Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kuchnia Chińska itp.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kuchnia Chińska itp.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-25 11:40:59

Temat: Kuchnia Chińska itp.
Od: "Crok" <c...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Prosze Was podajcie pare przepisów na jakąś wołowinkę po chińsku lub cos z
tych klimatów.

Lub cokolwiek z tej kuchni , poprostu uwielbiam ją.


Dzikeuje

Crok


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-25 12:17:06

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Crok" <c...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:ams7as$aoe$1@news2.tpi.pl...
> Prosze Was podajcie pare przepisów na jakąś wołowinkę po chińsku lub cos z
> tych klimatów.
>
> Lub cokolwiek z tej kuchni , poprostu uwielbiam ją.
>
>
> Dzikeuje
>
> Crok
>
>
pewnie Cie to nie zadowoli, bo dysponuje jedynie podrabianymi przepisami na
chinszczyzne, ale mi smakuja, na razie z lenistwa wklejam linka (tylko
strona mi sie nieco rozjechala), jak wolisz inaczej, to napisz, wkleje same
przepisy I zaraz poszukam moich linkow do stron z chinskopodobnym zarciem
http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=17
&PHPSESSID=d4bb0701271b0
4c8252cd1fbc3ff2dda

pozdrawiam
wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-25 17:12:20

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: "Mariola" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

po chińsku lub cos z tych klimatów.
Lub cokolwiek z tej kuchni , poprostu uwielbiam ją.
Uwielbiam kuchnię chińską. Najpierw chodziłam do knajp z
chińszczyzną, żeby się rozsmakować.A potem bez przepisu ugotowałam sama.
Cała tajemnica jest w przyprawie Cury.Ugouj ryż.Warzywa smażę na patelni w
oleju, ciągle mieszając.Ja robię z kurczakiem (nie lubię wołowiny).Na
drugiej patelni podsmaż kawałki z piersi z kurczaka - krótko.Do miękkich
warzyw dodaj mięsko i przyprawy -cury, papryka mielona słodka, ostra i
piprz.Krótko poddusić razem.A ! jeszczee gotuję sos ( z torebki)
Knorra -FIX do potraw chińskich.Warzywa daję takie: np. marchewka, seler,
pitruszka, por, kalafior, kukurydza. groszek, fasolka szparagowa itd - na co
tylko będziesz mieć ochotę. Jak nie chce mi się długo pitrasić to kupuję
mrozonki, Są różne zestawy warzyw.
I na talerz ryż, warzywa i sos.
Smacznego Mariola



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-25 17:55:06

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: "czysta jak woda zrodlana" <m...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


"Mariola" <j...@w...pl> wrote in message
news:amsqoa$r1c$1@news.tpi.pl...
> po chińsku lub cos z tych klimatów.
> Lub cokolwiek z tej kuchni , poprostu uwielbiam ją.
> Uwielbiam kuchnię chińską. Najpierw chodziłam do knajp z
> chińszczyzną, żeby się rozsmakować.A potem bez przepisu ugotowałam sama.
> Cała tajemnica jest w przyprawie Cury.
<ciach>

a ja sadze ze cala tajemn ica tkwi w sosie sojowym i mace ziemniaczanej

pozdr. c
jwz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-26 11:24:55

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: "Ewa" <p...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora



> > Cała tajemnica jest w przyprawie Cury.
> <ciach>
>
> a ja sadze ze cala tajemn ica tkwi w sosie sojowym i mace ziemniaczanej
>
> pozdr. c
> jwz

a jeszcze do tego rozne sosiki.....
ilekrosc jestem w knajpie chinskiej (mam tylko jedna wyprobowana) jem kaczke
z chrupiaca skorka....pychota - i nie mowcie mi, ze da sie taka zrobic w
domu - ja nie potrafie

pozd
efa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-26 13:30:37

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: "Waldek" <x...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Sos sojowy jest rzeczywiscie genialny i jakby niedoceniany
w Polsce. Czy jedliscie zeberka na sosie sojowym,
albo filet z kurczaka?
Zupelnie nowy smak (i wcale nie chinski).
Extra!

waldek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-26 13:48:44

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: "Ewa" <p...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora



> Sos sojowy jest rzeczywiscie genialny i jakby niedoceniany
> w Polsce. Czy jedliscie zeberka na sosie sojowym,
> albo filet z kurczaka?
> Zupelnie nowy smak (i wcale nie chinski).
> Extra!
>
> waldek


ale tak zamiast oliwy? czy jako dodatek do smaku?

efa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-26 15:18:14

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Waldek" <x...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:amv24t$8g0$1@news2.tpi.pl...
>
> Sos sojowy jest rzeczywiscie genialny i jakby niedoceniany
> w Polsce. Czy jedliscie zeberka na sosie sojowym,
> albo filet z kurczaka?
> Zupelnie nowy smak (i wcale nie chinski).
> Extra!
>
> waldek
>
>

a pewnie, ze tak. Toz to takie cudo, co nawet do zup pasuje. Uwielbiam!!!

wkn prosto z fryzjera


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-26 17:53:13

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: Rudy102 <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 26 Sep 2002 17:18:14 +0200, "Wkn" <w...@w...pl> wrote:

ciach
>
>wkn prosto z fryzjera
>

ROTFL... tak od razu *z* niego ? Zrob chociaz mala przerwe...
;-))))))))))))))))))))))))))))))))


Art(Gruby)
aka Rudy 102

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-27 06:19:23

Temat: Re: Kuchnia Chińska itp.
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Rudy102" <j...@p...net> napisal w wiadomosci
news:9ji6pu8uqo5ek2p5a1cr81qg7dpbprhq9q@4ax.com...
> On Thu, 26 Sep 2002 17:18:14 +0200, "Wkn" <w...@w...pl> wrote:
>
> ciach
> >
> >wkn prosto z fryzjera
> >
>
> ROTFL... tak od razu *z* niego ? Zrob chociaz mala przerwe...
> ;-))))))))))))))))))))))))))))))))
>
>

no ciiiicho, bo jak sie moj maz dowie, to mi dopiero da!
I zabroni wpuszczac listonosza ;-)))))))))))))))))

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zupa pieczarkowa-pytanie
dzem z brzoskwin
Mój pierwszy raz (powidła)
Piekarnik gazowy czy elektryczny?
wolowina marynowana z grilla help

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »