« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-12 10:54:50
Temat: Re: Kruche ciasto z gotowanymi zoltkami
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@w...net>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, January 10, 2001 9:34 PM
Subject: Re: Kruche ciasto z gotowanymi zoltkami
|
|
| Marta MJ wrote:
| >
| > Kiedys, kiedy bylam mala, chodzilam do Cioci Marylki, naszej sasiadki.
| [...]Jedyna rzecz, jaka wiem, to to, ze do ciasta dodawala
| > ugotowane zoltka. Natomiast nie znam zupelnie proporcji.
|
| Prosze bardzo. Jest to kruche ciasto nadajace sie na ciasteczka,
| babeczki i spody do slodkich tart.
| Jest to przepis pochodzacy od Pani Meli, chemiczki, ktora w kuchni
| uzywala takich makronomicznych wag, menzurek, itp. laboratoryjnych
| narzedzi, wiec zawsze mialo sie wrazenie, ze ta jej niezwykle udana
| kuchnia byla rezultatem jej wiedzy chemicznej.
| Nastepny chemik, ktorego spotkalam, umial robic tylko spirytus.:))))
|
Skoro podałaś przepis na pyszne ciasteczka, to może podasz przepis na
spirytus?:))) Może
będzie tak samo pyszny:)))
(Na)Lesnik
___________________________
"Istnieją trzy rodzaje prawd:
świynto prowda, tyz prowda
i gówno prowda"
ks. Tischner
-------------------R--E--K--L--A--M--A--------------
---------
Zwyciezcy i przegrani, nadzieje, sukcesy, porazki i kiksy.
INTERIA.PL prezentuje Pierwszy Internetowy Plebiscyt Sportowy
Zaglosuj i wygraj! http://sport.interia.pl/id/stat/plebiscyt
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-12 18:49:04
Temat: Re: Kruche ciasto z gotowanymi zoltkami
NaLesnik wrote:
> Skoro podałaś przepis na pyszne ciasteczka, to może podasz przepis na
> spirytus?:))) Może
> będzie tak samo pyszny:)))
Niestety! nie nauczylam sie....
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |