Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: BoBas <k...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Garnki stalowe, a ich uchwyty
Date: Wed, 10 Aug 2005 11:33:08 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <ddchku$aug$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <dd079s$i44$1@opat.biskupin.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: 193.111.174.150
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1123666399 11216 193.111.174.150 (10 Aug 2005 09:33:19
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 10 Aug 2005 09:33:19 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0.6 (Windows/20050716)
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <dd079s$i44$1@opat.biskupin.wroc.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:245600
Ukryj nagłówki
Mam Zeptera co prawda krotko ale moi rodzice uzywaja od 10 lat. Nie do
zajechania - super wykonanie. Zalety pewnie znasz - nie bede sie
rozpisywal. Ostatnio kupilem za 100 w MAKRO zestaw kilku garnkow z
patelnia - i jedyna ich zaleta to cena. Ale totalna kicha ! Uchwyty
musze przykrecach co jakis czas wkretakiem bo sie odkrecaja. Ciezkie w
utrzymaniu czystosci - nie to co zepter. Widac po prostu jakosc
wykonania i uzytych materialow. Jesli chcesz skompletowac dobry zestaw
to kupuj dobrej firmy pojedyncze garnki - i w koncu wymienisz stare na nowe.
Ewa W napisał(a):
> Witam.
>
> Mam zamiar sprawić sobie porządne stalowe garnki i tu pojawiają się moje
> wątpliwości co do uchwytów.
> Na starcie eliminuję komplety z nieszczęsnymi termometrami - do
> szcześcia mi niepotrzebne i mam wrażenie, że te uchwyty do specjalnie
> trwałych nie należą. Pozostają rączki bakelitowe i stalowe w postaci
> takich pustych w środku odpowiednio wygiętych rurek. Wiem, że te stalowe
> nagrzewają się, o czym lojalnie uprzedza sprzedawca - podobno pozostają
> tylko ciepłe i można je spokojnie chwycić gołą ręką. Czy rzeczywiście
> tak jest?
> No i bakelitowe. Czy nie topią się i nie śmierdzą przy gotowaniu
> potrawy? Dodam, że te z bakelitowymi uchwytami są sporo tańsze, lecz nie
> wiem, czy to WYŁĄCZNIE kwestia tych uchwytów, czy też mniejszej ilości
> warstw dna.
> Mam fatalne doświadczenia z emaliowanymi garnkami, gdzie pokrywki miały
> uchwyty z tworzywa - wyłamały się prawie wszystkie.
> Może posiadacze takich garnków coś mi doradzą?
>
> Pozdr. Ewa
|