Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jajka faszerowane lososiem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jajka faszerowane lososiem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-07 21:21:49

Temat: Re: Jajka faszerowane lososiem
Od: <w...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Wlasnie zajadam kolacje "smieciuche" (czyli czyszczenie lodowki :-))
>
> 125g wedzonego lososia
> 3 duze jajka
> 2 lyzki majonezu
> peczek koperku
> sok z cytryny, sol, pieprz
> [Proporcje na jednego, srednio glodnego Mikiego ;-) ]
>
> Jaja ugotowac na twardo, przeciac wzdluz na pol (w skorupkach!)
> Delikatnie oddzielic skorupki od "jaja wlasciwego" :-)
> Lososia, posiekany koperek, jajca i  majonez rozdrobnic na mase,
> doprawic sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
> Polowki skorupek wypelnic masa - i zajadac (z bagietka i maselkiem
> ziolowym)
>
> Serdecznosci
> Mikie
>
> PS. Wiem, wiem, nie odkrywam kulinarnej Ameryki :-)
>
>
> --
> Lukasz "Mikie" Madeksza
> m...@c...tu-berlin.de
> Technical University of Berlin


... oczywiscie razem ze skorupkami ;-) Dobrze pogryzione poprawia perystaltyke
jelit i wzmocnią kości ;-)

Pozdrawiam
Wok


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-08 11:52:33

Temat: Re: Jajka faszerowane lososiem
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Lukasz Madeksza <m...@c...tu-berlin.de> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisał:
> kazda kura to wie :-) (w chinskim horoskopie jestem chyba kura - to by
> wiele tlumaczylo ;-)

Tak, to by wiele tlumaczylo, bo byc moze kury w kwietniu przestawiaja
sobie czas o dobe do przodu, zamiast o 1 godz. ;-)

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 16:14:04

Temat: OT: uciekla mi doba :-) [bylo: Re: Jajka faszerowane lososiem]
Od: Mikie <m...@c...tu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

Lilla wrote:
> Tak, to by wiele tlumaczylo, bo byc moze kury w kwietniu przestawiaja
> sobie czas o dobe do przodu, zamiast o 1 godz. ;-)

Dzieki, nigdy bym sie nie zorientowal (od lutego do 15.04 mam ferie i
zyje bez poczucia czasu :-)

Pozdrawiam

Lukasz "Mikie" Madeksza
m...@c...tu-berlin.de
Technical Unieversity of Berlin


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 19:04:16

Temat: Re: Jajka faszerowane lososiem
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Lukasz Madeksza wrote:
> Polowki skorupek wypelnic masa - i zajadac (z bagietka i maselkiem
> ziolowym)
>
> Serdecznosci
> Mikie
>

Mikie, ciesze sie, ze znow bywasz w kuchni. Bardzo pysznie twoj przepis
wyglada, tylko po co wsadzac te mase do skorupek, jak sie ich juz nie
smazy? Proponowalabym napelnic masa dolne konce lisci endywii, tak, zeby
byly jak lodki, ktore mozna palcami zlapac za nienapelniony koniec.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 19:21:26

Temat: Re: Jajka faszerowane lososiem
Od: Mikie <m...@c...tu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett wrote:

> Mikie, ciesze sie, ze znow bywasz w kuchni.

Ja tez - szczegolnie w tej p.r.k :-))
Bo z "realnej" prawie nie wychodze (moje M1 jest tak male, ze siedzac w
pokoju prawie ze moge sobie wyciagac przekaski z lodowki :-)

> tylko po co wsadzac te mase do skorupek, jak sie ich juz nie
> smazy?

Zawsze to jakos ladniej i ciekawiej niz lycha na talez

>Proponowalabym napelnic masa dolne konce lisci endywii,

Hmm... W zyciu nie widzialem endywii,wiec nie moglem wpasc na ten
genialny pomysl :-) Czy "toto" ma inna nazwe?

