Data: 2003-07-18 10:58:12
Temat: Re: Jaka surówka/sałatka do ryby?
Od: maruda - Ryszard <maruda_smurf@#usun-to#.gdynia.mm.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
2003-07-18 12:03, osoba przedstawiająca się jako 'Rafał Wylociński',
zachciała zauważyć:
> Witam.
>
> Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:bf8f0e$orf$1@inews.gazeta.pl...
>
>>Przejrzałam archiwum i znalazłam mnóstwo surówek i sałatek, ale żadna
>>szczególnie nie pasuje mi do ryby. Co byście polecili jako dodatek do
>
> rybki
>
>>i frytek, bo kapusta kiszona już mi się znudziła?
>
>
>
> Kapusta pekińska i młoda cykoria - drobno pokrojone. Sparzone, drobno
> posiekane, orzechy włoskie (ale nie za bardzo), sparzone lekko namoczone
> rodzynki, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól, biały pieprz do smaku. Sos
> dobrze zrobić trochę wcześniej (godzinę). Rodzynki i orzechy oczywiście do
> sosu.
>
Też taką tworzę, ale bez jogurtu i majonezu. Zamiast nich - oliwa.
Dodatkowo jabłka i cząstki pomarańczy. Może być bez kapusty.
R.
|