Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia INDYK

Grupy

Szukaj w grupach

 

INDYK

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-12-27 22:12:12

Temat: INDYK
Od: "KP" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jakie dodatki można podać do indyka pieczonego.
Oczywiście poza winkiem :-)

- pozdrawiam Krystyna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-12-27 22:21:38

Temat: Re: INDYK
Od: Panoramx <panoramx@int3ria_zamien_3_na_e.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 27 Dec 2004 23:12:12 +0100, KP <k...@w...pl>
napisał:

> Jakie dodatki mo?na podaae do indyka pieczonego.
> Oczywi?cie poza winkiem :-)
>
Brzoskwinie - mniam :)

--
- Czy to napoj magiczny?
- Nie, kalafiorowa.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-28 00:26:12

Temat: Re: INDYK
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

KP wrote:
> Jakie dodatki można podać do indyka pieczonego.
> Oczywiście poza winkiem :-)
>
> - pozdrawiam Krystyna
>
>
W Stanach tradycyjnie do indyka podaje sie zurawiny, czesto z dodatkiem
mandarynek, jamy na slodko, pieczone ziemniaki lub ziemniaki puree z
pieczonym czosnkiem, zielona fasolke szparagowa z migdalami albo
broccoli z sosem serowym, pieczona cebula z jablkami, chleb
kukurydziany. Koniecznie sos zrobiony z plynu z pieczenia. Czesto
spotyka sie nadzienie, zrobione z: kostek chleba, jablek, rosolu,
rozdrobnionego miesa z kielbasy (takiej, jak biala kielbasa), selera i
przypraw. To nadzienie mozna piec wewnatrz ptaka, albo w osobnej zapiekance.

W archiwum

http://groups-beta.google.com/advanced_search

po wpisaniu hasla indyk i autor bassett znajdziesz dokladne przepisy,
opisy i dyskusje na ten temat.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-28 08:42:29

Temat: Re: INDYK
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Borówki, wylacznie borówki. Najlepiej domowe, bo te kupne na ogól sa za
slodkie. No i nadzienie - bylo podawane calkiem niedawno - z rodzynkami.
Pozdrawiam - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ser pleśniowy - wątpliwości
wwóz mięsa do GB
Halszka posiadaczka automatu do chleba
Kuchnia pięciu smaków(elementów)
pielmieni /syberyjskie, moskiewskie, i tak dalej/

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »