Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!lublin
.pl!news.lublin.pl!not-for-mail
From: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Date: Thu, 10 Nov 2005 22:47:13 +0100
Organization: lubman
Lines: 43
Message-ID: <dl0fj0$ok3$1@news.lublin.pl>
References: <dkvr9l$7f1$1@nemesis.news.tpi.pl> <1...@c...supernews.com>
<dl04eg$b40$1@news.onet.pl> <1...@c...supernews.com>
<dl0cp4$6i9$1@news.onet.pl> <dl0csv$6sc$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.182.111.231
X-Trace: news.lublin.pl 1131659681 25219 212.182.111.231 (10 Nov 2005 21:54:41 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Nov 2005 21:54:41 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252556
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Igor" <i...@1...pl> napisał w wiadomości
news:dl0csv$6sc$1@news.onet.pl...
> > > No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica
> :)
> > >
> > > MB
> > No niekoniecznie.
> > Mianowicie: pokrój kiełbasę na kawałki 10-15 cm. Nakrój je według
uznania.
> > Na blasze poukładaj krążki cebuli a na nich kiełbasę. Możesz ją opruszyć
> > przyprawą do grilla. Tak przygotowaną mieszankę pakujesz do pieca i
> > zapiekasz w tempereaturze 160-180 C przez 30-40 minut. Najlepiej
doglądać
> > dzieło i kupić nie za suchą kiełbasę, tzn, taką bardziej tłustą.
> > Powodzenia.
> > Pozdrawiam
> > Igor
> Przy okazji dodam , że z pieca niegdy nie uzyskasz aromatu grilla. Bez
dymu
> kiełbaska się upiecze lecz nie nabierze aromatu wędzarniczego.
> Pozdrawiam
> Igor
>
lepiej uzyc naczynia do zapiekania...
cebule na dno i owszem..ale miło podlac ją piwkiem... przepis kiedys był...
na dno mozna zastosowac tez :
ziemniaki w plasterkach..pod koniec pieczenia mozna wszystko polac
śmietana...
kapuste kiszoną ..warstwa na spód naczynia i piec poprostu...
najpierw przykryte a potem odkryte coby sie kiełbasa zrumiieniła
Marek
|