Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia GOTOWANIE SZYNKI Re: GOTOWANIE SZYNKI

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: GOTOWANIE SZYNKI

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: m...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: GOTOWANIE SZYNKI
Date: 17 Mar 2004 22:39:21 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 32
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <c38tn6$opb$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1079559561 13440 213.180.130.18 (17 Mar 2004 21:39:21
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Mar 2004 21:39:21 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 10.0.5.15, 62.233.195.94, 192.168.243.41
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; exNetPanel:729488;
npUID:729488)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:195474
Ukryj nagłówki

> Ania wrote:
>
> > Witam! Mam ochotę ugotować szynkę na święta - żeby jak najmniej
> > przypominała te plastikowe paskudztwa, które teraz można kupić.
> >
> > I pytania do znawców:
> >
> >     - jaka szynka nadaje się do tego najlepiej (peklowana?)
> >     - macie jakiś WYPRÓBOWANY przepis (bo pewnie gotuje się ją z róznymi
> > przyprawami)
> >
> > Z góry dzięki za pomoc
> >
> > Ania
> Koniecznie peklowana. Będzie bardziej krucha i nabierze apetycznego koloru.
> Najlepszy przepis na peklowanie i gotowanie szynki jest w poczciwej "Kuchni
> polskiej". Jeszcze zdążysz ją upeklować przed świętami.
> --
> Marian
Witam!
Ja również nie lubię gotowych wędlin, więc robię je sama.
Obowiązkowa szynka świąteczna :
1 kg szynki wieprzowej
przyprwa do peklowania staropolska / wypróbowałam- bardzo dobra/.
Szynkę wrzucam do marynaty z przyprawą i trzymam 3-4 dni.Wyjąć z marynaty.
Następnie gotuję na bardzo małym ogniu ok. 1 godz.
Czas gotowania- 1kg mięsa- 1 godzina.
Szynka stygnie w wodzie w której się gotowała.
pzdr.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.03 Wladyslaw Los
18.03 m...@p...onet.pl
18.03 batory
18.03 Wladyslaw Los
18.03 batory
19.03 waldek
30.03 Filip J
02.04 Krzysztof Helak
02.04 jacekn
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????