Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gdzie można kupić podpuszczkę? Re: Gdzie można kupić podpuszczkę?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gdzie można kupić podpuszczkę?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!news.internetia.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Basia" <b...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gdzie można kupić podpuszczkę?
Date: Sat, 17 Mar 2001 11:42:56 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 20
Message-ID: <991u1r$94t$1@news.tpi.pl>
References: <98og2l$j7v$1@news.internetia.pl>
NNTP-Posting-Host: pc79.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 984906619 9373 213.76.10.79 (18 Mar 2001 09:10:19 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 18 Mar 2001 09:10:19 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Gdzie można kupić podpuszczkę?
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:46746
Ukryj nagłówki

Podpuszczka bywa w płynie i tą można kupić w zakładzie mleczarskim. Jest
dosyć droga.
Butelka 0.5 l = ok 100 zl.
(Moja babcia góralka, od lat robi sery tzw. "klagane" przy użyciu kilku
kropel tego plynu na wielki gar mleka. Ona nazywa podpuszczkę "klag") W
mniejszych ilościach raczej nie sprzedają, a tyle plynu to naprawdę za
dużo, bo babci wystarcza buteleczka po aptecznych kroplach miętowych na
rok.
Jest też inna możliwość: podpuszczka bywa też w proszku i tą napewno
można kupić na jarmarkach w rejonach rolniczych. W Starym Sączu jest na
100%. Mała torebeczka (może łyżka proszku) ok. 3 zł. Jest trochę słabsza
niż w płynie ale dozując odpowiednio - sprawdza się w pełni. Ostatnio
nawet tylko tej babcia używa i sobie chwali.
A swoją drogą czy ktoś próbował takiego sera, zaraz jak jest świeżutki -
jest pyszny. Dodam że robi się go ze słodkiego mleka. Jeśli taki ser
poleżakuje i odpowiednio dojrzeje, to do zapiekanek czy pizzy może
zastąpić tradycyjny żółty ser, według mnie może z żółtym konkurować.
pozdrawiam Basia


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.03 m...@w...pl
19.03 Barbara
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.