną z fajniejszych grup usenetowych. Pewnie
powinnam się powstrzymać od głupiego komentarza, ale plonk worning, za,
IMHO, niezgodność posta z netykietą. Przesadzam?
--
tapta GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 22:18:40
Temat: Re: Do wszystkichOn Mon, 07 Feb 2005 23:01:42 +0100, tapta <t...@w...pl>
wrote:
>:::...Farciarz...::: wrote:
>
>> Pieknie sie tu wita nowych czlonkow w tejze jakze z pozoru nie pozornej a
>> jakze hermetycznej grupie dyskusyjnej
>> Widze ze wobec nowych czlonkow...gosci na tej grupie urzadza sie osobiste
>> wycieczki pod czyims adresem i czyjejs rodziny. Pozniej delikwenta sie
>> probuje opluc i wygonic stad. Uklony w strone Pani Pusi, Pana Slawka SWP i
>> Pani Madzi Bassett. Ciekawe czy gosci w swoich domach tez tak po staropolsku
>> goscinnie podejmujecie. Wiadro pomyj, rozgrzana smola, i grad kamieni z
>> okna? Tak?
>> NO pieknie, Prawdziwa "Polska Kuchnia" tu sie smazy. Nie ma co komitet
>> powitalny pierwsza klasa....A najsmaczniejsze tu sa osobiste wycieczki z
>> tego co widze......Pieknie...typowo po "polskiemu"
>
>Ale wiecie co? Ja strasznie nie lubię takich postów. Nic nikomu nie
>robię, nawet nie bardzo wiem, o co takiemu chodzi, a ten bluźni na czym
>swiat stoi na mnie i na jedną z fajniejszych grup usenetowych. Pewnie
>powinnam się powstrzymać od głupiego komentarza, ale plonk worning, za,
>IMHO, niezgodność posta z netykietą. Przesadzam?
Nieeee martw sie, to nowa forma dzdzownicy przeciez
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 22:23:04
Temat: Re: Do wszystkichDnia Mon, 7 Feb 2005 21:57:01 +0100, Waćpanna lub Waćpan
*:::...Farciarz...:::*, w wiadomości news:<news:cu8kmt$jsb$1@news.onet.pl>
zawarł, co następuje:
> Pieknie sie tu wita nowych czlonkow w tejze jakze z pozoru nie pozornej a
> jakze hermetycznej grupie dyskusyjnej
> Widze ze wobec nowych czlonkow...gosci na tej grupie urzadza sie osobiste
> wycieczki pod czyims adresem i czyjejs rodziny. Pozniej delikwenta sie
> probuje opluc i wygonic stad.
Jeśli delikwent nie widzi emotikonów w poście Sławka i najeżdża na niego, to
już jest jego problem.
Jeśli delikwent ma zerowe poczucie humoru to też jest jego problem.
Jeśli delikwent nie potrafi w sposób kulturalny przekazać przedpiszcy, że
nie podobają mu się jego żarty, to jest również jego problem.
A nazywanie kogoś śmieciem to już jest problem ogólny, bo zrobiłeś to na
forum. Stąd takie przywitanie, na Twoim poziomie.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
PS. Wyciągnęli mi Cię z KFa to Ci odpowiadam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 22:24:31
Temat: Re: Do wszystkichDnia Mon, 07 Feb 2005 22:18:40 +0000, Waćpanna lub Waćpan *Krysia Thompson*,
w wiadomości news:<news:b9qf01hnst11240hei9jurbhgk5kqkhcht@4ax.co
m> zawarł,
co następuje:
> Nieeee martw sie, to nowa forma dzdzownicy przeciez
posting host się nie zgadza
dżudżu po pierwsze siedzi z neo, a po drugie jest inteligentny :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 23:20:36
Temat: Re: Do wszystkich:::...Farciarz...::: wrote:
>> Pani Madzi Bassett.
i wylazla dzdzownica z blota....
Z dzdzownicami to jest tak, ze jak sie je posieka na drobne kawalki, to
kazdy kawalek staje sie nowa dzdzownica. Kazdy przyjmuje inne imie, ale
i tak wiadomo, ze wszystkie pochodza z tej samej glizdy.
Ale poniewaz jestes nowy podobno, to nie bedziesz wiedzial, o czym mowa.
Trollu. Radze poszukac grupy, ktora toleruje farciarzy.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-08 08:40:53
Temat: Re: Do wszystkichUżytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
> i wylazla dzdzownica z blota....
>
> Z dzdzownicami to jest tak, ze jak sie je posieka na drobne kawalki,
to
> kazdy kawalek staje sie nowa dzdzownica. Kazdy przyjmuje inne imie,
ale
> i tak wiadomo, ze wszystkie pochodza z tej samej glizdy.
[...]
Magdo, to tylko w usnecie posiekana na drobne kawałki dżdżownica może
żyć w wielu postaciach, w rzeczywistości przeżywa tylko jedna, ta co ma
zwoje.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-08 08:58:10
Temat: Re: Do wszystkich:::...Farciarz...::: wrote:
> Pieknie sie tu wita nowych czlonkow w tejze jakze z pozoru nie pozornej a
> jakze hermetycznej grupie dyskusyjnej
> Widze ze wobec nowych czlonkow...gosci na tej grupie urzadza sie osobiste
> wycieczki pod czyims adresem i czyjejs rodziny. Pozniej delikwenta sie
> probuje opluc i wygonic stad. Uklony w strone Pani Pusi, Pana Slawka SWP i
> Pani Madzi Bassett. Ciekawe czy gosci w swoich domach tez tak po staropolsku
> goscinnie podejmujecie. Wiadro pomyj, rozgrzana smola, i grad kamieni z
> okna? Tak?
> NO pieknie, Prawdziwa "Polska Kuchnia" tu sie smazy. Nie ma co komitet
> powitalny pierwsza klasa....A najsmaczniejsze tu sa osobiste wycieczki z
> tego co widze......Pieknie...typowo po "polskiemu"
>
> bez pozdrowien
> Farciarz
>
>
Wracaj Pan na swoj alt.pl.regionalne.bialystok a tu nie psuj ludziom
apetytu.
Z pozdrowieniami
Rachela.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-08 10:02:07
Temat: Re: Do wszystkichUżytkownik ":::...Farciarz...:::" <o...@p...onet.pl>
> Pieknie sie tu wita nowych czlonkow w tejze jakze z pozoru nie
pozornej a
> jakze hermetycznej grupie dyskusyjnej
[...]
> tego co widze......Pieknie...typowo po "polskiemu"
>
> bez pozdrowien
> Farciarz
Masz poczytaj:
http://tinylink.com/?IE0sXuEZ9y
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |