Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki) Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!newsfeed.
icp.pl!news.icpnet.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Yarael Poof <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: I jeszcze - kapusta - jak zrobić na zimę? (słoiki)
Date: Tue, 02 Aug 2011 14:27:45 +0200
Organization: ICP News Server
Lines: 24
Message-ID: <j18qfv$6ss$1@news.icpnet.pl>
References: <j18mld$2m7$1@news.icpnet.pl>
<4e37e3a6$0$2443$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: d50-152.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icpnet.pl 1312288063 7068 77.65.50.152 (2 Aug 2011 12:27:43 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 2 Aug 2011 12:27:43 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20110624 Thunderbird/5.0
In-Reply-To: <4e37e3a6$0$2443$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:337208
Ukryj nagłówki

W dniu 02-08-2011 13:46, krys pisze:
> Yarael Poof wrote:
>
>> Podzieli się ktoś jakimś sprawdzonym przepisem "małoskalowym"?
>
> Bierzesz 10 kg kapusty, 20 dkg soli niejodowanej, przesypujesz poszatkowaną
> kapustę solą i czekasz, aż puści sok i zwiotczeje. Ubijasz w słoikach wecka
> tak,żeby sok przykrył kapustę i żeby nie było powietrza, czyli na maksa. Ja
> dokładam czosnek, ale przeważnie "na oko" i w beczce, do słoików wystarczy
> średni ząbek. Słoiki zamykasz i zostawiasz na dzień, dwa, w kuchni ( troche
> soku na pewno wykipi), potem wynosisz do piwnicy.
> J.
>
>
Hmmm a muszą być wecki? Mam tylko twisty (ale nówki, żadnej rdzy). No i
pytania - z 10kg kapusty ile litrów wyjdzie? Myślę o litrowych (w
zasadzie 0,9...) słoikach. I ostatnie - czy taką kapustę to przemieszać
z solą w jakieś misce i nakładać w słoiki? Czy dosypywać na każdy słoik?
Żeby jakoś to równo wyszło?

Maciej

PS A jak chrzanowa? Jakoś wiórki zrobić? Albo zetrzeć? Ile?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.08 krys
02.08 krys
02.08 Yarael Poof
02.08 Stokrotka
02.08 krys
02.08 Stokrotka
03.08 JaMyszka
12.08 TomekD
12.08 TomekD
12.08 Dariusz K. Ładziak
12.08 Dariusz K. Ładziak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?