Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Igor" <i...@1...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Date: Thu, 10 Nov 2005 22:11:27 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 32
Message-ID: <dl0csv$6sc$1@news.onet.pl>
References: <dkvr9l$7f1$1@nemesis.news.tpi.pl> <1...@c...supernews.com>
<dl04eg$b40$1@news.onet.pl> <1...@c...supernews.com>
<dl0cp4$6i9$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: igor.chr17.1000lecie.pl
X-Trace: news.onet.pl 1131656927 7052 195.177.67.72 (10 Nov 2005 21:08:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Nov 2005 21:08:47 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Sender: qb46trl6r9xYe/QKAUnCog==
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252547
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Igor" <i...@1...pl> napisał w wiadomości
news:dl0cp4$6i9$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
> news:11n7avh6puckr21@corp.supernews.com...
> > Maciek wrote:
> > >>kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
> > >>opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
> > >
> > > Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie
mają
> > > opiekaczy w wyposażeniu.
> > >
> > >
> > No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica
:)
> >
> > MB
> No niekoniecznie.
> Mianowicie: pokrój kiełbasę na kawałki 10-15 cm. Nakrój je według uznania.
> Na blasze poukładaj krążki cebuli a na nich kiełbasę. Możesz ją opruszyć
> przyprawą do grilla. Tak przygotowaną mieszankę pakujesz do pieca i
> zapiekasz w tempereaturze 160-180 C przez 30-40 minut. Najlepiej doglądać
> dzieło i kupić nie za suchą kiełbasę, tzn, taką bardziej tłustą.
> Powodzenia.
> Pozdrawiam
> Igor
Przy okazji dodam , że z pieca niegdy nie uzyskasz aromatu grilla. Bez dymu
kiełbaska się upiecze lecz nie nabierze aromatu wędzarniczego.
Pozdrawiam
Igor
|