Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gęsie cycki Re: Gęsie cycki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gęsie cycki

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer04.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Gęsie cycki
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <5a059bec$0$15191$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Fri, 10 Nov 2017 16:06:21 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.4.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 28
Message-ID: <5a05c06b$0$5151$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 217.99.109.155
X-Trace: 1510326380 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5151 217.99.109.155:53925
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 2194519986
X-Received-Bytes: 2121
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379441
Ukryj nagłówki

W dniu 10.11.2017 o 14:45, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> Tym razem gęsie i ze skórą. Jak długo trzeba piec, żeby były miękkie?
>> Czy to możliwe, że wystarczy im (po wstępnym wysmażeniu tłuszczu) 15
>> minut, jak  tym przepisie?
>>
>> http://www.ofeminin.pl/przepisy/piersi-z-gesi-s16354
60.html
> Jedna z ogólnobabciowych reguł mówi, by gęś piec tyle godzin, ile
> kilogramów ona waży.

Ta ogólnobabcina reguła dotyczy chyba pieczenia wszelkiego mięsa, bo
spotykam ją często w przepisach. Słusznie mi się chyba wydawało, że te
15 minut to będzie za krótko.
Jakoś ostatnio zauważam tendencję do spożywania surowego mięcha. A ja
tego nie lubię. Tych krwistych pieczeni. Według mnie nie na tym polegać
powinna soczystość mięsa.


> Być może kiedyś w miejscu kilogramów były tam
> funty. Ale kiedyś ludzie mieli więcej czasu. Ja w każdym razie gęś
> piekę raczej dłużej niż krócej. Piekę z kasztanami.

A ja zamierzam upiec tak jak w linku, z jabłkami i śliwkami suszonymi.
Kupiłam nawet szare renety. Zobaczymy.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.11 Jarosław Sokołowski
10.11 FEniks
10.11 XL
10.11 XL
10.11 Jarosław Sokołowski
11.11 Animka
11.11 Jarosław Sokołowski
11.11 FEniks
11.11 Animka
11.11 XL
11.11 Jarosław Sokołowski
12.11 FEniks
12.11 Jarosław Sokołowski
12.11 Jarosław Sokołowski
13.11 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????