Data: 2017-10-15 11:42:43
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .10.2017 o 11:15 Ziggi <Z...@v...you> pisze:
> On 2017-10-14, Trefniś wrote:
>> W dniu .10.2017 o 00:35 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>>>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby
>>>>> były
>>>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>>>
>>>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>>>
>>>>
>>>
>>> Bez jajek? Tylko to??
>>
>> To i tak jakaś wypasiona panierka :)
>>
>> Polecam próby z tempurą - mąka, lodowata woda i sól.
>>
> Tempura generalnie to to samo z wyjatkiem ze nie dajesz piwa tylko wode.
>
> BTW fajnie wychodzi dajac pol na pol zwykla make i make kukurydziania.
Wedle składników i owszem, ale IMHO kluczem jest to, że płyn musi być
lodowaty, bo tylko wtedy panierka będzie chrupiąca.
Mąka kukurydziana mocno poprawia takie mączne potrawy, również dodałbym
trej mąki dla ulepszenia smaku.
--
Trefniś
|