Data: 2017-10-11 12:40:41
Temat: Re: Grzyby marynowane po ikselsku.
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-10-11 o 00:25, XL pisze:
> Grzyby marynowane.
> Zrobienie nadzienia polega na zeszkleniu cebuli na łyżce masła
> klarowanego, dodaniu grzybów i podsmażeniu razem. Przy okazji ostatecznie
> pozbawiamy grzyby resztek płynu, który odparuje podczas podsmażania.
> Studzimy, dodajemy odpowiednią ilość rozmoczonej i starannie odciśnietej
> bułki kajzerki, mielemy w maszynce do mięsa.
> Można po tym jeszcze raz całość podsmażyć w rondlu dla uzyskania wiekszej
> spoistości. Po ostudzeniu można użyć do pierogów.
>
Prawie tak samo robię, tylko....
Grzybków nie mielę tylko siekam na drobniutko.
Na drobniutko siekam tez boczek wędzony i podduszam z cebulką.
Lekko podsmażam razem, żeby smaki się połączyły i voila'!
Pychotka!!!
Z rydzami też robiliśmy niedawno, coś ze 300 pierogów. 12 apoSTOŁÓW
Zeżarło wszystkie!!!!
pozdr
Stefan
|