« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-07 19:11:19
Temat: Krem z Qry [OT]Witam.
Mogłby ktos uszczknac rabka tajemnicy zrobienia dobrego kremu z kurczaka ?
pozdro Andrzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-08 18:07:45
Temat: Re: Krem z Qry [OT]Nie wierze, ze nikt nie zna przepisu na krm z kury ...
Please!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-08 18:24:16
Temat: Re: Krem z Qry [OT]
> Czy chodzi ci o zupe-krem z kury ?
>
>
> Ewcia
o nic innego wlasnie :o)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-08 18:26:05
Temat: Re: Krem z Qry [OT]Dans la news:bojbe5$ei0$1@atlantis.news.tpi.pl,
andie <t...@k...NoSpAm.pl> a écrit:
> Nie wierze, ze nikt nie zna przepisu na krm z kury ...
> Please!
Czy chodzi ci o zupe-krem z kury ?
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-08 19:35:37
Temat: Re: Krem z Qry [OT]Dans la news:bojcd1$irp$1@atlantis.news.tpi.pl,
andie <t...@k...NoSpAm.pl> a écrit:
>> Czy chodzi ci o zupe-krem z kury ?
>>
>>
>> Ewcia
>
> o nic innego wlasnie :o)
Aha...
No coz, nigdy nie robilam; ale wg "Kuchni Polskiej" gotujesz rosol z 40
dag kury i 15 dag wloszczyzny (woda :1,5 l), obierasz mieso ze skory,
mielisz i laczysz z rosolem. Zageszczasz 1-2 dag maki (wymieszac z pol
szklanki zimnego rosolu), zagotowujesz i solisz. Nastepnie 2 zoltka
rozmacasz z 1/8 l kremowki i dodajesz do rosolu.
W "Kuchni Polskiej" nie ostrzegaja, ale po dodaniu zoltek i smietany
lepiej juz nie doprowadzac do wrzenia...
ps. KP zaleca podawanie z groszkiem ptysiowym lub z grzankami, ja tam
bym pietruszka posypala...
Ewcia,
w trakcie curry z kozlecia :-)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-11 12:07:24
Temat: Re: Krem z Qry [OT]Dans la news:3fad4471$0$11226$636a55ce@news.free.fr,
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> a écrit:
> Aha...
> No coz, nigdy nie robilam; ale wg "Kuchni Polskiej" gotujesz rosol z
> 40 dag kury i 15 dag wloszczyzny (woda :1,5 l), obierasz mieso ze
> skory, mielisz i laczysz z rosolem. Zageszczasz 1-2 dag maki
> (wymieszac z pol szklanki zimnego rosolu), zagotowujesz i solisz.
> Nastepnie 2 zoltka rozmacasz z 1/8 l kremowki i dodajesz do rosolu.
> W "Kuchni Polskiej" nie ostrzegaja, ale po dodaniu zoltek i smietany
> lepiej juz nie doprowadzac do wrzenia...
Dostalam wiadomosc na priva ze przepis wychodzi bardzo dobrze. Moze
wykonawca sie pochwali ? :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-11 17:52:33
Temat: Re: Krem z Qry [OT]
: > Aha...
: > No coz, nigdy nie robilam; ale wg "Kuchni Polskiej" gotujesz rosol z
: > 40 dag kury i 15 dag wloszczyzny (woda :1,5 l), obierasz mieso ze
: > skory, mielisz i laczysz z rosolem. Zageszczasz 1-2 dag maki
: > (wymieszac z pol szklanki zimnego rosolu), zagotowujesz i solisz.
: > Nastepnie 2 zoltka rozmacasz z 1/8 l kremowki i dodajesz do rosolu.
: > W "Kuchni Polskiej" nie ostrzegaja, ale po dodaniu zoltek i smietany
: > lepiej juz nie doprowadzac do wrzenia...
:
:
: Dostalam wiadomosc na priva ze przepis wychodzi bardzo dobrze. Moze
: wykonawca sie pochwali ? :-)
:
:
: Ewcia
Sorki, ale zajety bylem [aczkolwiek juz nie kremem;>]. No cóz, musze
przyznac, ze krem wyszedl extra profesionalnie, wszystko jednakze zalezy od
dobrego rosolu (bulion)
Dzieki
P.S. i oczywiscie nie podgrzewac zbyt mozno po dodaniu zóltek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |