| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-19 13:38:09
Temat: Komentuje na goraco.Właśnie skończyłem pałaszować Takie Coś:
Postanowiłem, że zgodnie z przepisami dostępnymi na liście, zrobie sobie
na kolacje paste z bakłażana.
No i obrobiłem go termicznie (ale był huk jak wybuchł w mikroweli ;-))
Obrałem ze skórki, Zmiksowałem z cebulką, solą, pieprzem, świeżą
bazylią, oregano i oliwą.
Coś mi jednak w tym nie pasowało.
Więc dodałem do tego jedno jajko i odrobine mąki i usmażyłem jak placki
ziemniaczane.
Ale pychota...
--
"Śmiejmy się! Kto wie czy świat potrwa jeszcze trzy tygodnie?" (Pierre
Augustin Beaumarchais)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-19 13:48:34
Temat: Re: Komentuje na goraco.
Użytkownik "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
news:3f19496f$1@news.home.net.pl...
> Właśnie skończyłem pałaszować Takie Coś:
>
> Postanowiłem, że zgodnie z przepisami dostępnymi na liście, zrobie sobie
> na kolacje paste z bakłażana.
> No i obrobiłem go termicznie (ale był huk jak wybuchł w mikroweli ;-))
> Obrałem ze skórki, Zmiksowałem z cebulką, solą, pieprzem, świeżą
> bazylią, oregano i oliwą.
> Coś mi jednak w tym nie pasowało.
> Więc dodałem do tego jedno jajko i odrobine mąki i usmażyłem jak placki
> ziemniaczane.
> Ale pychota...
GÓWNO PRAWDA!
alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-20 17:21:31
Temat: Re: Komentuje na goraco.Użytkownik Artur Nowacki napisał:
> Właśnie skończyłem pałaszować Takie Coś:
>
> Postanowiłem, że zgodnie z przepisami dostępnymi na liście, zrobie sobie
> na kolacje paste z bakłażana.
> No i obrobiłem go termicznie (ale był huk jak wybuchł w mikroweli ;-))
> Obrałem ze skórki, Zmiksowałem z cebulką, solą, pieprzem, świeżą
> bazylią, oregano i oliwą.
> Coś mi jednak w tym nie pasowało.
> Więc dodałem do tego jedno jajko i odrobine mąki i usmażyłem jak placki
> ziemniaczane.
> Ale pychota...
>
zrobie jutro. brzmi smacznie. takie pytanie techniczne, wsadziles calego
baklazana do mikrofali czy juz jakos naciety? chcialabym uniknac
wybuchu i sprzatania ;)
a tak, w kwestii baklazana, mrozil ktos kiedys to warzywo? mozna na
surowo? bo tak by mi pasowalo najbardziej. to samo tyczy sie cukini. tak
bardzo chcialabym zatrzymac lato w zamrazarce!
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-20 17:28:29
Temat: Re: Komentuje na goraco.On Sun, 20 Jul 2003 19:21:31 +0200, "walkie!"
<w...@w...net.pl> wrote:
>U?ytkownik Artur Nowacki napisa?:
>> W?a?nie sko?czy?em pa?aszowa? Takie Co?:
>>
>> Postanowi?em, ?e zgodnie z przepisami dost?pnymi na li?cie, zrobie sobie
>> na kolacje paste z bak?a?ana.
>> No i obrobi?em go termicznie (ale by? huk jak wybuch? w mikroweli ;-))
>> Obra?em ze skórki, Zmiksowa?em z cebulk?, sol?, pieprzem, ?wie??
>> bazyli?, oregano i oliw?.
>> Co? mi jednak w tym nie pasowa?o.
>> Wi?c doda?em do tego jedno jajko i odrobine m?ki i usma?y?em jak placki
>> ziemniaczane.
>> Ale pychota...
>>
>zrobie jutro. brzmi smacznie. takie pytanie techniczne, wsadziles calego
>baklazana do mikrofali czy juz jakos naciety? chcialabym uniknac
>wybuchu i sprzatania ;)
>
>a tak, w kwestii baklazana, mrozil ktos kiedys to warzywo? mozna na
>surowo? bo tak by mi pasowalo najbardziej. to samo tyczy sie cukini. tak
>bardzo chcialabym zatrzymac lato w zamrazarce!
moze naoliwione? podduszone i naoliwione znaczy. nie robilam
nigdy takich eksperymentow, ale moze...?
Van Pe
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-20 17:36:48
Temat: Re: Komentuje na goraco.On Sat, 19 Jul 2003 15:38:09 +0200, Artur Nowacki
<a...@l...home.pl> wrote:
>Więc dodałem do tego jedno jajko i odrobine mąki i usmażyłem jak placki
>ziemniaczane.
>Ale pychota...
Brzmi apetycznie :)
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-20 19:42:18
Temat: Re: Komentuje na goraco.On Sun, 20 Jul 2003 19:21:31 +0200, "walkie!" <w...@w...net.pl>
wrote:
>a tak, w kwestii baklazana, mrozil ktos kiedys to warzywo? mozna na
>surowo? bo tak by mi pasowalo najbardziej. to samo tyczy sie cukini. tak
>bardzo chcialabym zatrzymac lato w zamrazarce!
Byl troche czasu temu watek o mrozeniu cukini, choc moze nie z
mrozeniem cukini w temacie ale sie o tym rozmawialo, mysle ze sie da
wygoglowac. Bral chyba w tym udzial Dario, bralam i ja, ale moja
wypowiedz raczej malo sensowna byla.
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-20 21:29:46
Temat: Re: Komentuje na goraco.Dnia 2003-07-20 19:21, Użytkownik *walkie!* w chwili przypływu inwencji
twórczej zasiadł przy klawiaturze, a jego natchnione palce wyczarowały z
klawiatury te oto słowa:
> zrobie jutro. brzmi smacznie. takie pytanie techniczne, wsadziles calego
> baklazana do mikrofali czy juz jakos naciety? chcialabym uniknac
> wybuchu i sprzatania ;)
Nie nakłuwałem, pękł sam, ale pękł od spodu od strony talerzyka, wiec
nie było strat.
Wsadziłem go tam zamiast do piekarnika, żeby ściągnąć skórkę.
--
"Najsprawiedliwsza opinia o większości kobiet jest obrazą dla ich
wyjątków." (Aleksander Świętochowski)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 07:55:23
Temat: Re: Komentuje na goraco.Użytkownik Artur Nowacki napisał:
> Dnia 2003-07-20 19:21, Użytkownik *walkie!* w chwili przypływu inwencji
> twórczej zasiadł przy klawiaturze, a jego natchnione palce wyczarowały z
> klawiatury te oto słowa:
>
>> zrobie jutro. brzmi smacznie. takie pytanie techniczne, wsadziles
>> calego baklazana do mikrofali czy juz jakos naciety? chcialabym
>> uniknac wybuchu i sprzatania ;)
>
>
>
> Nie nakłuwałem, pękł sam, ale pękł od spodu od strony talerzyka, wiec
> nie było strat.
> Wsadziłem go tam zamiast do piekarnika, żeby ściągnąć skórkę.
>
>
>
acha, ja generalnie lubie skorke i z cukini i z baklazana, tam moim
zdaniem jest najwiecej smaku warzywa :)
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 20:49:55
Temat: Re: Komentuje na goraco.On Sun, 20 Jul 2003 23:29:46 +0200, Artur Nowacki
<a...@l...home.pl> wrote:
>Wsadziłem go tam zamiast do piekarnika, żeby ściągnąć skórkę.
Hm... ale czy to nie troche... bez sensu? Bo przeciez taka
mikrofalowka grzeje takiego baklazana chyba glownie w srodku bo tam
wiecej wody niz w skorce?
No ale efekt najwazniejszy :)
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-22 06:19:29
Temat: Re: Komentuje na goraco.Dnia *2003-07-21 22:49*, Użytkownik *Sabinka* siedząc i dłubiąc w
klawiaturze napisał :
> Hm... ale czy to nie troche... bez sensu? Bo przeciez taka
> mikrofalowka grzeje takiego baklazana chyba glownie w srodku bo tam
> wiecej wody niz w skorce?
> No ale efekt najwazniejszy :)
>
Ale miałem zajęty piekarnik - zreszta cały piekarnik na jednego małego
bakłażana ?? ;-))
--
"Trzeba żyć jak nowo narodzony anioł, jak kobieta, która kocha lub jak
człowiek, który ma umrzeć." (Maurice Maeterlinck)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |