Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Komentuje na goraco.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Komentuje na goraco.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-19 13:38:09

Temat: Komentuje na goraco.
Od: Artur Nowacki <a...@l...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

Właśnie skończyłem pałaszować Takie Coś:

Postanowiłem, że zgodnie z przepisami dostępnymi na liście, zrobie sobie
na kolacje paste z bakłażana.
No i obrobiłem go termicznie (ale był huk jak wybuchł w mikroweli ;-))
Obrałem ze skórki, Zmiksowałem z cebulką, solą, pieprzem, świeżą
bazylią, oregano i oliwą.
Coś mi jednak w tym nie pasowało.
Więc dodałem do tego jedno jajko i odrobine mąki i usmażyłem jak placki
ziemniaczane.
Ale pychota...

--
"Śmiejmy się! Kto wie czy świat potrwa jeszcze trzy tygodnie?" (Pierre
Augustin Beaumarchais)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-19 13:48:34

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: "alex" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
news:3f19496f$1@news.home.net.pl...
> Właśnie skończyłem pałaszować Takie Coś:
>
> Postanowiłem, że zgodnie z przepisami dostępnymi na liście, zrobie sobie
> na kolacje paste z bakłażana.
> No i obrobiłem go termicznie (ale był huk jak wybuchł w mikroweli ;-))
> Obrałem ze skórki, Zmiksowałem z cebulką, solą, pieprzem, świeżą
> bazylią, oregano i oliwą.
> Coś mi jednak w tym nie pasowało.
> Więc dodałem do tego jedno jajko i odrobine mąki i usmażyłem jak placki
> ziemniaczane.
> Ale pychota...
GÓWNO PRAWDA!
alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-20 17:21:31

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Artur Nowacki napisał:
> Właśnie skończyłem pałaszować Takie Coś:
>
> Postanowiłem, że zgodnie z przepisami dostępnymi na liście, zrobie sobie
> na kolacje paste z bakłażana.
> No i obrobiłem go termicznie (ale był huk jak wybuchł w mikroweli ;-))
> Obrałem ze skórki, Zmiksowałem z cebulką, solą, pieprzem, świeżą
> bazylią, oregano i oliwą.
> Coś mi jednak w tym nie pasowało.
> Więc dodałem do tego jedno jajko i odrobine mąki i usmażyłem jak placki
> ziemniaczane.
> Ale pychota...
>
zrobie jutro. brzmi smacznie. takie pytanie techniczne, wsadziles calego
baklazana do mikrofali czy juz jakos naciety? chcialabym uniknac
wybuchu i sprzatania ;)

a tak, w kwestii baklazana, mrozil ktos kiedys to warzywo? mozna na
surowo? bo tak by mi pasowalo najbardziej. to samo tyczy sie cukini. tak
bardzo chcialabym zatrzymac lato w zamrazarce!

--

o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-20 17:28:29

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 20 Jul 2003 19:21:31 +0200, "walkie!"
<w...@w...net.pl> wrote:

>U?ytkownik Artur Nowacki napisa?:
>> W?a?nie sko?czy?em pa?aszowa? Takie Co?:
>>
>> Postanowi?em, ?e zgodnie z przepisami dost?pnymi na li?cie, zrobie sobie
>> na kolacje paste z bak?a?ana.
>> No i obrobi?em go termicznie (ale by? huk jak wybuch? w mikroweli ;-))
>> Obra?em ze skórki, Zmiksowa?em z cebulk?, sol?, pieprzem, ?wie??
>> bazyli?, oregano i oliw?.
>> Co? mi jednak w tym nie pasowa?o.
>> Wi?c doda?em do tego jedno jajko i odrobine m?ki i usma?y?em jak placki
>> ziemniaczane.
>> Ale pychota...
>>
>zrobie jutro. brzmi smacznie. takie pytanie techniczne, wsadziles calego
>baklazana do mikrofali czy juz jakos naciety? chcialabym uniknac
>wybuchu i sprzatania ;)
>
>a tak, w kwestii baklazana, mrozil ktos kiedys to warzywo? mozna na
>surowo? bo tak by mi pasowalo najbardziej. to samo tyczy sie cukini. tak
>bardzo chcialabym zatrzymac lato w zamrazarce!


moze naoliwione? podduszone i naoliwione znaczy. nie robilam
nigdy takich eksperymentow, ale moze...?

Van Pe
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-20 17:36:48

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 19 Jul 2003 15:38:09 +0200, Artur Nowacki
<a...@l...home.pl> wrote:

>Więc dodałem do tego jedno jajko i odrobine mąki i usmażyłem jak placki
>ziemniaczane.
>Ale pychota...

Brzmi apetycznie :)

--
Pozdrawiam, Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-20 19:42:18

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 20 Jul 2003 19:21:31 +0200, "walkie!" <w...@w...net.pl>
wrote:

>a tak, w kwestii baklazana, mrozil ktos kiedys to warzywo? mozna na
>surowo? bo tak by mi pasowalo najbardziej. to samo tyczy sie cukini. tak
>bardzo chcialabym zatrzymac lato w zamrazarce!

Byl troche czasu temu watek o mrozeniu cukini, choc moze nie z
mrozeniem cukini w temacie ale sie o tym rozmawialo, mysle ze sie da
wygoglowac. Bral chyba w tym udzial Dario, bralam i ja, ale moja
wypowiedz raczej malo sensowna byla.

--
Pozdrawiam, Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-20 21:29:46

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: Artur Nowacki <a...@l...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2003-07-20 19:21, Użytkownik *walkie!* w chwili przypływu inwencji
twórczej zasiadł przy klawiaturze, a jego natchnione palce wyczarowały z
klawiatury te oto słowa:

> zrobie jutro. brzmi smacznie. takie pytanie techniczne, wsadziles calego
> baklazana do mikrofali czy juz jakos naciety? chcialabym uniknac
> wybuchu i sprzatania ;)


Nie nakłuwałem, pękł sam, ale pękł od spodu od strony talerzyka, wiec
nie było strat.
Wsadziłem go tam zamiast do piekarnika, żeby ściągnąć skórkę.



--
"Najsprawiedliwsza opinia o większości kobiet jest obrazą dla ich
wyjątków." (Aleksander Świętochowski)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-21 07:55:23

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Artur Nowacki napisał:
> Dnia 2003-07-20 19:21, Użytkownik *walkie!* w chwili przypływu inwencji
> twórczej zasiadł przy klawiaturze, a jego natchnione palce wyczarowały z
> klawiatury te oto słowa:
>
>> zrobie jutro. brzmi smacznie. takie pytanie techniczne, wsadziles
>> calego baklazana do mikrofali czy juz jakos naciety? chcialabym
>> uniknac wybuchu i sprzatania ;)
>
>
>
> Nie nakłuwałem, pękł sam, ale pękł od spodu od strony talerzyka, wiec
> nie było strat.
> Wsadziłem go tam zamiast do piekarnika, żeby ściągnąć skórkę.
>
>
>
acha, ja generalnie lubie skorke i z cukini i z baklazana, tam moim
zdaniem jest najwiecej smaku warzywa :)

--

o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-21 20:49:55

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 20 Jul 2003 23:29:46 +0200, Artur Nowacki
<a...@l...home.pl> wrote:

>Wsadziłem go tam zamiast do piekarnika, żeby ściągnąć skórkę.

Hm... ale czy to nie troche... bez sensu? Bo przeciez taka
mikrofalowka grzeje takiego baklazana chyba glownie w srodku bo tam
wiecej wody niz w skorce?
No ale efekt najwazniejszy :)

--
Pozdrawiam, Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-22 06:19:29

Temat: Re: Komentuje na goraco.
Od: "Artur Nowacki @ Work" <a...@l...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia *2003-07-21 22:49*, Użytkownik *Sabinka* siedząc i dłubiąc w
klawiaturze napisał :


> Hm... ale czy to nie troche... bez sensu? Bo przeciez taka
> mikrofalowka grzeje takiego baklazana chyba glownie w srodku bo tam
> wiecej wody niz w skorce?
> No ale efekt najwazniejszy :)
>


Ale miałem zajęty piekarnik - zreszta cały piekarnik na jednego małego
bakłażana ?? ;-))



--
"Trzeba żyć jak nowo narodzony anioł, jak kobieta, która kocha lub jak
człowiek, który ma umrzeć." (Maurice Maeterlinck)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Filety z kurczaka
Aby pańcie nie pisały na prk pamiętnika w papilotach
Łosoś z ananasem - prośba
propozycja na niskokaloryczne podjadanie w nocy
propozycja na niskokaloryczną kolacj

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »