« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-03 11:04:03
Temat: GorgonzolaWitam!
Mam kawalek tego pachnacego serka, dodam ze wersje picante i zastanawiam sie
co najlepiej z tego zrobic, moze ktos ma jakis ciekawy przepis na danie z
tym serkiem?
Dodam ze raczej preferuje kuchnie srodziemnomorska i w tym kierunku raczej
bym ten ser "wyslal":)
pzdr
gm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-03 13:18:16
Temat: Re: Gorgonzola
Użytkownik "greg" <g...@k...pl> napisał w wiadomości
news:b6h54l$g1j$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Mam kawalek tego pachnacego serka, dodam ze wersje picante i zastanawiam
sie
> co najlepiej z tego zrobic, moze ktos ma jakis ciekawy przepis na danie z
> tym serkiem?
> Dodam ze raczej preferuje kuchnie srodziemnomorska i w tym kierunku raczej
> bym ten ser "wyslal":)
> pzdr
> gm
mam pyszny sos z gorgonzoli do makaronu chcesz?
A
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-03 13:39:15
Temat: Re: Gorgonzola
Jedyne co mi się przypomina to coś jak nasze kopytka czy śląskie kluski z
tym serem, jadłam to u mojej znajomej włoszki, jakiś czas temu.
Otóż na głębokiej patelni rozgrzewam oliwe, dodaje i rozpuszczam ser
gorgonzola dodaje trochę mleka, żeby miało konsystencje sosu, wrzycam te
kluchy, kopytka ( żeby były brzydko pisząc gniotowate) i mieszam dodaje
zioła: oregano, majeranek , sól pieprz do smaku, na wierzch posypać
parmezanem
Mam nadzieję, że nic nie przekręciłam
Podobno zamiast tych klusek, czy kopytek można użyć makaronu ( 'rurek')
smacznego
--
kasian
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
'Nothing is ever all wrong.
Even a clock that stops is right twice a day'
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-03 14:09:58
Temat: Re: Gorgonzola
> mam pyszny sos z gorgonzoli do makaronu chcesz?
> A
Jasne, dawaj.
pzdr
gm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-03 16:57:58
Temat: Re: Gorgonzolawitam,
przepis jest raczej na sezon grillowania, ale w piekarniku tez mozna:
bagietke nacimay wzdluz (nie przecinac w calosci) i smarujemy maslem
czosnkowym (wlasnej roboty - masleko i przecisniety czosnek), do buleczki
wrzucamy pieczarki, natke pietruszki, rozkruszony ser gorgonzola, a calosc
posypujemy przyprawa, np. Delikatem Knorra lub kazda inna uniwersalna. Bulke
zawijamy w folie aluminiowa i zapiekamy w piekarniku lub na grillu, az serek
sie roztopi i bedzei ladnie pachniec :)
Pozdrawiam
Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-03 20:06:35
Temat: Re: GorgonzolaDuza pieczarke oczysc i wylam nuzke, ale tak zeby nie uszkodzic kapelusza.
Podsmaz na patelni, ale tylko "pelna" strone. Nafaszeruj pieczarke serem i
zapiecz w piekarniku.
Ukroj plaster gorgonzoli, doloz orzechow, polej odrobina miodu gryczanego i
popij winem
Na zdrowie i smacznego
Dario
"greg" <g...@k...pl> schreef in bericht
news:b6h54l$g1j$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Mam kawalek tego pachnacego serka, dodam ze wersje picante i zastanawiam
sie
> co najlepiej z tego zrobic, moze ktos ma jakis ciekawy przepis na danie z
> tym serkiem?
> Dodam ze raczej preferuje kuchnie srodziemnomorska i w tym kierunku raczej
> bym ten ser "wyslal":)
> pzdr
> gm
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-04 15:34:59
Temat: Odp: Gorgonzola
Najmilsze moje wspomnienie z wloskiej kuchni to poledwica wolowa z rusztu
"medium", polana sosem a'la gorgonzola. Do tego fasolka szparagowa w sosie
pomidorowym.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |