« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-03 19:19:54
Temat: Re: Dolphin spagetti
-----Original Message-----
From: Wladyslaw Los <w...@t...com.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 3 czerwca 2000 20:27
Subject: Re: Dolphin spagetti
>Nie zapominaj, ze makaron w Polsce jada sie zwykle inaczej, niz we
>Wloszech. Sluzy on jako dodatek do zup, ewentualnie jako dodatek do
>potraw z sosem, a nie jako podstawa dania. Gotuje sie go tez zwykle na
>miekko, a nie al dente. Po prostu makaron w kuchni polskiej zastepuje
>domowe kluski.
>
>Wladyslaw
Jasne, ale akurat w tym watku mowilismy o gotowaniu makaronu na potrzeby dan
stylizowanych na to czym jest wloska pasta - czyli makaron jako podstawa +
jakis sosik. A tak na marginesie, nie zastapilabym domowych klusek
"hartowanym" makaronem, nawet gdybym za kare musiala sie pozniej stolowac w
KFC ;-)
Herbatka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-06-05 11:04:08
Temat: Re: Dolphin spagettiUżytkownik Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:005401bfcd90$1e66c6e0$430ca0d4@tea...
> Jasne, ale akurat w tym watku mowilismy o gotowaniu makaronu na potrzeby
dan
> stylizowanych na to czym jest wloska pasta - czyli makaron jako podstawa +
> jakis sosik. A tak na marginesie, nie zastapilabym domowych klusek
> "hartowanym" makaronem, nawet gdybym za kare musiala sie pozniej stolowac
w
> KFC ;-)
> Herbatka
Ale wlochy to taki dluugo kraj. Czy naprawde ma tam byc tylko jedna metoda
gotowania makaronu? Zobaczcie watek z plackami ziemniaczanymi. Moze po
prostu jedni tam gotuja z oliwa, a inni bez. A inni moze jeszcze inaczej.
Chyaba raczej tylko nie hartuja. Chociaz upieralbym sie, ze do zmiksowanych
truskawek lepszy jest hartowany...
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-05 11:32:27
Temat: Re: Dolphin spagettia jezeli o dolphin spagetti chodzi, to sam przygotowalem i rodzince na
obiadokolacje zaserwowalem i wszystkim bardzo bardzo smakowalo. pychotka
i polecam wszystkim. proste do przygotowania, uniwersalne i blyskawiczne
danko. jest akuratnie.
pozdrawiam tworce, zycze smacznego wszystkim, ktorzy zechca sprobowac.
deedo
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 10:29:33
Temat: Re: Dolphin spagettiDziekuje za pozdrowienia i ciesze sie ogromnie ,ze Wam smakowalo. To dla
mnie duza satysfakcja, ktora zacheca do dalszej tworczosci :-)
pozdrowienia
Michal
Tomek Barczak napisał(a) w wiadomości: <3...@a...com.pl>...
>a jezeli o dolphin spagetti chodzi, to sam przygotowalem i rodzince na
>obiadokolacje zaserwowalem i wszystkim bardzo bardzo smakowalo. pychotka
>i polecam wszystkim. proste do przygotowania, uniwersalne i blyskawiczne
>danko. jest akuratnie.
>pozdrawiam tworce, zycze smacznego wszystkim, ktorzy zechca sprobowac.
>deedo
>--
>Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
>http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |