« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2005-10-16 12:19:54
Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade"Odi" <a...@i...pl> wrote in message
news:diraqc$de3$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> jestem na diecie i musze jesc sporo czerwonego miesa ale tylko gotowanego.
a nie moze byc grilowane?
btw co to za dieta??
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2005-10-16 13:48:11
Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade
>> Witam,
>> jestem na diecie i musze jesc sporo czerwonego miesa ale tylko
>> gotowanego.
>
> a nie moze byc grilowane?
> btw co to za dieta??
Hej,
mieso moze byc gotowane, duszone lub pieczone na ruszcie.
Dieta dla wrzodowca-szczegoly we wczesniejszych postach.
Pozdrawiam,
Odi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2005-10-16 14:41:45
Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade"Odi" <a...@i...pl> wrote in message
news:ditlmt$2fp$1@inews.gazeta.pl...
> Hej,
> mieso moze byc gotowane, duszone lub pieczone na ruszcie.
> Dieta dla wrzodowca-szczegoly we wczesniejszych postach.
a dzieki :)
wydawalo mi sie, ze wrzody leczy sie w ciagu kilku tygodni
antybiotykiem, i po sprawie.
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2005-10-16 15:09:17
Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o radeW: news:06df01c5d1d1$a708f7c0$058a573e@homeb60zjvrlf5
Od: Barbara Czaplicka <b...@m...pl>
Było:
> ...
> Ostatnio cosik mi w uszy wpadlo o leczeniu sporej czesci
> wrzodowcow antybiotykami .. bo ..ponoc .. wrzody w swojej sporej
> czeci wywolywane sa nie tyle przez stres, ile przez jakis
> nowoodkryty wirus ...
http://www.google.pl/search?num=50&hl=pl&newwindow=1
&q=%22Helicobacter+pylori%22&spell=1
To jest bakteria! Daawno już odkryta... Niedawno, to znaleźli powiązanie
pomiędzy jej występowaniem a wrzodami.
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Porównania - broń idiotów pozwalająca "definiować" prawdę
FOZZ: http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4563158
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2005-10-17 05:39:25
Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade
Użytkownik "Odi" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ditlmt$2fp$1@inews.gazeta.pl...
>
> >> Witam,
> >> jestem na diecie i musze jesc sporo czerwonego miesa ale tylko
> >> gotowanego.
> >
> > a nie moze byc grilowane?
> > btw co to za dieta??
>
> Hej,
> mieso moze byc gotowane, duszone lub pieczone na ruszcie.
> Dieta dla wrzodowca-szczegoly we wczesniejszych postach.
>
> Pozdrawiam,
> Odi
>
No wlasnie .. z rusztu czyli z grilla tez moze byc
No ale pewnie w akademiku nie masz piekarnika :))
A taki schabik z rusztu (pieczony) jak sie go dobrze zrobi...
Pyyyyyyychaaaaaaaaaaaaa
Tylk9o ze caly akademik zaraz sie zbiegnie wiec lepiej kup od razu ze 4 kilo
tego schabu hie hie hie
Pozdrawiam
Kondziorek
p.s. a wywar dla tego wlasnie byl niejadalny ze bez przypraw i bez zadnych
warzywek
ale i tak ustalilismy ze dla mieska (warzyw zreszta tez) lepiej jest jak na
parze to zrobisz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2005-10-18 17:24:46
Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade1,5 kg schabu zalć zimną wodą. Wsypać 1 szklankę soli
(tak, tak). przyprawy: liść laurowy, 2 ząbki
roztartego czosnku, kilka ziaren pieprzu czarnego i
ziela angielskiego, dużą łyżkę mielonego pieprzu
czarnego, 2 duże łyżki majeranku.
Gotować pod przykrtciem przez 5 min. od chwili gdy
woda w garnku zacznie wrzeć. Wyłączyż żródło ciepła.
Czekać 15 min. następnie znów właczyć np. gaz (czy
inne żródlo ciepła). Od ponownego zawrzenia wody
gotować przez 1 min. Wyłączyć źródło ciepła,
pozostawić mieso wraz z przyprawami w tym garnku przez
okres 2,5 godziny. można w połowoe tego czasu mięso
przewrócić. Po 2,5 godzinie moczenia sie w tym
wywarze, schab ostudzić w lodowce. Nadaje się jako
wędlina i na ciepło (pokroić w plastry podgrzać w
dowolnym sosie) Smacznego
--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |