« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-06-02 19:04:00
Temat: Jak ubić pianę?Trzeba ubić pianę z trzech białek, połowy szklanki cukru i torebki
budyniu. Już dwa razy próbowałem i kicha ;(
--
Sławomir Jan Marusiński
Gdańsk. GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-06-02 19:07:55
Temat: Re: Jak ubić pianę?Użytkownik "Kyllyan" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:g21g72$p7k$1@news.onet.pl...
> Trzeba ubić pianę z trzech białek, połowy szklanki cukru i torebki
> budyniu. Już dwa razy próbowałem i kicha ;(
Najpierw ubić same białka ze szczyptą soli. Gdy się ubiją, dodawać
ostrożnie cukier po jednej łyżce i ubijać dalej. Co do budyniu, to nie
próbowałam, może dodawać po cukrze?
--
Nika
Pisz tutaj
http://www.cerbermail.com/?MASYSQ8hEw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-06-02 19:56:55
Temat: Re: Jak ubić pianę?Użytkownik "Nika" <n...@a...pl> napisał
>
> Najpierw ubić same białka ze szczyptą soli. Gdy się ubiją, dodawać
> ostrożnie cukier po jednej łyżce i ubijać dalej.
Co to znaczy ostrożnie?
> Co do budyniu, to nie próbowałam, może dodawać po cukrze?
Właśnie tak. Z tym że jeśli mikserem to już na wolnych obrotach
(czyli wmieszać, już nie ubijać) bo inaczej więcej budyniu będzie
w powietrzu niż w pianie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-06-02 19:58:37
Temat: Re: Jak ubić pianę?In article <g21g72$p7k$1@news.onet.pl>, Kyllyan <m...@o...pl> wrote:
> Trzeba ubić pianę z trzech białek, połowy szklanki cukru i torebki
> budyniu. Już dwa razy próbowałem i kicha ;(
A co tam robi budyń?
O pianie z białek znajdziesz sporo tutaj:
<http://tinyurl.com/5vmf2p>
<http://tinyurl.com/6e45cr>
<http://tinyurl.com/66emc8>
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-06-02 20:02:07
Temat: Re: Jak ubić pianę?Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał
>>
>> Trzeba ubić pianę z trzech białek, połowy szklanki cukru i torebki
>> budyniu. Już dwa razy próbowałem i kicha ;(
>
> A co tam robi budyń?
Pewnie piecze się na placku, pod kruszonką. Aczkolwiek dotąd
spotykałem w przepisach kisiel, nie budyń.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-06-02 20:10:38
Temat: Re: Jak ubić pianę?Alek pisze:
> Pewnie piecze się na placku, pod kruszonką. Aczkolwiek dotąd
> spotykałem w przepisach kisiel, nie budyń.
>
Chodzi po prostu o zawartość mączki ziemniaczanej, żeby piana lepiej się
trzymała, nie klapnęła pod ciężarem np. kruszonki. Chyba.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-06-03 03:27:16
Temat: Re: Jak ubić pianę?
> Pewnie piecze się na placku, pod kruszonką.
>
Zgadza się ;)
Kruchy spód, na to jablka, na to piana i kruszonka
--
Sławomir Jan Marusiński
Gdańsk. GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-06-03 18:10:51
Temat: Re: Jak ubić pianę?Bo tam był taki skrót myślowy ;). Chodziło o ubicie piany z
cukrem a potem domieszanie budyniu... ale już nie mikserem a
łyżką :)
--
Dawid
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |