« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-03 10:04:06
Temat: Dorsz w porachZanalazlam ciekawy przepis: filety z dorsza zawijane w plaszczyk z liści pora.
Zrobiłam. Wygląda znakomicie efektownie, smakuje świetnie. Tylko jeden
problem : por jednak jest włóknisty.I jak się spożywa gotowe danie, to nitki
tak sie nieprzyjemnie ciągną....
Macie jakąś radę?
Qd porowata
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-03 11:15:23
Temat: Re: Dorsz w porachOn 3 Nov 2004 11:04:06 +0100, "qd"
<k...@p...onet.pl> wrote:
>Zanalazlam ciekawy przepis: filety z dorsza zawijane w plaszczyk z liści pora.
>Zrobiłam. Wygląda znakomicie efektownie, smakuje świetnie. Tylko jeden
>problem : por jednak jest włóknisty.I jak się spożywa gotowe danie, to nitki
>tak sie nieprzyjemnie ciągną....
>Macie jakąś radę?
>
>Qd porowata
moze te wewnetrzne liscie/czesci lodygi sa bardziej miekkie, czy
uzywalas tych czy bardzo zielonych?
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-03 11:34:17
Temat: Re: Dorsz w porach> >
>
> moze te wewnetrzne liscie/czesci lodygi sa bardziej miekkie, czy
> uzywalas tych czy bardzo zielonych?
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Uzywałam części białej,po kolei od zewnątrz do wewnątrz, póki były dostatecznej
szerokości. Wszystkie były włókniste. Niby wiem, że por tak ma, że daltego
najlepiej go w cieniutkie paseczki kroić wówczas problem odpada. Ja tu
sprazylam kolejne kawałki, żeby były miękkie do zawijania, potem upiekłam,
wszystko cacy, ale te wlókna..
Qd porowata
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-03 12:08:49
Temat: Re: Dorsz w porachOn 3 Nov 2004 12:34:17 +0100, "qd"
<k...@p...onet.pl> wrote:
>> >
>>
>> moze te wewnetrzne liscie/czesci lodygi sa bardziej miekkie, czy
>> uzywalas tych czy bardzo zielonych?
>>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>Uzywałam części białej,po kolei od zewnątrz do wewnątrz, póki były dostatecznej
>szerokości. Wszystkie były włókniste. Niby wiem, że por tak ma, że daltego
>najlepiej go w cieniutkie paseczki kroić wówczas problem odpada. Ja tu
>sprazylam kolejne kawałki, żeby były miękkie do zawijania, potem upiekłam,
>wszystko cacy, ale te wlókna..
>Qd porowata
znaczy sie wyszla Ci dekoracja
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-03 13:55:19
Temat: Re: Dorsz w porach>> znaczy sie wyszla Ci dekoracja
>
> pierz
> K.T. - starannie opakowana
Rzekłaś.
Ale pomysł mi sie podoba, cokolwiek zawinięte w pory wygląda dośc atrakcyjnie,
a jeśc tego przecież się nie musi :)))
QD dzisiaj fasolka po bretońsku Krychy Ch.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-03 14:05:41
Temat: Re: Dorsz w porachOn 3 Nov 2004 14:55:19 +0100, "Qd"
<k...@p...onet.pl> wrote:
>>> znaczy sie wyszla Ci dekoracja
>>
>> pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>Rzekłaś.
>Ale pomysł mi sie podoba, cokolwiek zawinięte w pory wygląda dośc atrakcyjnie,
>a jeśc tego przecież się nie musi :)))
>
>QD dzisiaj fasolka po bretońsku Krychy Ch.
no popatrz, a u mnie wariacja na temat Boston baked beans czyli
podobne (ale z musztarda i melasa, no i wetre, po mojemu, troszke
skorki cytrynowej na koniec). Fasola zaslupia.....
Pierz, co mu sie nie chce pichcic dzis a ino na drutach robic
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-03 14:09:24
Temat: Re: Dorsz w porach> On 3 Nov 2004 14:55:19 +0100, "Qd"
> <k...@p...onet.pl> wrote:
>
> > no popatrz, a u mnie wariacja na temat Boston baked beans czyli
> podobne (ale z musztarda i melasa, no i wetre, po mojemu, troszke
> skorki cytrynowej na koniec). Fasola zaslupia.....
>
> Pierz, co mu sie nie chce pichcic dzis a ino na drutach robic
> K.T. - starannie opakowana
OOOOOOO skórka cytrynowa! Tak tak tak, to jest pomysl, Piekny jas wymoczony i
gotowany pol dnia, juz brunatny od gotowania boczku majeranku i przecieru i dam
mu zapachu...
Jestes inspirujonca
qd zainspirowana
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-03 14:27:05
Temat: Re: Dorsz w porachOn 3 Nov 2004 15:09:24 +0100, k...@p...onet.pl wrote:
>> On 3 Nov 2004 14:55:19 +0100, "Qd"
>> <k...@p...onet.pl> wrote:
>>
>> > no popatrz, a u mnie wariacja na temat Boston baked beans czyli
>> podobne (ale z musztarda i melasa, no i wetre, po mojemu, troszke
>> skorki cytrynowej na koniec). Fasola zaslupia.....
>>
>> Pierz, co mu sie nie chce pichcic dzis a ino na drutach robic
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>
>OOOOOOO skórka cytrynowa! Tak tak tak, to jest pomysl, Piekny jas wymoczony i
>gotowany pol dnia, juz brunatny od gotowania boczku majeranku i przecieru i dam
>mu zapachu...
>Jestes inspirujonca
>
>qd zainspirowana
raczej zarumieniona (jak zasmazka)
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |