Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gotowanie schabu-laik prosi o rade

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gotowanie schabu-laik prosi o rade

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 36


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2005-10-16 12:19:54

Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade
Od: "Iwon\(k\)a" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Odi" <a...@i...pl> wrote in message
news:diraqc$de3$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> jestem na diecie i musze jesc sporo czerwonego miesa ale tylko gotowanego.

a nie moze byc grilowane?
btw co to za dieta??


iwon(k)a

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2005-10-16 13:48:11

Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade
Od: "Odi" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


>> Witam,
>> jestem na diecie i musze jesc sporo czerwonego miesa ale tylko
>> gotowanego.
>
> a nie moze byc grilowane?
> btw co to za dieta??

Hej,
mieso moze byc gotowane, duszone lub pieczone na ruszcie.
Dieta dla wrzodowca-szczegoly we wczesniejszych postach.

Pozdrawiam,
Odi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2005-10-16 14:41:45

Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade
Od: "Iwon\(k\)a" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Odi" <a...@i...pl> wrote in message
news:ditlmt$2fp$1@inews.gazeta.pl...

> Hej,
> mieso moze byc gotowane, duszone lub pieczone na ruszcie.
> Dieta dla wrzodowca-szczegoly we wczesniejszych postach.

a dzieki :)
wydawalo mi sie, ze wrzody leczy sie w ciagu kilku tygodni
antybiotykiem, i po sprawie.

iwon(k)a

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2005-10-16 15:09:17

Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade
Od: Sławek SWP <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W: news:06df01c5d1d1$a708f7c0$058a573e@homeb60zjvrlf5
Od: Barbara Czaplicka <b...@m...pl>
Było:
> ...
> Ostatnio cosik mi w uszy wpadlo o leczeniu sporej czesci
> wrzodowcow antybiotykami .. bo ..ponoc .. wrzody w swojej sporej
> czeci wywolywane sa nie tyle przez stres, ile przez jakis
> nowoodkryty wirus ...

http://www.google.pl/search?num=50&hl=pl&newwindow=1
&q=%22Helicobacter+pylori%22&spell=1

To jest bakteria! Daawno już odkryta... Niedawno, to znaleźli powiązanie
pomiędzy jej występowaniem a wrzodami.

--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Porównania - broń idiotów pozwalająca "definiować" prawdę
FOZZ: http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4563158
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2005-10-17 05:39:25

Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Odi" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ditlmt$2fp$1@inews.gazeta.pl...
>
> >> Witam,
> >> jestem na diecie i musze jesc sporo czerwonego miesa ale tylko
> >> gotowanego.
> >
> > a nie moze byc grilowane?
> > btw co to za dieta??
>
> Hej,
> mieso moze byc gotowane, duszone lub pieczone na ruszcie.
> Dieta dla wrzodowca-szczegoly we wczesniejszych postach.
>
> Pozdrawiam,
> Odi
>
No wlasnie .. z rusztu czyli z grilla tez moze byc
No ale pewnie w akademiku nie masz piekarnika :))
A taki schabik z rusztu (pieczony) jak sie go dobrze zrobi...
Pyyyyyyychaaaaaaaaaaaaa
Tylk9o ze caly akademik zaraz sie zbiegnie wiec lepiej kup od razu ze 4 kilo
tego schabu hie hie hie
Pozdrawiam
Kondziorek
p.s. a wywar dla tego wlasnie byl niejadalny ze bez przypraw i bez zadnych
warzywek
ale i tak ustalilismy ze dla mieska (warzyw zreszta tez) lepiej jest jak na
parze to zrobisz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2005-10-18 17:24:46

Temat: Re: Gotowanie schabu-laik prosi o rade
Od: J...@p...onet.pl (Jola) szukaj wiadomości tego autora

1,5 kg schabu zalć zimną wodą. Wsypać 1 szklankę soli
(tak, tak). przyprawy: liść laurowy, 2 ząbki
roztartego czosnku, kilka ziaren pieprzu czarnego i
ziela angielskiego, dużą łyżkę mielonego pieprzu
czarnego, 2 duże łyżki majeranku.
Gotować pod przykrtciem przez 5 min. od chwili gdy
woda w garnku zacznie wrzeć. Wyłączyż żródło ciepła.
Czekać 15 min. następnie znów właczyć np. gaz (czy
inne żródlo ciepła). Od ponownego zawrzenia wody
gotować przez 1 min. Wyłączyć źródło ciepła,
pozostawić mieso wraz z przyprawami w tym garnku przez
okres 2,5 godziny. można w połowoe tego czasu mięso
przewrócić. Po 2,5 godzinie moczenia sie w tym
wywarze, schab ostudzić w lodowce. Nadaje się jako
wędlina i na ciepło (pokroić w plastry podgrzać w
dowolnym sosie) Smacznego



--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przyjęcie dla 20 osób
program na Polsacie
kuchnia Tuska
Sok z bzu czarnego
żółtka czy całe jajka do ciasta drożdżowego?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »