Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kody kulinarne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kody kulinarne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 329


« poprzedni wątek następny wątek »

301. Data: 2007-09-26 13:19:01

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Maciej Jastrzębski <p...@a...man.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dominik Jan Domin wrote:

>> Że specjalnie i złośliwie, to się mogę zgodzić, ale z tym 'fonetycznie',
>> to
>> przegiąłeś.
>
> A czy ja gdziekolwiek twierdziłem, że że parl frąse? Moja fonetyka jest
> straszna.

To czemu twierdzisz, że napisałeś - cytuję - "fonetycznie"?

--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


302. Data: 2007-09-26 14:13:46

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: oshin <o...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 25 Sep 2007 22:55:18 +0200, Ikselka napisał(a):
> Tak, zwykłe s..nie w gniazdo, co wykołysało.

Nie ten ptak zły, co własne gniazdo kala, lecz ten co o kalaniu mówić nie
pozwala.

--
oshin, cytując, pewnie niepoprawnego, poetę ;>
dorota bugla
dopadło mnie - http://oshin.jogger.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


303. Data: 2007-09-26 14:15:21

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Maciej Jastrzębski" <p...@a...man.lublin.pl> napisał w
wiadomości news:fddm85$lfm$1@news.lublin.pl...
> Dominik Jan Domin wrote:
>
>>> Że specjalnie i złośliwie, to się mogę zgodzić, ale z tym
>>> 'fonetycznie',
>>> to
>>> przegiąłeś.
>>
>> A czy ja gdziekolwiek twierdziłem, że że parl frąse? Moja fonetyka jest
>> straszna.
>
> To czemu twierdzisz, że napisałeś - cytuję - "fonetycznie"?

Bo napisałem to wg MOJEJ wymowy.

DJD

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


304. Data: 2007-09-26 15:05:52

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

oshin pisze:
> Dnia Tue, 25 Sep 2007 22:55:18 +0200, Ikselka napisał(a):
>> Tak, zwykłe s..nie w gniazdo, co wykołysało.
>
> Nie ten ptak zły, co własne gniazdo kala, lecz ten co o kalaniu mówić nie
> pozwala.
>

Toż mówię :-)

--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


305. Data: 2007-09-27 05:57:21

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <n...@4...com>,
Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> wrote:

> Krysia Thompson napisal(a):
>
> >Szczegolnie u chinola. I chinole u
> >>nad dostosowali sie do zwyczajow lokalnych i daja surowke w skladzie
> >>posilku.
> >
> >Przepraszam - GDZIE????????????????????????????
>
> W Bolandzie.

Gdzie , prosz´?

W?adys?aw

--
Najgorsza rada, jaka mo˝na udzieliç wi´kszoEci ludzi jest: bade soba.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


306. Data: 2007-09-27 06:21:10

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <4...@k...net>,
Konrad Kosmowski <k...@k...net> wrote:

> ** Dominik Jan Domin <d...@g...com> wrote:
>
> > To analogicznie ja ze spódniczkami mini. Niektóre panie je noszą, bo moga
> > pokazać swoje walory, a inne dlatego, że jest to modne, mimo, ze ich walory
> > raczej odstraszają wystając spod mini.
>
> O LoL. A takie, które mają totalnie głęboko to, że nie są jak z żurnala i im
> po
> prostu w danym typie ubrania wygodnie i "swojo" to nie istnieją?
>
> > Jest moda na sushi i wiele osób je to dlatego, żeby byc "trendy" (czy jak
> > to
> > się teraz określa). I to jest snobizm.
>
> Jakie są przejawy tej mody? Bo nie bardzo rozumiem, może Ty nie rozumiesz co
> to
> jest moda? :)
>
> > Z drugiej zaś strony: są proste, tradycyjne dania.
>
> Takie jak?
>
> > Wiele osób je je, bo tylko to zna. Wiel, bo to lubi. Ale tez pojawia się
> > moda
> > na "chłopskie jadło". I jesli ktoś to wybiera, bo to jest modne, to jest to
> > snobizm. Mimo, ze jedzenie teoretycznie "z niższej półki".
>
> Właśnie praktycznie nie jest to jedzenie z niższej półki - jest to jedzenie z
> normalnej półki, tak samo jak sushi. W sensie to co oferują w lokalach typu
> "polskie jadło" to nie jest to co Polacy (tzn. tak mi się wydaje) jedzą na co
> dzień. Właśnie to są *tradycyjne* dania, nie pierogi z tacki, mielone czy
> schabowy z ziemniakami.


To raczej fantazja na temat tego co się niektórym wydaje "swojskie". Nie
ma wiele z polską tradycją kulinarną. Natomiast pierogi z tacki -- jak
najbardziej. ;-)

Władysław

--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


307. Data: 2007-09-27 08:04:14

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los napisal(a):

>> > Wiele osób je je, bo tylko to zna. Wiel, bo to lubi. Ale tez pojawia się
>> > moda
>> > na "chłopskie jadło". I jesli ktoś to wybiera, bo to jest modne, to jest to
>> > snobizm. Mimo, ze jedzenie teoretycznie "z niższej półki".
>>
>> Właśnie praktycznie nie jest to jedzenie z niższej półki - jest to jedzenie z
>> normalnej półki, tak samo jak sushi. W sensie to co oferują w lokalach typu
>> "polskie jadło" to nie jest to co Polacy (tzn. tak mi się wydaje) jedzą na co
>> dzień. Właśnie to są *tradycyjne* dania, nie pierogi z tacki, mielone czy
>> schabowy z ziemniakami.
>
>To raczej fantazja na temat tego co się niektórym wydaje "swojskie". Nie
>ma wiele z polską tradycją kulinarną. Natomiast pierogi z tacki -- jak
>najbardziej. ;-)

No ale Polska codzienna tradycja kulinarna to sie jednak rozni na
przyklad na Mazowszu i na Jurze.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


308. Data: 2007-09-27 11:42:51

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
napisał w wiadomości news:1ulmf3dckedjlkenfesf1s8cbj1npiqndn@4ax.com...
> Wladyslaw Los napisal(a):
>
>>> > Wiele osób je je, bo tylko to zna. Wiel, bo to lubi. Ale tez pojawia
>>> > się
>>> > moda
>>> > na "chłopskie jadło". I jesli ktoś to wybiera, bo to jest modne, to
>>> > jest to
>>> > snobizm. Mimo, ze jedzenie teoretycznie "z niższej półki".
>>>
>>> Właśnie praktycznie nie jest to jedzenie z niższej półki - jest to
>>> jedzenie z
>>> normalnej półki, tak samo jak sushi. W sensie to co oferują w lokalach
>>> typu
>>> "polskie jadło" to nie jest to co Polacy (tzn. tak mi się wydaje) jedzą
>>> na co
>>> dzień. Właśnie to są *tradycyjne* dania, nie pierogi z tacki, mielone
>>> czy
>>> schabowy z ziemniakami.
>>
>>To raczej fantazja na temat tego co się niektórym wydaje "swojskie". Nie
>>ma wiele z polską tradycją kulinarną. Natomiast pierogi z tacki -- jak
>>najbardziej. ;-)
>
> No ale Polska codzienna tradycja kulinarna to sie jednak rozni na
> przyklad na Mazowszu i na Jurze.

A jaka jest na Mazowszu, a jaka na Jurze?

DJD

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


309. Data: 2007-09-27 17:17:21

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <1...@4...com>,
Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> wrote:

> Wladyslaw Los napisal(a):
>
> >> > Wiele osób je je, bo tylko to zna. Wiel, bo to lubi. Ale tez pojawia się
> >> > moda
> >> > na "chłopskie jadło". I jesli ktoś to wybiera, bo to jest modne, to jest
> >> > to
> >> > snobizm. Mimo, ze jedzenie teoretycznie "z niższej półki".
> >>
> >> Właśnie praktycznie nie jest to jedzenie z niższej półki - jest to
> >> jedzenie z
> >> normalnej półki, tak samo jak sushi. W sensie to co oferują w lokalach
> >> typu
> >> "polskie jadło" to nie jest to co Polacy (tzn. tak mi się wydaje) jedzą na
> >> co
> >> dzień. Właśnie to są *tradycyjne* dania, nie pierogi z tacki, mielone czy
> >> schabowy z ziemniakami.
> >
> >To raczej fantazja na temat tego co się niektórym wydaje "swojskie". Nie
> >ma wiele z polską tradycją kulinarną. Natomiast pierogi z tacki -- jak
> >najbardziej. ;-)
>
> No ale Polska codzienna tradycja kulinarna to sie jednak rozni na
> przyklad na Mazowszu i na Jurze.

Codzienna tradycja? Ładne. Tak dalej, to będziesz miał szansę na haba z
kulturozmawstwa.

Władysław

--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


310. Data: 2007-09-27 17:19:52

Temat: Re: Kody kulinarne
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> szukaj wiadomości tego autora

Dominik Jan Domin napisal(a):

>> No ale Polska codzienna tradycja kulinarna to sie jednak rozni na
>> przyklad na Mazowszu i na Jurze.
>
>A jaka jest na Mazowszu, a jaka na Jurze?

Na Jurze jada sie bardzo czesto zalewajke, kapuche z groche, placek,
ziemniaczany. Na Mazowszu sie z tym nie spotkalem.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 10 ... 20 ... 30 . [ 31 ] . 32 . 33


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

NA SCP
KIDNAPERZY
Całkiem serio
Szukam dobrego popcornu - help!
gdzie na grzyby w okolicach w-wy?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »