Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kody kulinarne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kody kulinarne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 329


« poprzedni wątek następny wątek »

181. Data: 2007-09-25 04:28:43

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla pisze:

> Nie musi miec. Zrzucilem kilkanascie kilo po prostu modyfikujac diete.
> Nie zaczalem sie wiecej ruszac.

Czyli wg Twojej teoryjki skończyłeś studia i zacząłeś lepiej zarabiać, w
związku z czym z frytek przerzuciłeś się na ziemniaki z wody?

Ciekawe, jak się ma wg Ciebie "ruszanie" do wykształcenia i zarobków,
skoro tak lubisz uogólnienia?
Kto "się więcej rusza", ludzie wykształceni, czy wręcz przeciwnie?
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


182. Data: 2007-09-25 04:30:06

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla pisze:
Szczegolnie u chinola. I chinole

U kogo?
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


183. Data: 2007-09-25 04:31:40

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla pisze:
> chinsko/wietnamskim zarciem.

Z czym?
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


184. Data: 2007-09-25 04:35:31

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla pisze:

> Ty, ale wiesz, ze jezyk polski to zbieranina roznych zapozyczen? Jedno
> wiecek, jedno mniej, nikomu to nie robi roznicy.

Kod kulturowy się kłania. Zapożyczenie zapożyczeniu nierówne.
"Na fabryce", "żarcie" w kontekście jedzenia dla ludzi, "chinol",
"pokryjomu"... i już wszystko na ten temat, jak na tacy.
Z frytkami.
--
BBjkj

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


185. Data: 2007-09-25 05:45:44

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <f...@4...com>,
Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> wrote:

> Qrczak napisal(a):
>
> >>>> >> Nie wiem dokladnie jak jest w UK, ale frytki w dzisiejszych czasach są
> >>>> >> dżank fódem i wyksztalceni oraz dobrze zarabiajacy ludzie ich unikaja.
> >>>> >
> >>>> >Jak już pisałem, frytki może tak, pommes pont-neuf nie.
> >>>>
> >>>> Dietetycznie to wciaz frytki, prawda? Forma jest tylko nieco inna.
> >>>
> >>>Foram identyczna, tylko nazwa inna. A nie mówimy o dietetyce, tylko o
> >>>kulturze.
> >>
> >> Dietetyka jest czescia kultury kulinarnej.
> >
> >Tak. Kulturalny nie poprosi o dokładkę,
>
> Bzdura. Nie wypada nie poprosic tesciowa o dokladke.

Właśnie stanowiska zdradzają czyjąś przynależność społeczną, są
elementem kodu.

Władysław

--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


186. Data: 2007-09-25 07:28:56

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> A Ty w ogóle jesteś świadoma istnienia polskich znaków diaktrycznych?
>> Przytyk na Twoim poziomie.
>------
>Dia-Kry-Tycznych.
>
>:)

Czuje sie jakos w to wkrecana ;P

pierz trys krystynowy
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


187. Data: 2007-09-25 07:30:06

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 25 Sep 2007 06:31:40 +0200, BBjk <b...@q...pl>
wrote:

>Marcin E. Hamerla pisze:
>> chinsko/wietnamskim zarciem.
>
>Z czym?


Daj spokoj - on jest precyzyjny :PPP

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


188. Data: 2007-09-25 07:32:59

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 25 Sep 2007 06:21:00 +0200, BBjk <b...@q...pl>
wrote:

>Krysia Thompson pisze:
>
>>> Na fabryce. Taki uzus.
>>
>>
>> matku bosku...
>
>Co się Krysia dziwujesz.
>Na fabryce taki uzus 8-)


Gdzie ten mloteczek, co to nim w czerep powinnam puknac? pewnie
gdzies w obiegu, ludzie w kolejce, bo musza sie puknac w glowe,
masz racje, juz koncze sie dziwowac

pierz - ja bardzo prosze Ciebie i Qre - piszcie wiecej, bo mi
jest od razu weselej!!!!! w ogole watek zaczelam czytac, bo Was
bylo duzo i uznalam, ze na pewno smiesznie bedzie. I jest!!!
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


189. Data: 2007-09-25 07:38:56

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:e7ehf3pdfsbnul65vjgia95s2ib1psvk7e@4ax.com...
> On Tue, 25 Sep 2007 06:31:40 +0200, BBjk <b...@q...pl>
> wrote:
>
>>Marcin E. Hamerla pisze:
>>> chinsko/wietnamskim zarciem.
>>
>>Z czym?
>
>
> Daj spokoj - on jest precyzyjny :PPP

Wszak dobrze wkodowany ;-)

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


190. Data: 2007-09-25 07:40:05

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "bulka paryska" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:fd9ehp$3fq$1@news.onet.pl...
> "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> wrote in message
> news:npqls4-fo9.ln1@kosmosik.net...
>
>> A Ty w ogóle jesteś świadoma istnienia polskich znaków diaktrycznych?
>> Przytyk na Twoim poziomie.
> ------
> Dia-Kry-Tycznych.

Nie bądźmy tacy kry-tyczni :-)

Qra, używająca słów

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 10 ... 18 . [ 19 ] . 20 ... 30 ... 33


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

NA SCP
KIDNAPERZY
Całkiem serio
Szukam dobrego popcornu - help!
gdzie na grzyby w okolicach w-wy?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »