Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzyby marynowane po ikselsku. Re: Grzyby marynowane po ikselsku.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Grzyby marynowane po ikselsku.



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer02.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:y5AiPA5e5yiQObWOKQ5aproIl/M=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <59de183e$0$5140$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Grzyby marynowane po ikselsku.
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <59dd48ca$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
<orksfb$cs6$1@node2.news.atman.pl>
Date: 11 Oct 2017 13:10:22 GMT
Lines: 39
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.105.123
X-Trace: 1507727422 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5140 79.191.105.123:64248
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 1495648136
X-Received-Bytes: 2227
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378932
Ukryj nagłówki

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-10-11 o 00:25, XL pisze:
>> Grzyby marynowane.
>
>> Zrobienie nadzienia polega na zeszkleniu cebuli na łyżce masła
>> klarowanego, dodaniu grzybów i podsmażeniu razem. Przy okazji ostatecznie
>> pozbawiamy grzyby resztek płynu, który odparuje podczas podsmażania.
>> Studzimy, dodajemy odpowiednią ilość rozmoczonej i starannie odciśnietej
>> bułki kajzerki, mielemy w maszynce do mięsa.
>> Można po tym jeszcze raz całość podsmażyć w rondlu dla uzyskania wiekszej
>> spoistości. Po ostudzeniu można użyć do pierogów.
>>
> Prawie tak samo robię, tylko....
> Grzybków nie mielę tylko siekam na drobniutko.

Ja mielę, ale z sitkiem z wiekszymi dziurkami :-)

> Na drobniutko siekam tez boczek wędzony i podduszam z cebulką.
> Lekko podsmażam razem, żeby smaki się połączyły i voila'!

Brzmi smakowicie. Ja wolę smak czysto grzybowy, ewentualnie z kapustą
kiszoną.

> Pychotka!!!
> Z rydzami też robiliśmy niedawno, coś ze 300 pierogów.

?

> 12 apoSTOŁÓW
> Zeżarło wszystkie!!!!
> pozdr
> Stefan
>

O widzisz, to i z rydzami zrobię - kapelusze poszły w masło, do słoików, a
została mi pełna miska nóżek. W nadzieniu będą akurat :-)

--
XL

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.10 XL
11.10 Gil
12.10 XL
12.10 XL
To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?
co z tą jarzębiną
Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...
Precz z aluminiowymi formami!
Prosecco
Reklama pomidorów z Lidl
Ciasto
Adrian ciągle się uczy
Powiem wam jak będzie
Jaki mamy ustrój?
Egozrcyzmy to tortury
Kiedy Polacy dochowają tradycji i przyzwoitości?
Kto tu jest zły?
To.
Para Prezydencka w USA.
Jest postęp.
Duma narodowa
Duma narodowa
Gruszkami zasypanam!
brzoskwinia saturn
Okazywanie niezadowolenia
Arszenik w ryzu


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X