Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Farsz do pierogow Re: Farsz do pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Farsz do pierogow

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!news.mixmin.net!aioe
.org!peer01.ams4!peer.am4.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed
.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.
neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Farsz do pierogow
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <5fddfb7a$0$545$65785112@news.neostrada.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Sun, 20 Dec 2020 14:30:03 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
Thunderbird/78.5.1
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <5fddfb7a$0$545$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 27
Message-ID: <5fdf51db$0$528$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 217.97.87.110
X-Trace: 1608471003 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 528 217.97.87.110:60555
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2143
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382646
Ukryj nagłówki

W dniu 19.12.2020 o 14:09, cef pisze:
> Dlaczego farsz do pierogów z kapustą i grzybami
> nie przewiduje elementu wiążącego czyli np jajka lub czegoś innego?
> Próbowałem do zesmażenia cebulki użyć masła, żeby może
> jak farsz poleżakuje w lodówce, to będzie bardziej zbity,
> ale tego tłuszczu jest zbyt mało, żeby decydował o konsystencji.
> Przejrzałem internet pod tym kątem i raczej opcje idą
> w kierunku nawet krojenia kapusty i grzybów
> (a nie przekręcania przez maszynkę) co daje konsystencję
> taką nietechnologiczną, niewygodną do porcjowania czy nakładania.
> Albo trudno uformować porcję do zamknięcia w krążku ciasta,
> albo się rozsypuje albo drobnica lepi się do palców i utrudnia klejenie
> ciasta.
> Jak sobie z tym radzicie? Czy może tak jak u mnie: robi się te pierogi
> z powodu
> ich nietechnologiczności  raz do roku.


Wbrew pozorom drobniutko pokrojoną kapustę wygodniej jest pakować w
pierogi niż kapustę niepokrojoną, z ciągnącymi się fragmentami. Moim
zdaniem - o ile nie zostanę tu zjedzona przez kulinarnych purystów -
można do tak poszatkowanej drobno kapusty dodać trochę bułki tartej,
która powinna spoić nieco ten farsz. Ja tak czasem robię.

Ewa


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.12 Trefniś
20.12 Jarosław Sokołowski
20.12 cef
20.12 FEniks
20.12 FEniks
20.12 Trefniś
20.12 cef
20.12 Trefniś
20.12 FEniks
20.12 cef
20.12 Stefan
20.12 cef
20.12 Trefniś
21.12 cef
21.12 FEniks
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.