Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-10-30 23:23:32

Temat: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "asia" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie :)
Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
dni...he
pozdrawiam asia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-10-30 23:35:06

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "ps" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he

Przy takim pojesciu gulasz mrozony, sloikowy lub kurczak, a normalnie to
szponder wolowy - odpowiednia ilosc zarowno tluszczu jak i miesa. Do gulaszu
polecam tez dodac pokrojony i zrobiony na patelni razowiec - ciekawie
podbija smak. Patent z chlebem polecam tez do strogonowa.

Smacznego

Kri Z


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-10-31 07:17:36

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
> pozdrawiam asia
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

polecam jako dodatek do mięsa, szybkowar :) będzie miękkie każde mięso

Jędrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-10-31 08:23:25

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "gdaMa" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

asia wyklikał(a):
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?

Z reguły robię z szynki wieprzowej, ale ...

> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było
> gotowac 3 dni...he

W sobotę gotowałam gulasz pt. 'radosna twórczość dnia' ;-) z 3 rodzajów
mięsa: wołowina (łata wołowa), wieprzowina (szynka) i indyk (filet).
Pichciło się ok 4 h.
Zaczełam od wołowiny i sukcesywnie dodawałam pozostałe mięso, warzywa i
przyprawy.
A ostatecznie w garze - prócz mięsa - znalazło się także: grzyby suszone,
pieczarki, cebula czerwona, marchew, pietrucha, seler, cukinia, papryka
czerwona i żółta, czosnek. Doprawione przyprawą do grilla Prymat, własną
vegetą, sól, pieprz, musztarda, mąka i śmietana.
Celowo pominęłam pomidory (byłoby jeszcze lepsze...) gdyż mam uczulonego na
nie bachorka.


--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
adres nadawczy to spampułapka - odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-10-31 08:58:25

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
> pozdrawiam asia
>

1. mieso od szynki
2. karczek
3. lopatka

ale ja osobiscie radze nmie mieszac ich (kazde sie troszku inaczej i w innym
czasie gotuje)
Mozna tez i inne rodzaje... schab na ten przyklad...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-10-31 09:01:49

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ei7384$fo1$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
>> Witajcie :)
>> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
>> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac
>> 3
>> dni...he
>> pozdrawiam asia
>>
>
> 1. mieso od szynki
> 2. karczek
> 3. lopatka
>
> ale ja osobiscie radze nmie mieszac ich (kazde sie troszku inaczej i w
> innym
> czasie gotuje)
> Mozna tez i inne rodzaje... schab na ten przyklad...


Młoda wołowina.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-10-31 09:20:12

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "Gkhar" <w...@o...eu> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
> pozdrawiam asia
>
Ja do gotującego się mięsa dodaje kieliszek (25g) spirytusu i nigdy nie mam
podeszwy :)
Oczywiści to w żaden sposób nie wpływa na smak.

Gkhar

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-10-31 09:20:54

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"asia" <k...@o...pl> wrote in message
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
> pozdrawiam asia

Zabejcować...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-10-31 09:34:29

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Misiek <p...@o...pl> napisał(a):

> ale ja osobiscie radze nmie mieszac ich (kazde sie troszku inaczej i w
innym
> czasie gotuje)

Moim zdaniem najsmaczniejszy jest właśnie gulasz mieszany - wołowo -
wieprzowy.

> Mozna tez i inne rodzaje... schab na ten przyklad...

Nie żartujesz? Nie zwióruje się?

A zmiękczać można jeszcze solą zmiękczającą mięso. Taką na bazie enzymów
roślinnych.

Ania


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-10-31 10:05:01

Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "czeremcha " <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ei75b5$2r0$1@inews.gazeta.pl...
> Misiek <p...@o...pl> napisał(a):
>
> > ale ja osobiscie radze nmie mieszac ich (kazde sie troszku inaczej i w
> innym
> > czasie gotuje)
>
> Moim zdaniem najsmaczniejszy jest właśnie gulasz mieszany - wołowo -
> wieprzowy.
>
> > Mozna tez i inne rodzaje... schab na ten przyklad...
>
> Nie żartujesz? Nie zwióruje się?

Jesli odpowiednia marynata + niezbyt dlugie duszenie to nie

> A zmiękczać można jeszcze solą zmiękczającą mięso. Taką na bazie enzymów
> roślinnych.
>

Mozna ale mozna i alkoholem...
Np. na 15-30 minut przed duszeniem dodac 1-2 lyzek wodki...
albo do marynaty dodac wino czerwone wytrawne (ale wtedy trzeba potrzymac w
marynacie mieso kilka godzin (ja trzymam nawet 24)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zielone pomidory - co dalej
i dopiero teraz czas na powidła....
kuchcik
Pigwa
baj dla Yli..Fan slavista sie pomyli...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »