| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-27 22:12:12
Temat: INDYKJakie dodatki można podać do indyka pieczonego.
Oczywiście poza winkiem :-)
- pozdrawiam Krystyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-27 22:21:38
Temat: Re: INDYKDnia Mon, 27 Dec 2004 23:12:12 +0100, KP <k...@w...pl>
napisał:
> Jakie dodatki mo?na podaae do indyka pieczonego.
> Oczywi?cie poza winkiem :-)
>
Brzoskwinie - mniam :)
--
- Czy to napoj magiczny?
- Nie, kalafiorowa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 00:26:12
Temat: Re: INDYKKP wrote:
> Jakie dodatki można podać do indyka pieczonego.
> Oczywiście poza winkiem :-)
>
> - pozdrawiam Krystyna
>
>
W Stanach tradycyjnie do indyka podaje sie zurawiny, czesto z dodatkiem
mandarynek, jamy na slodko, pieczone ziemniaki lub ziemniaki puree z
pieczonym czosnkiem, zielona fasolke szparagowa z migdalami albo
broccoli z sosem serowym, pieczona cebula z jablkami, chleb
kukurydziany. Koniecznie sos zrobiony z plynu z pieczenia. Czesto
spotyka sie nadzienie, zrobione z: kostek chleba, jablek, rosolu,
rozdrobnionego miesa z kielbasy (takiej, jak biala kielbasa), selera i
przypraw. To nadzienie mozna piec wewnatrz ptaka, albo w osobnej zapiekance.
W archiwum
http://groups-beta.google.com/advanced_search
po wpisaniu hasla indyk i autor bassett znajdziesz dokladne przepisy,
opisy i dyskusje na ten temat.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-28 08:42:29
Temat: Re: INDYKBorówki, wylacznie borówki. Najlepiej domowe, bo te kupne na ogól sa za
slodkie. No i nadzienie - bylo podawane calkiem niedawno - z rodzynkami.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |