Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Keczup Heinz smaczny i zdrowy? Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <5a1b2f40$0$15198$65785112@news.neostrada.pl>
From: Trybun <c...@j...ru>
Date: Mon, 27 Nov 2017 17:28:10 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Thunderbird/52.4.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <5a1b2f40$0$15198$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 27
Message-ID: <5a1c3d10$0$5149$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 188.33.13.60
X-Trace: 1511800080 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5149 188.33.13.60:1122
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 1159343999
X-Received-Bytes: 2516
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379663
Ukryj nagłówki

W dniu 2017-11-26 o 22:16, XL pisze:
> http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/heinz-to-nie-kec
zup-przynajmniej-w-izraelu/x0p4gh1
>
> Aż strach się domyślać, co wchodzi w skład pozostałej procentowej części
> tego produktu. Przed chwilą obejrzałam w tv filmy z pewnej chińskiej
> fabryki koncentratu pomidorowego. Na transporterze jakaś 1/6 pomidorów jest
> zupełnie zielona (solanina!), a do kadzi z pomidorową pulpą z wielkich
> worów wsypywano... zagęstnik sojowy!
> Nie wierzę, aby ta aksamitna i gęsta konsystencja keczupu Heinz nie była
> efektem podobnego zabiegu i tyle.
> Robię keczup, to wiem, jak bardzo trzeba zagęścić pomidory, aby po dodaniu
> octu nie był rzadki. W moim przypadku zagęszczenie to jest identyczne, jak
> przy robieniu śliwkowych powideł. Czyli z początkowej objętości pulpy ze
> wstępnie rozgotowanych owoców pozostaje jakieś 30 procent.
>
>

No pewnie że nie jest - to zagęszczenie to " modyfikowana genetycznie
skrobia kukurydziana". Zasadniczo za tym sosem nie przepadam. Jednak
kiedyś z ciekawości po wywiadzie medialno-kuchennego celebryty w TV
postanowiłem poszukać takiego jak on polecał, czyli bez konserwantów i o
dużej zawartości masy pomidorowej. I niestety, różnica tylko w
opakowaniach i cenie - każdy bez wyjątku to sztuczniak. Zresztą nie
trzeba czytać etykiety - normalny koncentrat po otwarciu zaczyna
pleśnieć już po 2-3 dniach, na keczupie nie widać śladów pleśni nawet po
roku.

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.11 Ziggi
27.11 XL
27.11 XL
27.11 stefan
27.11 XL
28.11 Trybun
28.11 Trybun
28.11 Ziggi
28.11 cef
28.11 Trefniś
29.11 Trybun
29.11 Trybun
Niehandlowna niedziela ?
Taro.
Co w zielonym koprze piszczy?
baranina jagnięcina
Co w chlebie piszczy?
świąteczne ciasto bergamotkowe
Petycja o likwidację Ministerstwa Zdrowia
Ktoś coś sobie ozonuje?
chrupiące osmiorniczki miodowe
Martwa grupa.
Z łezką w oku.
Vive la France!
E viva Espa?a!
Re: FREE CLASSIFIEDS
,,MY używamy PRAWDZIWEGO!"
Re: Dobry ...
Niehandlowna niedziela ?
Taro.
Dla Pinokia :-)
Wydajemy e-zina?
STARKING
Bób z PNOS.
Co ważniejsze: Wolność czy Prawda...?
John Eldredge - różnice między mężczyznami a kobietami
JP2 o Jaruzelskim
Freud miał troszkę racji
Co w zielonym koprze piszczy?
Badania długofalowe "Dunedin"
Uzależnienie od cukru jak heroinowe
Odpadł kawałek tynku z balkonu czym zalepic ?


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X