Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Farsz do pierogow Re: Farsz do pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Farsz do pierogow

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.chmurka.net!.POSTED.89-64-59-79.dy
namic.chello.pl!not-for-mail
From: Stefan <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Farsz do pierogow
Date: Sun, 20 Dec 2020 08:49:13 +0100
Organization: news.chmurka.net
Message-ID: <rrmvlp$c64$1$Stefan@news.chmurka.net>
References: <5fddfb7a$0$545$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-64-59-79.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Sun, 20 Dec 2020 07:49:13 +0000 (UTC)
Injection-Info: news.chmurka.net; posting-account="Stefan";
posting-host="89-64-59-79.dynamic.chello.pl:89.64.59.79";
logging-data="12484";
mail-complaints-to="abuse-news.(at).chmurka.net"
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
Thunderbird/78.6.0
X-Antivirus-Status: Clean
In-Reply-To: <5fddfb7a$0$545$65785112@news.neostrada.pl>
X-Antivirus: Avast (VPS 201219-10, 2020-12-19), Outbound message
Content-Language: pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382645
Ukryj nagłówki

W dniu 2020-12-19 o 14:09, cef pisze:
> Dlaczego farsz do pierogów z kapustą i grzybami
> nie przewiduje elementu wiążącego czyli np jajka lub czegoś innego?
> Próbowałem do zesmażenia cebulki użyć masła, żeby może
> jak farsz poleżakuje w lodówce, to będzie bardziej zbity,
> ale tego tłuszczu jest zbyt mało, żeby decydował o konsystencji.
> Przejrzałem internet pod tym kątem i raczej opcje idą
> w kierunku nawet krojenia kapusty i grzybów
> (a nie przekręcania przez maszynkę) co daje konsystencję
> taką nietechnologiczną, niewygodną do porcjowania czy nakładania.
> Albo trudno uformować porcję do zamknięcia w krążku ciasta,
> albo się rozsypuje albo drobnica lepi się do palców i utrudnia klejenie
> ciasta.
> Jak sobie z tym radzicie? Czy może tak jak u mnie: robi się te pierogi z
> powodu
> ich nietechnologiczności  raz do roku.

Kapusta i grzybki ZAWSZE u mnie sa drobniutko siekane, nigdy przez maszynke
pozdr
Stefan
PS. tak samo polędwica (końska!) na tatara i polędwica wołowa do
kołdunów - ZAWSZE skrobana Nigdy siekana lub co nie daj Boże mielona...

--
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.12 FEniks
20.12 Trefniś
20.12 Jarosław Sokołowski
20.12 cef
20.12 FEniks
20.12 FEniks
20.12 Trefniś
20.12 cef
20.12 Trefniś
20.12 FEniks
20.12 cef
20.12 Stefan
20.12 cef
20.12 Trefniś
21.12 cef
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK