Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zawekować mięso? Re: Jak zawekować mięso?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak zawekować mięso?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!p
ostnews.google.com!b15g2000yqd.googlegroups.com!not-for-mail
From: mal <m...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zawekować mięso?
Date: Thu, 16 Jul 2009 07:21:47 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 36
Message-ID: <a...@b...googlegroups.com>
References: <h3mb7b$k2j$1@news.interia.pl>
<c...@j...googlegroups.com>
<h3mq1d$3ru$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 84.38.160.60
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1247754107 21863 127.0.0.1 (16 Jul 2009 14:21:47 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Thu, 16 Jul 2009 14:21:47 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: b15g2000yqd.googlegroups.com; posting-host=84.38.160.60;
posting-account=sIvEmQoAAABPuBSaBORM7wFbciB56EkT
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11)
Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11,gzip(gfe),gzip(gfe)
X-HTTP-Via: 1.1 squid.resman.pl:8080 (squid/2.5.STABLE14)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:323435
Ukryj nagłówki

On 16 Lip, 10:54, "bb0702" <b...@p...onet.pl> wrote:

> Powiedz dokladniej jak to robisz - surowe mieso z przyprawami i jeden raz
> 1,5 godz w piekarniku? Jaka temp.? Nigdy Ci się nie zepsula taka konserwa
> bez lodowki?

Np. 1 kg mięsa (mielona łopatka wieprzowa) z dodatkiem soli, pieprzu,
jakichś ziół, może być też zmiażdżony czosnek, wtedy będzie bardziej
kiełbasiany posmak.

Moje doświadczenie z takimi konserwami to upychanie do małych słoików
z zamknięciem twist. Dociskam max zakrętki PRZED zapiekaniem.
Temperatura piekarnika ok.220 C - tak jak przy pieczeniu mięsa.
Efekt pewny. Nie otworzą się o ile są szczelne, nowe zakrętki.
Zakrętki wtedy są jednorazowe. Po otworzeniu słoika już trzeba je
wyrzucić. Z klasycznymi wekami nie eksperymentuję, bo zawsze boję się,
że w piekarniku spali się gumka. Poza tym litrowy słój jest dla mnie
trochę za duży.

Jeśli idzie o czas przechowywania - to gdybym napisała, że np.parę
miesięcy - skłamałabym, ponieważ mięsko jest tak dobre, że w miesiąc
już znika :-)

Sądzę, że takie konserwy są i zdrowsze i smaczniejsze od
'turystycznych'.

pzdr

mal

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.07 mal
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????