« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-28 18:26:29
Temat: Korzeń imbiruOstatnio kupiłam suszony korzeń imbiru. Czy ktoś wie jak mogę go przyrządzić?
greta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-28 21:21:36
Temat: Re: Korzeń imbirug...@s...pl wrote:
> Ostatnio kupiłam suszony korzeń imbiru. Czy ktoś wie jak mogę go
> przyrządzić? greta
Jak chcesz koniecznie solo, to można go zcukrzyć. Pocięć na kawałki i
przyrządzać tak, jak skórkę pomarańczy (było w zeszłym roku w porze
świątecznej). Oprócz tego jako dodatek do chińszczyzny, indyjszczyzny oraz
pierników.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-29 00:31:03
Temat: Re: Korzeń imbiru> > Ostatnio kupiłam suszony korzeń imbiru. Czy ktoś wie jak mogę go
> > przyrządzić? greta
>
> Jak chcesz koniecznie solo, to można go zcukrzyć. Pocięć na kawałki i
> przyrządzać tak, jak skórkę pomarańczy (było w zeszłym roku w porze
> świątecznej). Oprócz tego jako dodatek do chińszczyzny, indyjszczyzny oraz
> pierników.
>
> Waldek
Suszony to raczej do przyprawiania jakich dan.
Do kandyzowania trzeba swieze, mlode i nie lykowate pedy.
Ewa (emc)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |