Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kirhari

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kirhari

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-11 09:35:13

Temat: Kirhari
Od: Maciej <b...@e...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

A teraz przepis .
Jak kto lubi groch z ryzem.
Cebulke (duza), lyzka kurkumy, troche imbiru, troche wiecej gram masali
i kardamonu(opcjonalnie) to na patelni zasmazam na tluszczyku. Dodaje
ryz , troche wiecej niz pol szklanki i tylez samo namoczonego uprzednio
grochu w polowkach.
gotujemy to wszystko na patelni podlewajac bulionem ok dwie szklanki.
Dusic do miekosci, na koniec dosolic jak trzeba. Kiedys dodawalem sos
pomidorowy ale to nie to.
Szczerze mowiac ja w tym nic nie widze ale moja zona je to tak dlugo az
patelnia bedzie pusta.... moze jest ktos jeszcze taki...
Z pozdroweniami Maciej

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-07-11 12:35:18

Temat: Re: Kirhari
Od: "EuGeniusz Debski" <e...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Maciej" <b...@e...net.pl> napisal w wiadomosci
news:3B4C1DD1.84C50D14@enter.net.pl...
> A teraz przepis .
> Jak kto lubi groch z ryzem.
> Cebulke (duza), lyzka kurkumy, troche imbiru, troche wiecej gram masali
> i kardamonu(opcjonalnie) to na patelni zasmazam na tluszczyku. Dodaje
> ryz , troche wiecej niz pol szklanki i tylez samo namoczonego uprzednio
> grochu w polowkach.
> gotujemy to wszystko na patelni podlewajac bulionem ok dwie szklanki.
> Dusic do miekosci, na koniec dosolic jak trzeba. Kiedys dodawalem sos
> pomidorowy ale to nie to.

Groch luskany?
Edede


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-11 12:41:48

Temat: Re: Kirhari
Od: Maciej <b...@e...net.pl> szukaj wiadomości tego autora



EuGeniusz Debski napisał(a):

> Uzytkownik "Maciej" <b...@e...net.pl> napisal w wiadomosci
> news:3B4C1DD1.84C50D14@enter.net.pl...
> > A teraz przepis .
> > Jak kto lubi groch z ryzem.
> > Cebulke (duza), lyzka kurkumy, troche imbiru, troche wiecej gram masali
> > i kardamonu(opcjonalnie) to na patelni zasmazam na tluszczyku. Dodaje
> > ryz , troche wiecej niz pol szklanki i tylez samo namoczonego uprzednio
> > grochu w polowkach.
> > gotujemy to wszystko na patelni podlewajac bulionem ok dwie szklanki.
> > Dusic do miekosci, na koniec dosolic jak trzeba. Kiedys dodawalem sos
> > pomidorowy ale to nie to.
>
> Groch luskany?
> Edede

No tak luskany... choc jak w polowkach to ciezko azeby byl jeszcze w luskach
;-))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-11 12:49:12

Temat: Re: Kirhari
Od: "EuGeniusz Debski" <e...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Maciej" <b...@e...net.pl> napisal w wiadomosci
news:3B4C498C.751B9168@enter.net.pl...
>
> EuGeniusz Debski napisał(a):
>
> > Groch luskany?
> > Edede
>
> No tak luskany... choc jak w polowkach to ciezko azeby byl jeszcze w
luskach
> ;-))

Nieprawdadada! Nie takie rzeczy sie widzialo na Hali Targowej! Groch i plewy
razem. Zreswzta, nie wiem, czy te luski nie daja specyficznego smaczku?..
Jak ich nie wyrzucam.
Chle-chle!

Edede



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Prawdziwe wyzwanie
Tandoori
Muzyka w kuchni
Coś z wiśniami
Przetwory z Żelfixem - przechowywanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »