« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-27 19:50:43
Temat: Forma do tartyPoszedłem kupić formę do tarty. Okazało się, że są blaszane, ceramiczne i
szklane. No i nie kupiłem bo nie mogłem się zdecydować. Więc proszę o radę
praktyków. Czym one się różnią w użytkowaniu? Jaka jest lepsza (i
dlaczego). I jeszcze jakiej powinna być wielkości?
Alek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-27 21:11:53
Temat: Re: Forma do tarty
Użytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:dhc7qe$o0u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Poszedłem kupić formę do tarty. Okazało się, że są blaszane, ceramiczne i
> szklane. No i nie kupiłem bo nie mogłem się zdecydować. Więc proszę o radę
> praktyków. Czym one się różnią w użytkowaniu? Jaka jest lepsza (i
> dlaczego). I jeszcze jakiej powinna być wielkości?
>
> Alek
>
Ja mam szklaną...duraleks jaki czy cus...i działa średnica to jakies 30cm
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-29 06:22:46
Temat: Re: Forma do tartyWitam,
skoro watek o formach do tarty mam pytanie :) Czy forma z takim rabkiem na
dnie, takim czyms wypuklym to normalna forma to tarty czy jakas udziwniona?
Bo taka wlasnie posiadamy ale sie okazało że jest ona niepraktyczna albo zle
przez nas wykorzystywana, ponieważ tarta po upieczeniu i wyjeciu peka, bo
przez ten rabek czesc srodkowa spodu jest wyzej. Do wywalenia ta forma czy
zmienic sposob jej uzytkowania? :)
Pozdrawiam.
Justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-29 07:02:31
Temat: Re: Forma do tarty
Użytkownik "Justyna" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dhg188$l2e$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> skoro watek o formach do tarty mam pytanie :) Czy forma z takim rabkiem na
> dnie, takim czyms wypuklym to normalna forma to tarty czy jakas
udziwniona?
> Bo taka wlasnie posiadamy ale sie okazało że jest ona niepraktyczna albo
zle
> przez nas wykorzystywana, ponieważ tarta po upieczeniu i wyjeciu peka, bo
> przez ten rabek czesc srodkowa spodu jest wyzej. Do wywalenia ta forma czy
> zmienic sposob jej uzytkowania? :)
>
> Pozdrawiam.
> Justyna
>
>
Moja jest zwyczajna z płaskim dnem i pofalowanymi brzegami...i tyle..:))
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-29 07:06:45
Temat: Re: Forma do tartyUżytkownik "Justyna" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dhg188$l2e$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> skoro watek o formach do tarty mam pytanie :) Czy forma z takim rabkiem
na > dnie, takim czyms wypuklym to normalna forma to tarty czy jakas
udziwniona?
Jeśli dobrze zrozumiałem opis, to moja mama ma taką blachę. Jest ona
trochę niższa niż forma do tarty. Mama piekła w tym spody do ciast. Po
wyjęciu z blachy obracała placek i wtedy na wierzchu było zagłębienie w
którym można było ułożyc owoce i zalać je galaretką, brzegi placka były
trochę wyższe a boki faliste.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |