Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzyby marynowane po ikselsku. Re: Grzyby marynowane po ikselsku.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Grzyby marynowane po ikselsku.



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer02.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:y5AiPA5e5yiQObWOKQ5aproIl/M=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <59de183e$0$5140$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Grzyby marynowane po ikselsku.
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <59dd48ca$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
<orksfb$cs6$1@node2.news.atman.pl>
Date: 11 Oct 2017 13:10:22 GMT
Lines: 39
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.105.123
X-Trace: 1507727422 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5140 79.191.105.123:64248
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 1495648136
X-Received-Bytes: 2227
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378932
Ukryj nagłówki

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-10-11 o 00:25, XL pisze:
>> Grzyby marynowane.
>
>> Zrobienie nadzienia polega na zeszkleniu cebuli na łyżce masła
>> klarowanego, dodaniu grzybów i podsmażeniu razem. Przy okazji ostatecznie
>> pozbawiamy grzyby resztek płynu, który odparuje podczas podsmażania.
>> Studzimy, dodajemy odpowiednią ilość rozmoczonej i starannie odciśnietej
>> bułki kajzerki, mielemy w maszynce do mięsa.
>> Można po tym jeszcze raz całość podsmażyć w rondlu dla uzyskania wiekszej
>> spoistości. Po ostudzeniu można użyć do pierogów.
>>
> Prawie tak samo robię, tylko....
> Grzybków nie mielę tylko siekam na drobniutko.

Ja mielę, ale z sitkiem z wiekszymi dziurkami :-)

> Na drobniutko siekam tez boczek wędzony i podduszam z cebulką.
> Lekko podsmażam razem, żeby smaki się połączyły i voila'!

Brzmi smakowicie. Ja wolę smak czysto grzybowy, ewentualnie z kapustą
kiszoną.

> Pychotka!!!
> Z rydzami też robiliśmy niedawno, coś ze 300 pierogów.

?

> 12 apoSTOŁÓW
> Zeżarło wszystkie!!!!
> pozdr
> Stefan
>

O widzisz, to i z rydzami zrobię - kapelusze poszły w masło, do słoików, a
została mi pełna miska nóżek. W nadzieniu będą akurat :-)

--
XL

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.10 XL
11.10 Gil
12.10 XL
12.10 XL
Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Grzyby do suszenia
Robię sam masło
Pytanie do Krakusów lubiących węgierskie smaki
Grzyby marynowane po ikselsku.
Coś do chleba ze słoika.
Powidła.
Kiszone jabłka.
Orkan.
Zupa krem z dyni
Takie tam o glutenie
Pizza wegetariańska.
Oszustwa hipermarketów.
Młody piernik
Masło - ile cię cenić trzeba?
Przemysł pogardy
back to the future cz. 1458751874315
Cudze chwalicie...
,,Wyklęty".
Islam w masonerii, masoneria w islamie. dr Krajski
Gasper Nkhata bay
Czy zmiana czasu jest dobra?
aA
Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Głupota Petru
Jarosław Kaczyński
Dziś rocznica Fatimy
Grzyby do suszenia
Robię sam masło
Ile mililitrów krwi pobiera się do jednego badania?


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X