« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-08 18:06:40
Temat: Grzebu grzeb - kangurhttp://www.menu.media.pl/przepisy.html
Mięso kangura na selerowym chruście z nutą sosu malinowego - mysle, ze ta
nazwa podobalaby sie EkstraLasce
Mięso kangura
na selerowym chruście
z nutą sosu malinowego
Proponuje Marian Libiszewski
Składniki:
Mięso kangura - długi filet 200 g, mieszanka ziół 6 g, oliwa z oliwek 40 ml,
chrust selerowy, wino czerwone wytrawne 40 g, sałata karbowana do dekoracji,
cytryna.
Sposób przyrządzenia :
Mięso z kangura przesmarować marynatą z pół w/w porcji oliwy, ziół, wina i
cytryny. Smażyć na bardzo rozgrzanym grillu ok. 2 minut, pod koniec
podlewając winem. Na środku talerza układamy chrust selerowy, sałate oraz
pokrojony, usmażony filet (mięso powinno być krwiste).
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-08 18:25:14
Temat: Re: Grzebu grzeb - kangur (OT)i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) wrote:
>Mięso kangura
>na selerowym chruście
>z nutą sosu malinowego
>
>Proponuje Marian Libiszewski
>
>
>Składniki:
>Mięso kangura
..trzymac mocno...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |