« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-30 23:23:32
Temat: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?Witajcie :)
Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
dni...he
pozdrawiam asia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-30 23:35:06
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
Przy takim pojesciu gulasz mrozony, sloikowy lub kurczak, a normalnie to
szponder wolowy - odpowiednia ilosc zarowno tluszczu jak i miesa. Do gulaszu
polecam tez dodac pokrojony i zrobiony na patelni razowiec - ciekawie
podbija smak. Patent z chlebem polecam tez do strogonowa.
Smacznego
Kri Z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-10-31 07:17:36
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
> pozdrawiam asia
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
polecam jako dodatek do mięsa, szybkowar :) będzie miękkie każde mięso
Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-10-31 08:23:25
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?asia wyklikał(a):
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
Z reguły robię z szynki wieprzowej, ale ...
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było
> gotowac 3 dni...he
W sobotę gotowałam gulasz pt. 'radosna twórczość dnia' ;-) z 3 rodzajów
mięsa: wołowina (łata wołowa), wieprzowina (szynka) i indyk (filet).
Pichciło się ok 4 h.
Zaczełam od wołowiny i sukcesywnie dodawałam pozostałe mięso, warzywa i
przyprawy.
A ostatecznie w garze - prócz mięsa - znalazło się także: grzyby suszone,
pieczarki, cebula czerwona, marchew, pietrucha, seler, cukinia, papryka
czerwona i żółta, czosnek. Doprawione przyprawą do grilla Prymat, własną
vegetą, sól, pieprz, musztarda, mąka i śmietana.
Celowo pominęłam pomidory (byłoby jeszcze lepsze...) gdyż mam uczulonego na
nie bachorka.
--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
adres nadawczy to spampułapka - odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-10-31 08:58:25
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
> pozdrawiam asia
>
1. mieso od szynki
2. karczek
3. lopatka
ale ja osobiscie radze nmie mieszac ich (kazde sie troszku inaczej i w innym
czasie gotuje)
Mozna tez i inne rodzaje... schab na ten przyklad...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-10-31 09:01:49
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ei7384$fo1$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
>> Witajcie :)
>> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
>> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac
>> 3
>> dni...he
>> pozdrawiam asia
>>
>
> 1. mieso od szynki
> 2. karczek
> 3. lopatka
>
> ale ja osobiscie radze nmie mieszac ich (kazde sie troszku inaczej i w
> innym
> czasie gotuje)
> Mozna tez i inne rodzaje... schab na ten przyklad...
Młoda wołowina.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-10-31 09:20:12
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?Użytkownik "asia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
> pozdrawiam asia
>
Ja do gotującego się mięsa dodaje kieliszek (25g) spirytusu i nigdy nie mam
podeszwy :)
Oczywiści to w żaden sposób nie wpływa na smak.
Gkhar
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-10-31 09:20:54
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
"asia" <k...@o...pl> wrote in message
news:3fbf.0000017c.45468973@newsgate.onet.pl...
> Witajcie :)
> Jakie mięsko jest najlepsze na gulasz ?
> Tak, zeby nie byla podeszwa po ugotowaniu i zeby nie trzeba było gotowac 3
> dni...he
> pozdrawiam asia
Zabejcować...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-10-31 09:34:29
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?Misiek <p...@o...pl> napisał(a):
> ale ja osobiscie radze nmie mieszac ich (kazde sie troszku inaczej i w
innym
> czasie gotuje)
Moim zdaniem najsmaczniejszy jest właśnie gulasz mieszany - wołowo -
wieprzowy.
> Mozna tez i inne rodzaje... schab na ten przyklad...
Nie żartujesz? Nie zwióruje się?
A zmiękczać można jeszcze solą zmiękczającą mięso. Taką na bazie enzymów
roślinnych.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-10-31 10:05:01
Temat: Re: Jakie mięsko najlepsze na gulasz ?
Użytkownik "czeremcha " <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ei75b5$2r0$1@inews.gazeta.pl...
> Misiek <p...@o...pl> napisał(a):
>
> > ale ja osobiscie radze nmie mieszac ich (kazde sie troszku inaczej i w
> innym
> > czasie gotuje)
>
> Moim zdaniem najsmaczniejszy jest właśnie gulasz mieszany - wołowo -
> wieprzowy.
>
> > Mozna tez i inne rodzaje... schab na ten przyklad...
>
> Nie żartujesz? Nie zwióruje się?
Jesli odpowiednia marynata + niezbyt dlugie duszenie to nie
> A zmiękczać można jeszcze solą zmiękczającą mięso. Taką na bazie enzymów
> roślinnych.
>
Mozna ale mozna i alkoholem...
Np. na 15-30 minut przed duszeniem dodac 1-2 lyzek wodki...
albo do marynaty dodac wino czerwone wytrawne (ale wtedy trzeba potrzymac w
marynacie mieso kilka godzin (ja trzymam nawet 24)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |