« poprzedni wątek | następny wątek » |
321. Data: 2007-09-28 17:28:23
Temat: Re: Kody kulinarneBBjk napisal(a):
>> Informatorami? Coz to za terminologia? To jest przesluchanie w IPN?
>
>Jak wg ciebie nazywa się osoba udzielająca w terenie informacji
>badaczowi kultury?
Że co? Jakim badaczem kultury? Jesli sie jest z danego miejsca, to
chyba mozna wiedziec co sie w danym miejscu jada?
>> Hmm. Rewelacji? Twierdzisz, ze zalewajka nie jest w tym regionie
>> bardzo popularna zupą?
>
>Nie, nie twierdzę niczego na ten temat, bo nie znam wyników badań
>prowadzonych.
>A skoro ty twierdzisz, że jest, to zapewne na jakiejś podstawie?
>
> >Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
>
>Co mianowicie?
Pewnie sama nie wiesz co twierdzisz.
>>No bo chyba, ze nie twierdzisz, tylko jestes glupio ironiczna.
>
>Spróbuj rozeznać.
Obstawiam 'głupio'.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
322. Data: 2007-09-28 17:34:54
Temat: Re: Kody kulinarneMarcin E. Hamerla pisze:
> Tak jak wczesniej pisalem, jestem z tego regionu i wiem co jadalo sie
> tak u mnie w domu jak i u kolegow i znajomych. Tak w miescie jak i na
> wsi.
No tak było mówić od razu, a nie kręcić ogólnikami.
> Jesli masz cos innego do powiedzenia na temat tego regionu, to chetnie
> wyslucham.
Bywam od czasu do czasu w różnych miejscach Jury, zarówno w rejonie
śląskim, krakowiaków zachodnich, jak i pod Częstochową. Zalewajki nie
stwierdzono ani raz, ani "kapuchy z grochem".
Może gościli mnie ci, co to frytki jadali 8-)
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
323. Data: 2007-09-28 17:49:09
Temat: Re: Kody kulinarneBBjk napisal(a):
>> Jesli masz cos innego do powiedzenia na temat tego regionu, to chetnie
>> wyslucham.
>
>Bywam od czasu do czasu w różnych miejscach Jury, zarówno w rejonie
>śląskim, krakowiaków zachodnich, jak i pod Częstochową. Zalewajki nie
>stwierdzono ani raz, ani "kapuchy z grochem".
Ale dopuszczasz mysl, ze miejscowi moga nie uznawac tego za potrawy
'wyjsciowe', dla gosci? Zalewajke gotuje sie w tygodniu, nigdy
wlasciwie w niedziele.
Tak czy siak nastepnym razem zapytaj grzecznie miejscowych o
zalewajke. Moze Cie nawet poczestuja. ;--)
http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/1,54047,4086761.htm
l
Dopuszczam tez mysl, ze w ogole sobie ta zalewajke wymyslilem i ze
wiesz lepiej co sie am jada. W koncu bykas tam kiedys ;--)
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
324. Data: 2007-09-28 18:02:38
Temat: Re: Kody kulinarneMarcin E. Hamerla pisze:
> Dopuszczam tez mysl, ze w ogole sobie ta zalewajke wymyslilem i ze
> wiesz lepiej co sie am jada. W koncu bykas tam kiedys ;--)
Pytałam od samego początku podwątku zalewajkowego, skąd te informacje.
Wiłeś się i kręciłeś ogólnikami, zanim wreszcie wydusiłeś, że z autopsji
- jakbyś od razu to napisał, nie byłoby tej wymiany zdań, bo dyskusją to
trudno nazwać.
Ja nie wiem, czy się jada tam zalewajkę, jeśli piszesz, że w twoim
środowisku się jada, to wierzę, ze tak. Ale uogólnianie może być ryzykowne.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
325. Data: 2007-09-28 18:02:47
Temat: Re: Kody kulinarneBBjk napisal(a):
>> Dopuszczam tez mysl, ze w ogole sobie ta zalewajke wymyslilem i ze
>> wiesz lepiej co sie am jada. W koncu bykas tam kiedys ;--)
>
>Pytałam od samego początku podwątku zalewajkowego, skąd te informacje.
>Wiłeś się i kręciłeś ogólnikami, zanim wreszcie wydusiłeś, że z autopsji
>- jakbyś od razu to napisał, nie byłoby tej wymiany zdań, bo dyskusją to
>trudno nazwać.
>Ja nie wiem, czy się jada tam zalewajkę, jeśli piszesz, że w twoim
>środowisku się jada, to wierzę, ze tak. Ale uogólnianie może być ryzykowne.
Jak fajnie, ze wycialas ten link !
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
326. Data: 2007-09-29 11:47:26
Temat: Re: Kody kulinarne
Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:fdjcs2$g3q$1@inews.gazeta.pl...
>
>>No bo chyba, ze nie twierdzisz, tylko jestes glupio ironiczna.
>
> Spróbuj rozeznać.
> --
> BBjk
Bajarka podkarmia ham erl'a
i
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
327. Data: 2007-09-29 12:40:47
Temat: Re: Kody kulinarneitzhak pisze:
> Bajarka podkarmia ham erl'a
jusz nie bendem, pszePana.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
328. Data: 2008-03-26 18:39:53
Temat: Rachael Odomamritsar stahlhelmer unmerged nonsticky undercourtier unpalatableness
mysidean heterogen
<a href= http://www.manillaia.com/ >Manilla, Iowa</a>
http://www.clerkofsuperiorcourt.com/
----------------------------------------------
jestem nigdzie] http://nigdzie.com/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
329. Data: 2008-03-26 19:26:07
Temat: Re: Rachael OdomStewart Robles pisze:
> amritsar stahlhelmer unmerged nonsticky undercourtier unpalatableness
> mysidean heterogen
> <a href= http://www.manillaia.com/ >Manilla, Iowa</a>
> http://www.clerkofsuperiorcourt.com/
>
> ----------------------------------------------
> jestem nigdzie] http://nigdzie.com/
>
a ja jestem z tfojom starom
--
Posted via a free Usenet account from http://www.teranews.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |