Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kapusta z soczewica Re: Kapusta z soczewica

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kapusta z soczewica

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!2.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!news.uzoreto.com!npeer.as286.net!npeer-ng0.as286.net!peer
04.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!peer02.ams4!peer.am4.highwinds-media
.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.p
l!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Kapusta z soczewica
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <b...@g...com>
<5ff2c5e1$0$524$65785112@news.neostrada.pl>
<QkRIH.771466$CEmb.261152@fx15.ams1>
<5ff425fb$0$507$65785112@news.neostrada.pl>
From: robot <r...@o...pl>
Date: Sun, 10 Jan 2021 11:11:38 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
Thunderbird/78.6.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <5ff425fb$0$507$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Language: pl
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 27
Message-ID: <5ffad2da$0$31099$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 31.135.192.25
X-Trace: 1610273498 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 31099 31.135.192.25:50410
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2100
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382684
Ukryj nagłówki

W dniu 05.01.2021 o 09:40, cef pisze:
> W dniu 2021-01-05 o 04:49, Marcin Debowski pisze:
>
>> No i wyszło
>> całkiem dobre, ale nie tak, aby stanowiło konkurencję dla innych potraw
>> kapuścianych ze sztandarowym bigosem.
>
> Jakie te inne kapuściane potrawy oprócz bigosu?
> U mnie zdarza się, że na stół trafia kapusta z grzybami
> czy pierogi z kapustą i grzybami. Czy to już wyczerpuje
> zestaw "inne potrawy kapuściane"?

Ja pamiętam z czasów młodości jak się kupowało na mieście
takie bułki jak do hot-doga faszerowane farszem z kapusty, cebuli i
pieczarek.
Takie maszynki mieli do robienia tego, z szpicami na których
były nadziewane i podgrzewane te bułki.

I ja w domowym zakresie odtwarzam ta potrawę, i lubię.

Czyli robimy farsz.
Pieczarki, kapusta - kiszona głównie plus świeżej też trochę dosypuję,
pieczarki no i cebula. Dusić jak najdłużej.

Wpycham to dziury zrobionej w podgrzanej bułce i jest git.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.01 FEniks
11.01 Stefan
11.01 Jarosław Sokołowski
11.01 Jarosław Sokołowski
13.01 Marcin Debowski
13.01 FEniks
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.