Acha, do tego swietnie pasuje bialy riesling


Serdecznosci

--
Lukasz "Mikie" Madeksza - wielbiciel ryb i wina

m...@c...tu-berlin.de
Technical University of Berlin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 19:41:01

Temat: Jajka faszerowane lososiem
Od: Lukasz Madeksza <m...@c...tu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


Wlasnie zajadam kolacje "smieciuche" (czyli czyszczenie lodowki :-))

125g wedzonego lososia
3 duze jajka
2 lyzki majonezu
peczek koperku
sok z cytryny, sol, pieprz
[Proporcje na jednego, srednio glodnego Mikiego ;-) ]

Jaja ugotowac na twardo, przeciac wzdluz na pol (w skorupkach!)
Delikatnie oddzielic skorupki od "jaja wlasciwego" :-)
Lososia, posiekany koperek, jajca i majonez rozdrobnic na mase,
doprawic sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
Polowki skorupek wypelnic masa - i zajadac (z bagietka i maselkiem
ziolowym)

Serdecznosci
Mikie

PS. Wiem, wiem, nie odkrywam kulinarnej Ameryki :-)


--
Lukasz "Mikie" Madeksza
m...@c...tu-berlin.de
Technical University of Berlin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 21:07:41

Temat: Re: Jajka faszerowane lososiem
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Mikie wrote:
> Hmm... W zyciu nie widzialem endywii,wiec nie moglem wpasc na ten
> genialny pomysl :-) Czy "toto" ma inna nazwe?
>

Tutaj zdjecie tego warzywa. Zdejmuje sie z niego liscie jak z kapusty,
ale ze jest waskie i dlugie, wiec tworza sie swietne lodki, ktore mozna
napelniac roznymi gotowymi farszami, jak np. krewetki z serem.

http://frenchfood.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?s
ite=http%3A%2F%2Fwww.belgianendive.com%2Frecipes.htm

Smacznosci
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 21:24:40

Temat: Re: Jajka faszerowane lososiem
Od: Mikie <m...@c...tu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


>>Hmm... W zyciu nie widzialem endywii,wiec nie moglem wpasc na ten
>>genialny pomysl :-) Czy "toto" ma inna nazwe?


> Tutaj zdjecie tego warzywa. Zdejmuje sie z niego liscie jak z kapusty,
> ale ze jest waskie i dlugie, wiec tworza sie swietne lodki, ktore mozna
> napelniac roznymi gotowymi farszami, jak np. krewetki z serem.

Aaaa! :-)) Po ludzku Chicoree :-)
Do tej pory nie wpadlem na takie "tego" zastosowanie, po prostu chrupie
w salatkach albo "o tak" :-)
Nie omieszkam sprobowac.


Pozdrawiam
--
Lukasz "Mikie" Madeksza - nocny duszek

m...@c...tu-berlin.de
Technical University of Berlin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 21:28:20

Temat: Re: Jajka faszerowane lososiem
Od: Lukasz Madeksza <m...@c...tu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

On 7 Apr 2002 23:21:49 +0200, <w...@p...onet.pl> wrote:

>> Polowki skorupek wypelnic masa - i zajadac (z bagietka i maselkiem
>> ziolowym)

>... oczywiscie razem ze skorupkami ;-) Dobrze pogryzione poprawia perystaltyke
> jelit i wzmocni? ko?ci ;-)

kazda kura to wie :-) (w chinskim horoskopie jestem chyba kura - to by
wiele tlumaczylo ;-)

--
Lukasz "Mikie" Madeksza
m...@c...tu-berlin.de
Technical University of Berlin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 23:24:11

Temat: Re: Jajka faszerowane lososiem
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Mikie wrote:
>
> >>Hmm... W zyciu nie widzialem endywii,wiec nie moglem wpasc na ten
> >>genialny pomysl :-) Czy "toto" ma inna nazwe?
>
> > Tutaj zdjecie tego warzywa. Zdejmuje sie z niego liscie jak z kapusty,
> > ale ze jest waskie i dlugie, wiec tworza sie swietne lodki, ktore mozna
> > napelniac roznymi gotowymi farszami, jak np. krewetki z serem.
>
> Aaaa! :-)) Po ludzku Chicoree :-)
> Do tej pory nie wpadlem na takie "tego" zastosowanie, po prostu chrupie
> w salatkach albo "o tak" :-)
> Nie omieszkam sprobowac.
>

No widzisz, czlowiek uczy sie kazdego dnia. Ja dzis odkrylam, ze mozna
robic kapuste bez zasmazki. Ale to osobny watek.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

potrawy z mikrofali
Herbatkę polecam:-))
Nigdy się nie klei...
Vacsy
Slodzik do pieczenia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »