« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-13 13:32:58
Temat: Jak najlepszą PRZEPALANKE?? :-))Niom własnie jak zrobić najsmaczniejsiejszą przepalanke albo cosik innego z
czystkego spirytusu??
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-13 18:49:48
Temat: Re: Jak najlepszą PRZEPALANKE?? :-))Użytkownik "AsTrA" <a...@b...pl> napisał w wiadomości
news:5b53.00001c71.3fb3880a@newsgate.onet.pl...
> Niom własnie jak zrobić najsmaczniejsiejszą przepalanke albo cosik innego
z
> czystkego spirytusu??
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
****
cukier + wanilia + 1 goździk - przepalanka że hej
Grzegorz J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-13 21:09:12
Temat: Re: Jak najlepszą PRZEPALANKE?? :-))> > Niom własnie jak zrobić najsmaczniejsiejszą przepalanke albo cosik
innego
> z
> > czystkego spirytusu??
> >
> cukier + wanilia + 1 goździk - przepalanka że hej
>
> Grzegorz J.
>
Ale żes sie rozpisał....
mozna na b.szybko porterówkę: szklanak spirtu jeden porter szklanka(lub
troszke mniej) cukru torebka cukru wanilinowego - wymieszać, po wypiciu nie
wstrząsa ;-)
a przepalanka to wiadomo składniki jak wyzej na patelnię mozna krople wody
dodac - smazyc aż do zbrazowienia (wedle smaku) rozcieńczyć woda i dolac
spirtu tak pół na pół żeby za bardzo woda nie zalatywało.
pozdr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-13 21:23:47
Temat: Re: Jak najlepszą PRZEPALANKE?? :-))Użytkownik nazgul napisał:
>
> mozna na b.szybko porterówkę: szklanak spirtu jeden porter szklanka(lub
> troszke mniej) cukru torebka cukru wanilinowego - wymieszać, po wypiciu nie
> wstrząsa ;-)
>
> a przepalanka to wiadomo składniki jak wyzej na patelnię mozna krople wody
> dodac - smazyc aż do zbrazowienia (wedle smaku) rozcieńczyć woda i dolac
> spirtu tak pół na pół żeby za bardzo woda nie zalatywało.
>
> pozdr.
>
moja tesciowa taka robi
po jej wypiciu zawsze mam traumatyczne przezycia
bastuje po jednym kieliszku gdyz zazwyczaj chwyta mnie skurcz w
okolicach obojczyka brrrrrrrr
--
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-13 21:25:25
Temat: Re: Jak najlepszą PRZEPALANKE?? :-))walkie! wrote:
>> a przepalanka to wiadomo składniki jak wyzej na patelnię mozna krople
>> wody dodac - smazyc aż do zbrazowienia (wedle smaku) rozcieńczyć woda i
>> dolac spirtu tak pół na pół żeby za bardzo woda nie zalatywało.
po co ta woda? Przepalanka z karamelu i spirytusu bez rozcieńczania smakuje
lepiej ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-13 22:53:49
Temat: Re: Jak najlepszą PRZEPALANKE?? :-))Użytkownik waldemar z domu napisał:
> po co ta woda? Przepalanka z karamelu i spirytusu bez rozcieńczania smakuje
> lepiej ;-)
>
> Waldek
chyba po to zeby nie dostac skurczu calego ciala ;)
--
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-14 02:40:41
Temat: Re: Jak najlepszą PRZEPALANKE?? :-))On 13 Nov 2003 14:32:58 +0100, "AsTrA" <a...@b...pl> wrote:
>Niom własnie jak zrobić najsmaczniejsiejszą przepalanke albo cosik innego z
>czystkego spirytusu??
Spirytus wypic, petem przepalic.
Inna wersja - przepalanka wytrawna na pietce:
Bierzemy pietke od chleba, przypalamy na ciemnobrazowo nad ogniem i
przelewamy przez nia gorzale czy spirytus - co kto tam woli...
Mozna rowniez dla kloru do spirtu troche herbaty w postaci wiorow
dosypac (niezapomniana scena z filmu "Haslo"...).
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |