Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Keczup Heinz smaczny i zdrowy? Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.3 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:t7wjzGLz10mdBLPPCX/L0z/QNCI=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5a1b44e2$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <5a1b2f40$0$15198$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 26 Nov 2017 22:49:06 GMT
Lines: 25
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.140.29
X-Trace: 1511736546 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 649 79.185.140.29:62564
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 4188784732
X-Received-Bytes: 2095
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379662
Ukryj nagłówki

XL <i...@g...pl> wrote:
> http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/heinz-to-nie-kec
zup-przynajmniej-w-izraelu/x0p4gh1
>
> Aż strach się domyślać, co wchodzi w skład pozostałej procentowej części
> tego produktu. Przed chwilą obejrzałam w tv filmy z pewnej chińskiej
> fabryki koncentratu pomidorowego. Na transporterze jakaś 1/6 pomidorów jest
> zupełnie zielona (solanina!), a do kadzi z pomidorową pulpą z wielkich
> worów wsypywano... zagęstnik sojowy!
> Nie wierzę, aby ta aksamitna i gęsta konsystencja keczupu Heinz nie była
> efektem podobnego zabiegu i tyle.
> Robię keczup, to wiem, jak bardzo trzeba zagęścić pomidory, aby po dodaniu
> octu nie był rzadki. W moim przypadku zagęszczenie to jest identyczne, jak
> przy robieniu śliwkowych powideł. Czyli z początkowej objętości pulpy ze
> wstępnie rozgotowanych owoców pozostaje jakieś 30 procent.
>
>
https://www.google.pl/amp/www.fakt.pl/pieniadze/zaku
py/jak-wyglada-produkcja-ketchupu-heinz-uzywa-zgnily
ch-pomidorow-do-produkcji/j3khf4l.amp




--
XL
Unia ,,dobrodziejka":
http://m.telewizjarepublika.pl/te-dane-porazaja-wydr
enowali-z-polski-prawie-540-mld-zl,54376.html

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.11 Trybun
27.11 Ziggi
27.11 XL
27.11 XL
27.11 stefan
27.11 XL
28.11 Trybun
28.11 Trybun
28.11 Ziggi
28.11 cef
28.11 Trefniś
29.11 Trybun
29.11 Trybun
To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?
co z tą jarzębiną
Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...
Precz z aluminiowymi formami!
Prosecco
Reklama pomidorów z Lidl
Ciasto
co to za odmiana
Pis to stan umysłu
Imigranci
Jak kościół ukrywa zboków... w Polsce
Pis wprowadza bat na kościół
Hybryda
A jednak karzą za zabójstwo prenatalne
A jednak karzą za zabójstwo prenatalne
TVP1HD - piękny koncert.
Popływamy?
A propos Miedzymorza
Żurawie odleciały?
także dziewczyny rzucają kamieniami
Jak działa rosyjski troll
Klimat sie (nie) zmienia


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X