Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiszenie ogórków w domu Re: Kiszenie ogórków w domu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kiszenie ogórków w domu

« poprzedni post następny post »
Data: 2016-07-06 12:19:16
Temat: Re: Kiszenie ogórków w domu
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dnia Wed, 06 Jul 2016 12:05:00 +0200, Trefniś napisał(a):

> W dniu .07.2016 o 10:31 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>> Cze[%07!
>>>>
>>>> Ostatnio dyskutowali[my tu o kiszeniu kapusty w domu.
>>>>
>>>> PodrzuciBem solidne kompendium wiedzy na ten temat. Ku pami%19ci:
>>>> http://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11920-rok-1955-k
iszenie-kapusty/
>>>>
>>>> Na szcz%19[cie kiszenie ogĂłrkĂłw jest znacznie cz%19stszym procederem w
>>>> domach,
>>>> a rĂłwnie Batwym i przynosz%05cym rĂłwnie| wspaniaBe wyniki :)
>>>> Teraz wBa[nie jest sezon na kiszenie ogĂłrĂłw!
>>>>
>>>> Tutaj dwa artykuBy z HasBa Ogrodniczego, wyczerpuj%05ca informacja
>>>> (polecam
>>>> te| archiwum na tym portalu):
>>>>
>>>> O ogĂłrkach:
>>>> http://www.ho.haslo.pl/article.php?id%1828
>>>>
>>>> O samym kiszeniu:
>>>> http://www.ho.haslo.pl/article.php?id%1872
>>>>
>>>>
>>>> Mamy do czynienia z t%05 sam%05 fermentacj%05 mlekow%05, wiele
>>>> informacji jest
>>>> podobnych dla kapusty i ogĂłrkĂłw, ale s%05 te| pewne rĂł|nice
>>>> wynikaj%05ce z
>>>> rodzaju surowca i pewnych odmienno[ci w spodziewanych efektach.
>>>>
>>>> Warto "zapami%19ta%07" wszystkie trzy linki. A je[li kto[ chce
>>>> podyskutowa%07
>>>> tutaj - zapraszam!
>>>>
>>>
>>> Zebrałam dopiero kilka ogórków, które schrupaliśmy od razu po zbiorze,
>>> ze
>>> skórką i przyległościami; aromat i smak nie do porównania ze zleżałymi w
>>> sklepie. Dziś pewnie zbiorę bardziej konkretną ilość, więc dyskusja na
>>> czasie, ż.t.p. 👂
>>> Najpierw oczywiście będą małosolne, w wielkim szklanym słoju, potem już
>>> te
>>> na zimę, w litrowych wiekach.
>>>
>>
>> Wekach oczywiście. Telefon mi "poprawił".
>
> Spokojnie, Pszemol zamilkł czemuś. Pewnie jajka gotuje :)

Chyba już przegotował :-D

> U mnie to już będzie kolejny parolitrowy słój ogórasków.
> Niestety, ja muszę bazować na materiale z warzywniaka, ale mam taki "swój"
> zaufany.

Grunt to dobre samopoczucie ;-PPP

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.07 Trefniś
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????