Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzyby marynowane po ikselsku. Re: Grzyby marynowane po ikselsku.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Grzyby marynowane po ikselsku.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!border1.nntp.ams1.giganews.com!nntp.giganews.com!feeder2.cambriumusenet.n
l!feed.tweak.nl!81.171.118.63.MISMATCH!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-media.c
om!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!
unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Gil <g...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Grzyby marynowane po ikselsku.
Date: Wed, 11 Oct 2017 22:11:52 +0200
Message-ID: <M...@n...neostrada.pl>
References: <59dd48ca$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
<M...@n...neostrada.pl>
<59de1948$0$5140$65785112@news.neostrada.pl>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
User-Agent: MicroPlanet-Gravity/3.0.4
Lines: 20
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.7.60.91
X-Trace: 1507752629 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15203 83.7.60.91:5990
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 1819
X-Received-Body-CRC: 426664605
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378941
Ukryj nagłówki

In article <59de1948$0$5140$65785112@news.neostrada.pl>,
i...@g...pl says...
>
> Gil <g...@g...pl> wrote:
>
> Pierwsze słyszę o tym. Ewidentnie mylisz opieńkę z OLSZÓWKĄ i tu, owszem,
> zgadza się.
> U mnie w rodzinie min. od kilku pokoleń je się opieńki - także w pierogach,
> czyli duszone, więc bez obgotowywania. Ale oczywiście jeśli ktoś na obawy,
> niech i opieńki obgotowuje. Prawdziwki takoż. I inne.

Nie mylę się. Chodzi o opieńkę miodową. Zresztą maślak zwyczajny też
jest na cenzurowanym. Tu chodzi o pewne specyficzne substancje, białka i
nie tylko. Wystaczy poczytać najnowsze przewodniki o grzybach.
Je się te opieńki i inne gówna a potem 50 lat i rak wątroby albo
trzustki. Z grzybami trzeba uważać. Do tej pory nie znamy dokładnie ich
składu i działania wszystkich substancji. Na szczęście wystarcza często
zwykłe obgotowanie kilkukrotne z wymiana wody.
Ale porady aby np. marynaty robić w tej samej wodzie w której gotuje się
grzyby to bardzo zła rada.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.10 XL
12.10 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.