Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Farsz do pierogow Re: Farsz do pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Farsz do pierogow

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!usenet.goja.nl.eu.or
g!aioe.org!L4eYt/siuvFg6a5Aoz1f9Q.user.gioia.aioe.org.POSTED!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Farsz do pierogow
Date: Sun, 20 Dec 2020 14:32:58 +0100
Organization: private
Lines: 52
Message-ID: <o...@t...mshome.net>
References: <5fddfb7a$0$545$65785112@news.neostrada.pl>
<rrmvlp$c64$1$Stefan@news.chmurka.net>
NNTP-Posting-Host: L4eYt/siuvFg6a5Aoz1f9Q.user.gioia.aioe.org
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Complaints-To: a...@a...org
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382647
Ukryj nagłówki

W dniu .12.2020 o 08:49 Stefan <s...@w...pl> pisze:

> W dniu 2020-12-19 o 14:09, cef pisze:
>> Dlaczego farsz do pierogów z kapustą i grzybami
>> nie przewiduje elementu wiążącego czyli np jajka lub czegoś innego?
>> Próbowałem do zesmażenia cebulki użyć masła, żeby może
>> jak farsz poleżakuje w lodówce, to będzie bardziej zbity,
>> ale tego tłuszczu jest zbyt mało, żeby decydował o konsystencji.
>> Przejrzałem internet pod tym kątem i raczej opcje idą
>> w kierunku nawet krojenia kapusty i grzybów
>> (a nie przekręcania przez maszynkę) co daje konsystencję
>> taką nietechnologiczną, niewygodną do porcjowania czy nakładania.
>> Albo trudno uformować porcję do zamknięcia w krążku ciasta,
>> albo się rozsypuje albo drobnica lepi się do palców i utrudnia klejenie
>> ciasta.
>> Jak sobie z tym radzicie? Czy może tak jak u mnie: robi się te pierogi
>> z powodu
>> ich nietechnologiczności raz do roku.
>
> Kapusta i grzybki ZAWSZE u mnie sa drobniutko siekane, nigdy przez
> maszynke
> pozdr
> Stefan
> PS. tak samo polędwica (końska!) na tatara i polędwica wołowa do
> kołdunów - ZAWSZE skrobana Nigdy siekana lub co nie daj Boże mielona...
>

Trochę trudno mi zrozumieć, dlaczego niby konsystencja nadzienia miałaby
utrudniać lepienie.
Radziłbym przyjrzeć się na filmikach youtube, jak kucharze realnie lepią
pierogi. Przy czym szukać należy pierogów różnego typu.


--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.12 Jarosław Sokołowski
20.12 cef
20.12 FEniks
20.12 FEniks
20.12 Trefniś
20.12 cef
20.12 Trefniś
20.12 FEniks
20.12 cef
20.12 Stefan
20.12 cef
20.12 Trefniś
21.12 cef
21.12 FEniks
21.12 Trefniś
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.