« poprzedni wątek | następny wątek » |
81. Data: 2007-09-24 16:28:14
Temat: Re: Kody kulinarneDominik Jan Domin napisal(a):
>> Nie musisz placic kupe kasy. Kup se ryz, ocet, sos sojowy, lososia,
>> awokado, ogorka, wasabi i sam se zrob suszi.
>
>A wasabi i wszystkie pozostałem składniki dostanę za darmo? :)
Roznica cenowa w porownaniu do kupnego jest bardzo duza.
>Dziękuję, wolę kuchnie polską.
A ja lubie i suszi i kuchnie z mojego regionu. Nie widze powodu by sie
ograniczac.
>>>To ja wole normalny obiad, 4 daniowy. Przynajmniej człowiek
>>>głodny nie jest, a gusta kulinarne też zaspokoi :)
>>
>> Ja sie najadam
>
>Wiesz... znam wiele osob, które po zjedzeniu 1/2 nalesnika są napchane i
>ledwie kończą. Ja czasami wciskam 2. (mowa o dużych nalesnikach z Manekina w
>Toruniu).
Jakos nigdy nie bylem fanem przetworow macznych typu nalesniki.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
82. Data: 2007-09-24 16:28:32
Temat: Re: Kody kulinarneIn article <fd8ak1$u14$1@achot.icm.edu.pl>, "Qrczak" <q...@g...pl>
wrote:
> Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> napisał
> w
> wiadomości news:h1aff3pksggjhrc06g99mmrnjfbbupmred@4ax.com...
> > cherokee napisal(a):
> >
> >>> Nie wiem dokladnie jak jest w UK, ale frytki w dzisiejszych czasach są
> >>> dżank fódem i wyksztalceni oraz dobrze zarabiajacy ludzie ich unikaja.
> >>
> >>U mojego meza w "pracowej" kantynie, gdzie do przyjecia do pracy
> >>wymagane jest wyzsze wyksztalcenie a place są bardzo dobre frytki są
> >>jedną z podstawowych potraw, podawane jako dodatek do wszystkiego. Rzecz
> >>ma miejsce w UK, wiec moze faktycznie dokladnie nie wiesz, LOL:)
> >
> > A teraz mowisz o stolowce na fabryce w kontekscie kodu kulturowego
> > eleganckiego jedzenia?
>
> A Ty wątpisz, że na stołówce można elegancko jeść?
Na stołówce nie można. W stołówce zresztą też raczej nie.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
83. Data: 2007-09-24 16:29:18
Temat: Re: Kody kulinarneDominik Jan Domin napisal(a):
>Z drugiej zaś strony: są proste, tradycyjne dania.
Przeciez suszi to bardzo proste danie.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
84. Data: 2007-09-24 16:34:00
Temat: Re: Kody kulinarneUżytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-CC4BE4.18283224092007@news.gazeta.pl...
> In article <fd8ak1$u14$1@achot.icm.edu.pl>, "Qrczak" <q...@g...pl>
> wrote:
>
>> Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> napisał
>> w
>> wiadomości news:h1aff3pksggjhrc06g99mmrnjfbbupmred@4ax.com...
>> > A teraz mowisz o stolowce na fabryce w kontekscie kodu kulturowego
>> > eleganckiego jedzenia?
>>
>> A Ty wątpisz, że na stołówce można elegancko jeść?
>
> Na stołówce nie można. W stołówce zresztą też raczej nie.
Ta... wiedziałam, że się znajdzie czepialski piurysta... hihi
Qra, co kraj to obyczaj
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
85. Data: 2007-09-24 16:36:36
Temat: Re: Kody kulinarnemedea pisze:
> niecodzienne. Moim zdaniem każda potrawa, o ile dobrze jest skomponowana
> i podana, może być wykwintna :-).
Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że z jedzeniem tak, jak z seksem -
wszystko dozwolone, o ile smakuje wszystkim biorącym udział w uczcie ;-).
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
86. Data: 2007-09-24 16:37:11
Temat: Re: Kody kulinarnemedea wrote:
>Moim zdaniem każda potrawa, o ile dobrze jest skomponowana
> i podana, może być wykwintna :-).
>
> Pozdrawiam
> Ewa
Wlasnie tak. Oczywiscie zakladajac, ze jest smaczna.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
87. Data: 2007-09-24 16:38:05
Temat: Re: Kody kulinarneIn article <fd8osr$p8g$1@achot.icm.edu.pl>, "Qrczak" <q...@g...pl>
wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-CC4BE4.18283224092007@news.gazeta.pl...
> > In article <fd8ak1$u14$1@achot.icm.edu.pl>, "Qrczak" <q...@g...pl>
> > wrote:
> >
> >> Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
> >> napisał
> >> w
> >> wiadomości news:h1aff3pksggjhrc06g99mmrnjfbbupmred@4ax.com...
> >> > A teraz mowisz o stolowce na fabryce w kontekscie kodu kulturowego
> >> > eleganckiego jedzenia?
> >>
> >> A Ty wątpisz, że na stołówce można elegancko jeść?
> >
> > Na stołówce nie można. W stołówce zresztą też raczej nie.
>
> Ta... wiedziałam, że się znajdzie czepialski piurysta... hihi
Kody kulturowe występują także w języku.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
88. Data: 2007-09-24 16:48:53
Temat: Re: Kody kulinarneMagdalena Bassett pisze:
> Wlasnie tak. Oczywiscie zakladajac, ze jest smaczna.
To jest w ogóle warunek sine qua non, więc nawet o tym nie pisałam.
Aha, napisałam w poście następnym :-).
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
89. Data: 2007-09-24 16:51:52
Temat: Re: Kody kulinarneMagdalena Bassett napisal(a):
>W USA w najlepszych restauracjach hotelowych z piecioma gwiazdkami na
>pierwszym miejscu na sniadanie sa jajka z ziemniakami i kielbasa lub
>szynka. Zwykle sa to "home fries" czyli podsmazane ugotowane kartofle,
>ale i frytki tez czesto podaja. Robotnicy raczej tam nie jedza. W Anglii
>musi byc inaczej pod tym wzgledem - co srednia klasa je na sniadanie w
>Anglii?
Hmm, jak jadalem w hotelach w USA, to widzialem dwie wersje sniadania.
Jakies Tam i Continental.
>to bylo mozliwe. Czy takie podejscie do tradycyjnej kuchni jest czesto
>spotykane w Polsce?
Wylacznie takie.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
90. Data: 2007-09-24 16:52:26
Temat: Re: Kody kulinarneUżytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
napisał w wiadomości news:gdpff3lk7nc8045qr3rpd71spo58ijl2n2@4ax.com...
> Dominik Jan Domin napisal(a):
>
>>Z drugiej zaś strony: są proste, tradycyjne dania.
>
> Przeciez suszi to bardzo proste danie.
A wasabi, ryż i wodorosty to tradycyjny produkt polskiego chłopa.
Ta...
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |