Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gołąbki tradycyjne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gołąbki tradycyjne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-02 08:21:15

Temat: Gołąbki tradycyjne
Od: "Dorota.G" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Proszę o sprawdzony tradycyjny przepis na gołąbki z ryżem ....


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-02 08:30:20

Temat: Re: Gołąbki tradycyjne
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Dorota.G napisał:
> Proszę o sprawdzony tradycyjny przepis na gołąbki z ryżem ....
>
>
Poszukaj watka z zeszlego tygodnia, bylo mnostwo o golabkach.

--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-02 12:59:23

Temat: Re: Gołąbki tradycyjne
Od: "Magdalena Kulińska" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorota.G" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:bbf1c0$lbh$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Proszę o sprawdzony tradycyjny przepis na gołąbki z ryżem ....
> Obgotować kapustę, wykroić głąb, oderwać liście. Przygotować farsz.
Ugotować ryż, skręcić mięso, przysmażyć cebulę. Następnie ryż, mięso, cebulę
smoażoną, dodać jajko, posolić, popieprzyć do smaku. Tak przygotowany farsz
zawijać w liście. Każdy gołąbek zawijać plasterkiem boczku, spiąć
wykałaczką. Tak przygotowany gołąbek wlożyć do rondla, krótko podsmażyć,
zalać bulionem, dusić. Na koniec dodać pomidory, zagęścić mąką ze śmietaną.
SMACZNEGO!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-04 07:16:46

Temat: Re: Gołąbki tradycyjne
Od: "Alza" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tradycyjne są bez boczku, ale za to ja dodaje curry do farszu, poprostu
pycha, no i sos bez mąki i smietamy, za to z pomidorów i zeszklonej cebuli.
> > Proszę o sprawdzony tradycyjny przepis na gołąbki z ryżem ....
> > Obgotować kapustę, wykroić głąb, oderwać liście. Przygotować farsz.
> Ugotować ryż, skręcić mięso, przysmażyć cebulę. Następnie ryż, mięso,
cebulę
> smoażoną, dodać jajko, posolić, popieprzyć do smaku. Tak przygotowany
farsz
> zawijać w liście. Każdy gołąbek zawijać plasterkiem boczku, spiąć
> wykałaczką. Tak przygotowany gołąbek wlożyć do rondla, krótko podsmażyć,
> zalać bulionem, dusić. Na koniec dodać pomidory, zagęścić mąką ze
śmietaną.
> SMACZNEGO!!!
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

muss
Truskawki
Jola L-L
cytynówka Haliny
Restauracje Indyjskie w Warszawie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »